به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در راس یک هئیت عالی رتبه دولتی برای افتتاح چند پروژه توسعهای و بررسی روند حکومت داری به ولایت دایکندی سفر کرد.
دانش در تجمع بزرگ مردمی که برای استقبال از او و هئیت همراهش گردهم آمده بودند، به سخنرانی پرداخت. او گفت امروز ۱۳ سال از تاسیس ولایت دایکندی میگذرد و چهره این ولایت نسبت به ۱۳ سال قبل عوض شده و دگرگونیهای زیادی بوجود آمده است، اما هنوز مردم این ولایت در محرومیت و فقر بسر میبرند.
به گفته معاون رئیس جمهور با توجه به سطح وسیع محرومیت،فقر و عقبماندگی؛ پروژههای حکومت در این ولایت اندک بوده است، اما افزود که اکنون:« اراده ما بر آن است که دیگر اجازه ندهیم که فقر و محرومیت و تبعیض، بیش از این سایه سیاه خود را بر این مناطق بگستراند.»
آقای دانش به دلیل اینکه خدمات آنگونه که« شایسته» و « حق» مردم دایکندی است از سوی حکومت مرکزی وحکومت محلی به آنها ارائه نشده از مردم معذرت خواست. او به مردم دایکندی گفت که امروز من و همکارانم اینجا آمدهایم تا صدای شما را بشنویم و پیام شما را به حکومت مرکزی و همکاران بینالمللی خود برسانیم.
او گفت که بر اساس آخرین گزارشی که ادارات دولتی در مورد پروژههای انکشافی در دایکندی به او ارائه کردهاند، دهها پروژه با مبالغ هنگفت در این ولایت در حال تطبیق است و یا در مراحل تدارکاتی قرار دارد و افزود: «علی رغم تطبیق پاره ای از پروژه های انکشافی، اما دایکندی هنوز در زندان جغرافیایی و در تاریکی قرار دارد.»
معاون رئیس جمهور گفت که علاوه بر پروژههای دیگر انکشافی، برای حکومت وحدت سه اولویت فوری در دایکندی وجود دارد: اول سرک، به شمول سرک ولسوالیها، دوم میدان هوایی نیلی مرکز ولایت و سوم انرژی برق. او گفت: « به شما اطمینان می دهیم که برای تحقق این سه اولویت تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست و تا سه سال آینده در این سه مورد پیشرفت های چشمگیری را شاهد خواهیم بود.»
معاون رئیس همچنین به مردم دایکندی از تطبیق پروژهها تعهد سپرد و گفت:« هر وزیر و رئیس حکومت مرکزی در مقابل شما مردم مسئولیت دارند و امروز این مسئولیت خود را باید بسیار واضح برای شما بیان کنند که از تطبیق درست و با کیفیت پروژه های خود نظارت کنند. من از اداره ولایت و شخص والی ولایت و همه ریاست های مربوطه ولایت و همه ولسوالان محترم نیز می خواهم نظارت، تعقیب و تطبیق پروژه های انکشافی را جزء اولویت های اصلی خود بدانند.»
آقای دانش همچنین بودجه انکشافی ولایت دایکندی را نیز ناکافی دانست و از مسئولین وزارتها خواست که در سالهای آینده در بخش برنامههای انکشافی در ولایت دایکندی بودجهی بیشتری اختصاص بدهند. او همچنین گفت که با توجه به آغاز شدن کار روی بودجه سازی برای سال آینده در وزارت مالیه، مسئولین ولایت با همکاری شورای ولایتی و نمایندگان مجلس باید استراتژی انکشافی ولایت و برنامههای کوتاه مدت، دراز مدت و طرحهای انکشافی را تهیه کنند و در اختیار حکومت مرکزی قرار دهند تا شامل بودجه گردد.
آقای دانش گفت که در رابطه به مشکلات مردم دایکندی با رئیس جمهور غنی صحبت کرده و رئیس جمهور گفته است که به مردم دایکندی بگویید که به حکومت داری و باور ما به عدالت و انکشاف متوازن شک نکنید. او گفت هرچند که دسترسی به عدالت و انکشاف متوازن زمان طولانی میطلبد، اما مبارزه مشترک ما در مقابل تعبیض اداره دارد و تلاش میکنیم که عدالت اجتماعی را تطبیق کنیم.
