به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ دکتر یونس قاسمی رئیس دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی شیراز گفت: دانشجویان دکتری بیوتکنولوژی پزشکی دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی شیراز، موفق به تولید کیت تشخیص سریع اختلالات کروموزومی در حوزه ژنتیک پزشکی شدند.
وی با اشاره به اجرای طرحهای تحقیقاتی متنوع در حوزه فناوریهای نوین دنیا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: درصد بالایی از مقالات ارائه شده در این دانشکده، در زمینههای کاربردی است.
دکتر قاسمی ادامه داد: با توجه به پیشرفتهای اخیر در حوزه فناوریهای زیستی و توسعه روزافزون آزمایشهای ژنتیکی، پایان نامه محمدرضا میری و جمیله صابرزاده، با هدف تهیه کیتهای تشخیص سریع اختلالات کروموزومی شایع در ایران طراحی و مصوب شد.
دکتر مجید فردائی که راهنمایی این پایان نامه را بر عهده داشته است نیز در این خصوص، گفت: با بررسی ها، مطالعات و تجارب به دست آمده، لزوم تولید کیت تشخیصی با هدف تشخیص سریع و دقیق پیش از تولد اختلالات کروموزومی شامل سندروم داون (تریزومی ۲۱)، سندروم ادوارد (تریزومی ۱۸)، سندروم پاتو (تریزومی ۱۳) و اختلالات تعدادی کروموزومهای جنسی مانند سندروم ترنر، کلاین فلتر و موارد دیگر احساس شد و در این راستا پروپوزال مربوطه به عنوانی پایان نامه دانشجویی تصویب و طی ۳ سال و نیم، این طرح تحقیقاتی به نتیجه رسید.
این عضو هیات علمی گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: کیت تشخیص سریع اختلالات کروموزومی پس از تولید آزمایشگاهی، با توجه به تکنولوژی بالای به کار رفته در آن و با حمایت مرکز رشد بیوتکنولوژی، موفق به دریافت عنوان "محصول دانش بنیان" از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد.
دکتر فردایی ادامه داد: با تلاش صورت گرفته، این کیت تشخیصی، قدرت رقابت با بهترین کیتهای مشابه خارجی را دارد و با انجام تستهای انجام شده بر روی بیش از ۳۰۰ نمونه بالینی، حاصل کار موفقیت آمیز است.
انتهای پیام/ن