به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،در جامعه امروز ما شاید کمتر کسی را بتوان یافت که با تبلیغات بسیار گسترده ای با عناوین زیبایی خود را به ما بسپارید و یا با ما جوان شوید و امثال این موارد، روبرو نشده باشد. با گشتی گذرا در فضای مجازی و برخی از آگهی های روزنامه ها شاهد رشد قارچ گونه کلنیک هایی زیبایی و جراحی های مرتبط با آن خواهیم بود که این تکنیک پر سود در دنیای پزشکی جای بسیاری برای خود باز نموده است به گونه ای که برخی از جامعه پزشکی ما به دلیل پر سود بودن عمل های زیبایی تخصص زیبایی را طی می کنند. اما بحث ما در خصوص میزان سود دهی و یا اینکه چرا کشور ما از لحاظ تعداد عمل زیبایی و تخصص مربوط به آن جزو برترین هاست، نیست بلکه در گزارش امروز به دنبال آسیب شناسی آن هستیم.
اگر چه عمل های زیبایی با انواع و اقسام آن همانند جراحی بینی ، کاشت گونه، برداشتن آخرین دنده برای لاغرتر نشان دادن، بوتاکس و... برای بسیاری سود آور است و افرادی که به این سمت حرکت می کنند بدون در نظر گرفتن معضلات آن صرفأ به دنبال زیبایی هستند. اما امروزه حتی کمتر کسی فکر می کرد که این جراحی ها به بخشی از معضلات اجتماعی تبدیل شوند. جراحی های زیبایی همچون سونامی به کالبد اجتماعی جامعه زده اند به طوری که بسیاری از خانواده های ایرانی حتی آنهایی که اندکی بر اساس سنت ها در جامعه امروز زندگی می کردند ، روی به اینگونه عمل ها آورده اند. در نهایت باید گفت که زیبایی به چه قیمت؟ و این که آیا زیبایی ظاهر ما باطن جامعه را هم زیبا می سازد؟ سؤال ذهنی بسیاری از کارشناسان حوزه اجتماعی و روان شناسی است که در ادامه به آن می پردازیم.
در اینجا از این نکته نباید گذشت که ذات انسان به عنوان اشرف مخلوقات به زیبایی علاقه فراوان دارد اما عمل های جراحی به منظور زیباتر به نظر رسیدن آنقدر گسترده شده است که دیگر دختر و پسر ، پیر و جوان نمی ناسد و بسیاری برای رسیدن یه این امر با صرف هزینه های کلان سعی دارند تا خود را به دیگران زیباتر نشان دهند.
زیبایی گرایی زمانی مفید است که زن و مرد برای یکدیگر و آن هم در محیط زندگی خصوصی ازاین عنصر بهره کافی ببرند و پایه های زندگی خود را محکم نمایند.
علم عمل های زیبایی در ایران عمر طولانی ندارد اما طی چند سال اخیر ، کشور ما با ثبت بیش از 200 هزار عمل جراحی آن هم صرفا در پایتخت طی یکسال رتبه اول جهانی را در این نوع عمل ها بدست آورده است به گونه ای که متخصصان این علم در ایران به نوبه خود جزو برترین ها در دنیا محسوب می شوند و بسیاری از چهره های معروف برای انجام عمل زیبایی به ایران سفر می کنند که خوشبختانه این امر می تواند صعنت گردشگری را هم تحت تأثر قرار دهد؟! و اما اگر از هزینه های مالی زیادی که این گونه عمل ها دارند گذر کنیم با نگاهی پیچیده تر به آسیب های اجتماعی آن خواهیم رسید. اولین آسیب در اینجا شاید خود نمایی و جلب توجه بیشتر برای دیگران باشد که متأسفانه دغدغه اصلی برخی از دختران امروزی شده چه از جنبه های مثبت همانند ازدواج و چه از جنبه های منفی مثل بسیاری از خودنمایی که همه روزه شاهد آن هستیم که این امر بر خلاف موازین عرفی و شرعی جامعه ماست و ادامه آن می توان موجب افول ارزش های معنوی شود.
آسیب بعد آن می تواند ترویج مدگرایی باشد به گونه ای که بسیاری از دختران و پسران که دوستانشان برای زیبایی دست به این عمل ها زده اند به اصلاح به منظور عقب نماندن از غافله با فشار به خانواده های خود در پی دریافت هزینه جهت انجام آن هستند که به نوعی می توان گفت جراحی های زیبایی در جامعه امروزی ما به فرهنگمان رسوخ و تبدیل به مدی تازه شده و از این بدتر حتی در برخی از موارد شاهد بوده ایم برای تأمین هزینه ها، فرد به سمت بزهکاری روی آورده است. وادی زیبایی گرایی بسیار گسترده است و زمانی که فرد در آن قرار می گیرد دوست دارد تا زیباتر شود و برای اینکار هزینه ای زیادی را پرداخت می کند بدون توجه به اینکه مسئله زیباتر به نظر رسیدن و القای خود نمایی چه مشکلات روحی و روانی برای وی ایجاد می نماید و در فکر خود تصور می کند که هرچه زیباتر باشد پذیرشش در جامعه هم بیشتر خواهد بود اما مهم این است که چه گروهی وی را پذیرا باشند.
روزی روزگاری در جامعه ما وقتی جوانی می خواست به سمت ازدواج حرکت کند همه ابتدا به دنبال سلامت روانی، صداقت ، ایمان ، وفاداری و صفت های مهم این چنینی بوده اند اما متأسفانه شرایط امروزی اندکی متفاوت شده و بعضأ ملاک های بنیادی جای خود را به ظواهر داده اند. فرد به سمت انتخابی می رود بدونه آنکه بداند امیالی سراسر از تجملگرایی در وجود شخص مورد نظرش وجود دارد. چشمان زیبا ، بینی باریک اندام مانکنی و ... زمانی به عنوان و معیار ازدواج قرار بگیرند (به اصطلاح ازدواج با مانکن) دوام زندگی رو به زوال خواهد رفت. زن و مرد به جای آنکه به دنبال جلب توجه یکدیگر باشند این امر را در دیگران جستجو می کنند و خود را برای آنها زیبا می سازند، ایجاست که مسئله چشم و هم چشمی پا به عرصه می گذارد و علی رقم هزینه های مالی فراوان که می تواند برای پر نمودن خلاء های زندگی صرف شد به جیب فعالین این عرصه می رود. زیبایی گرایی زمانی برای خارج از زندگی شخصی صورت بگیرد نه تنها ارزش های دینی را با زوال روبرو ساخته بلکه بنیان زندگی را نیز به سمت نابودی می کشاند و موجب ارتباط های نامشروع و خارج از عرف می گردد.
منبع:تبیان
انتهای پیام/