او افزود که رئیس غنی همچنین از توجه و علاقه مردم دایکندی به معارف و تلاش و پشتکار زنان دایکندی برای حضور در جامعه ستایش کرده و از سایر مردم افغانستان خواسته است که مردم دایکندی را در زمینه رو آوردن به معارف و تحصیلات عالی الگو قرار دهند.
معاون دوم رئیس جمهور در بخش دیگر از سخنرانی خود به موضوعات سیاسی جاری در کشور پرداخت. او در این زمینه گفت که در شرایط کنونی در کنار مبارزه با تروریسم، حفظ ثبات سیاسی، تداوم نظام و حکومت وحدتملی، تقویت دموکراسی و آزادی بیان، از اولویتهای اصلی حکومت است و افزود که از همهی گروههای سیاسی انتظار داریم این اولویتها را در موضع گیریهای شان رعایت کنند.
آقای دانش با اشاره به ائتلافهای سیاسی اخیر در کشور گفت که حکومتحکومتملی در چهار چوب قانون اساسی و نورمهای قبول شده سیاسی و حقوقی، به اپوزیسیون سیاسی احترام قابل است، اما تاکید کرد که: «اپوزیسیون درون حکومتی در ذات خود یک حرکت پارادوکسیکال و از نگاه ملی و بین المللی فاقد منطق حقوقی و سیاسی است. هیچ کسی نمی تواند توجیه معقولی بیابد برای این که از درون نظام، به تضعیف نظام پرداخته شود و از این طریق زمینه برای سوء استفاده دشمنان این مرز و بوم فراهم گردد.»
آقای دانش همچنین تاکید کرد که حکومت برای مبارزه با فساد و برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها در سال آینده و برگزاری انتخاب ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۸ اراده جدی دارد و در زمان معین آن قدرت به حکومت برآمده از انتخابات بعدی تحویل خواهد داد.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت که حکومت وحدتملی از حمایت بینالمللی گسترده برخوردار است و جامعه جهانی در کنفرانسهای مهمی که در مورد افغانستان برگزار شده است حمایت قاطع خود را از حکومت اعلان کرده است. او گفت افغانستان به عنوان سنگر اول مبارزه با تروریزم مورد توجه جامعه جهانی قرار دارد و آنها برای همکاری با افغانستان میلیاردها دالر کمک وعده و تعهد کردهاند.
آقای دانش و هیئت همراه شان در این سفر علاوه بر سخنرانی در جمع مردم دایکندی، چندین پروژه انکشافی را نیز افتتاح کردند. استادیوم وزرشی شهر نیلی مرکز دایکندی، برنامه میثاق شهروندی ( در چارچوب این برنامه ۵۷۰ میلیون افغانی در ولایت دایکندی برای سال جاری در نظر گرفته شده است)، تعمیر اداری برنامه میثاق شهروندی، ساختمان شورای ولایتی دایکندی،ساختمان پوهنحی زراعت موسسه تحصیلات عالی دایکندی، ساختمان باغ زنانه دایکندی و افتتاح بخش اول سرک شهرستان دایکندی بر روی ترافیک، از جمله پروژههای بود که توسط آقای دانش و وزاری همراه شان افتتاح شد.
آقای دانش را در سفر به ولایت دایکندی محمود بلیغ وزیر فواید عامه، نصیر احمد درانی وزیر احیا و انکشاف دهات، اسدالله ضمیر وزیر زراعت، سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر، عبدالطیف روشان نامزد وزیر تحصلات عالی، دلبر نظری وزیر امور زنان، محمد اکبر احمدی معین وزارت شهرسازی و مسکن، حبیبی رئیس اداره هوارنوردی ملکی، داکتر تیمور شاران معین پالیسی اداره مستقل ارگانهای محلی، داکتر پیکان معین وزارت صحتعامه، قاسم حیدری معین وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث و مشاورین معاونت دوم ریاست جمهوری و ریاست اجرائیه، همراهی کرد.
ولایت دایکندی در مرکز افغانستان در ۲۰ ماه سرطان سال ۱۳۸۳ و در زمان اداره حامد کرزی با تشکیل اداری ولایت و ۹ ولسوالی ایجاد شد. آقای دانش اولین والی این ولایت بود. با وجود گذشت ۱۳ سال از تاسیس ولایت دایکندی، هنوزهم سطح انکشاف و توسعه در این ولایت اندک است و بسیاری از ادارات دولتی ساختمان اداری ندارد.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید