به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، خلیل همایی راد در نشست طرح احیای صنعت شالبافی کرمان افزود: تولید شال به عنوان یک محصول سنتی و عجین با فرهنگ مردم استان کرمان با پیشینه تاریخی ارزشمند خود، می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نقش داشته و سهم قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.
وی خاطرنشان کرد: این کالا 100 درصد طبیعی و بومی است و از کرک بز راینی یا پشم گوسفند بهاره تهیه می شود که برترین صنایع تبدیلی الیاف ظریف شال و کرک در انگلستان وجود دارد.
همایی راد با اشاره به اینکه مواد خام تولید شال در حال حاضر از کشورهای آسیایی نظیر افغانستان به انگلستان صادر و نخ تولیدی انگلستان به کشمیر به منظور بافت شال داده می شود، تصریح کرد: با منسوخ شدن صنعت شالبافی در کرمان، شال کشمیر جایگزین شال کرمان شده است.
رئیس هیات مدیره شرکت کرمان مجازی با اشاره به این که صنعت شالبافی در کرمان حدود 150 سال پیش منسوخ شده است، یادآور شد: احیای این صنعت یکی از ایده های استاندار کرمان است که اجرایی شدن این ایده به شرکت کرمان مجازی سپرده شده است.
همایی راد گفت: برای احیای این صنعت، شرکت کرمان مجازی پروسه طولانی را طی کرده و موفق به طراحی و ساخت دستگاه جدید شالبافی شده است.
وی افزود: این دستگاه ضمن حفظ ویژگی های بافت سنتی و کیفیت محصول، سرعت عمل در بافت را بالا برده و در نهایت تولید را مقرون به صرفه و اقتصادی کرده است.
همایی به همکاری پارک علم و فناوری از این پروژه برای طراحی و تولید این دستگاه اشاره و خاطرنشان کرد: نشست های متعددی در این رابطه با پارک علم و فناوری استان داشتیم و تفاهم نامه ی همکاری نیز با این پارک منعقد شده است.
وی به بیان گزارشی از رایزنی های انجام گرفته برای طراحی این دستگاه پرداخت و تصریح کرد: مطالبات برخی از شرکت ها برای طراحی این دستگاه رقم های نجومی و از 100 میلیون تا چهار میلیارد تومان متغیر بود ولی شرکت کرمان مجازی موفق شد با کمترین هزینه و با بهره گیری از توان متخصصان و کارشناسان با انگیزه و با روحیه جهادی، این دستگاه را طراحی و تولید کند که هم اکنون یک نمونه از آن در موزه بانو حیاتی قرار داده شده است.
همایی یادآور شد: این دستگاه در اردیبهشت ماه سال جاری بوسیله دکتر ستاری معاون علمی و فناروری رئیس جمهوری و با حضور استاندارکرمان رونمایی شد و هم اکنون در مرحله ای هستیم که می توانیم اشتغال زایی کنیم و به قدر همت مدیران استانی به بخشی از آنچه مد نظر مقام معظم رهبری که همان اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال است، جامه عمل بپوشانیم.
وی با تاکید بر اینکه طبق هم اندیشی های انجام شده، قرار است هنرجویان این صنعت، در اولویت نخست از مددجویان واجد شرایط کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی باشند، ابراز امیدواری کرد: با تعامل خوبی که قرار است از سوی صندوق کارآفرینی امید، کمیته امداد، بهزیستی و حمایت اداره کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری با شرکت کرمان مجازی صورت می گیرد، تعداد 80 دستگاه شالبافی تا پایان سال تولید و حداقل برای 80 نفر اشتغال خانگی و در صورت راه اندازی کارگاه متمرکز در دو نوبت کاری برای 160 نفر اشتغال ایجاد شود.
همایی با بیان این که در حال حاضر آمادگی ساخت 10 دستگاه در ماه را داریم، گفت: سرمایه در گردش این اشتغال حدود 10 میلیون تومانست و این نوع اشتغال زایی همان اشتغال خرد و با سرمایه گذاری محدودی است که مد نظر مقام معظم رهبری است و بافندگان می توانند درآمد ماهیانه ی مناسب و مطمئنی برای خود کسب کنند.
انتهای پیام/ب
شالبافی کرمان با حمایت استاندار رونق می گیرد