به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رستميان رئيس پنجمين كنگره ملى و دومين جشنواره خودمراقبتى و آموزش سلامت در پنجمين کنگره ملی و دومين جشنواره خود مراقبتی و آموزش بيمار که امروز در مرکز همايش های مجتمع بيمارستانی امام خمينی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: روزى در دنيا به نام خود مراقبتى نام گذارى شده است و نشان از آگاهى بخشى و اهميت خود مراقبتى در جهان به منظور ارتقا سلامت است.
وی اظهار کرد: بايد با خودمراقبتى زندگى بهترى داشته باشيم زيرا ريشه سلامت خود مراقبتى است و اگر به آن توجه نشد عوارض بسيارى را شاهد خواهيم بود.
رستميان عنوان كرد: در زمينه خود مراقبتى در دنيا خوب كار نشده در حالیکه يكى اقدامات در راستاى اقتصاد مقاومتى در نظام سلامت خود مراقبتى است.
وى با بیان اینکه بيمارى هاى زيادى به خصوص ناشى از سبك نادرست زندگى در كشور بروز مى كند، تصریح کرد: درصد بيمارى هایی مانند سكته ها، بيمارى قلبى و ديابت و يك سوم سرطان ها و دو سوم معلوليت ها قابل پيشگيرى هستند و با آموزش مى توان آن ها را کاهش داد.
وى به ١٠ چالش در زمينه خود مراقبتى اشاره كرد و افزود: تعامل دستگاه هاى مربوطه در حوزه سلامت در خود مراقبتى نقش ويژه اى دارد علاوه بر اين نقش سياست گذار، برنامه ريز نیز بسيار حائز اهميت است.
رستميان سياست هاى كلى سلامت را معرفى كرد و گفت: افزايش آگاهى، مسئوليت پذيرى،توانمندى ، مشاركت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تامين، حفظ و ارتقا سلامت با استفاده از طرفيت هاى نهادها و سازمان هاى فرهنگى و آموزشى از سياست هاى كلى سلامت در كشور است.
وى نقش اطلاع رسانى در وب سايت ها را در خود مراقبتى خائز اهميت دانست و گفت: اگر سايت هاى علمى و بروز فارسى براى آموزش خود مراقبتى و آموزش به بيمار نداشته باشيم نمى توانيم موفق عمل كنيم خوشبختانه كارگروهى در فرهنگسرای علوم پزشكى شكل گرفته و در اين زمينه اقداماتى را شروع كردند.
رئيس پنجمين كنگره ملى و دومين جشنواره خودمراقبتى و آموزش بیمار به عدم آموزش بيمار در بيمارستان ها حين ترخيص اشاره كرد و گفت: وقتى بيمارى در بيمارستان بسترى مى شوند به دليل درست مصرف نكردن دارو گرفتار بسيارى مشكلات شده و گاهى حتى با وضع بدترى دوباره راهى بيمارستان مى شوند.
رستميان تاكيد كرد: انجمن هاى تخصصى بايد در زمينه خود مراقبتى وارد شوند و دستورالعمل هايى براى بيمارى ها در حوزه خود آماده كنند و بروشورهايى براى آموزش به بيماران در هر بيمارى داشته باشيم.
رئيس پنجمين كنگره ملى و دومين جشنواره خودمراقبتى و آموزش سلامت افزود: اگر هر بيمارى حدود ١٠ دقيقه و سه بار در سال به پزشك مراجعه كند هشت هزار و 759 ساعت ديگر را در خانه و دور از پزشك است اما دفتر و كتابچه اى براى آموزش و روش هاى مراقبت از خود در اين زمان طولانى وجود ندارد.
وى به لزوم واحدهاى درسى آموزش به بيمار در كوريكولوكوم هاى آموزشى اشاره كرد و گفت: اكنون ٢ واحد در رشته پرستارى قرار داده شده و پرستاران موفق ترين گروه در آموزش به بيمار هستند.
انتهای پیام/