به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، دانشمندان در تلاش هستند که آخرین نمونه های کرگدن سفید باقیمانده در جهان را از خطر انقراض نجات دهند. دانشمندان و کارشناسان باروری در یک پارک حیات وحش در ویلتشر در جنوب غربی انگلیس برای نخستین بار درمان به شیوه لقاح مصنوعی را روی این کرگدن های سفید آغاز کرده اند که نسل آنها را نجات دهند.
تعداد این کرگدن ها از هزار نمونه در چند دهه پیش به 3 عدد در سال جاری میلادی کاهش یافته است. این 3 کرگدن سفید باقیمانده هم اکنون در کشور کنیا در شرق آفریقا نگهداری می شوند و سن آنها به اندازهای بالاست که به طور طبیعی نمی توانند تولید مثل کنند.
در دهه 1960 تعداد این کرگدن ها بیش از 2000 عدد بود؛ اما این کرگدن ها بخاطر عاج گرانقیمتی که داشتند، در طول این سالها به طعمه اصلی شکارچیان تبدیل شدند. شکارچیان هر یک کیلوگرم از این عاج ها را به قیمت دهها هزار پوند می فروشند.
در نتیجه برای جلوگیری از انقراض نسل این کرگدن های سفید، دانشمندان قصد دارند به شیوه لقاح مصنوعی، تخمکهای کرگدن سفید ماده را بارور کنند و آنها را داخل بدن یک گونه دیگر از کرگدن قرار دهند تا رشد کنند.
یکی از این 3 کرگدن سفید نر و دو کرگدن دیگر ماده هستند. کرگدن نر که آخرین نمونه یک کرگدن سفید نر محسوب می شود، 43 ساله است و روزهای پایانی عمر خود را طی می کند. دو کرگدن ماده باقیمانده هم مشکلات پزشکی دارند به همین دلیل نمی توانند به طور طبیعی بارور شوند.
تاکنون مشخص نشده است که آیا این فرآینده های آزمایشگاهی برای بارور کردن تخمک های کرگدن موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر.
کرگدن ها با وجود گیاه خوار بودن حیوانات خطرناکی هستند. این حیوانات بزرگ وزنی حدود 1.5 تا 2.5 تن دارند. نسل کرگدن سیاه غرب آفریقا منقرض شده و گفته می شود سرنوشت مشابهی در انتظار کرگدن سفید است.
انتهای پیام/