به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرئوف امیری رئیس بندر حیرتان احداث خط آهن را در رشد و پیشرفت اقتصاد کشور موثر دانست و گفت: با افتتاح درگاه ۵ خط آهن بندر حیرتان از تراکم مالهای تاجران که در دیگر پورت ها موجود بوده، جلوگیری میشود.
وی دلیل افتتاح این درگاه را کم ظرفیت بودن ۴ پورت دیگر این ولایت عنوان نمود و گفت: به دلیل اینکه در دیگر پورت ها اموال تاجران ما متراکم میشد و آن پورت ها، نیاز تاجران رابرآورده نمیكرد و هم چنان به نسبت موجودیت امنیت در این بندر، ضرورت دانستیم که پورت ۵ را ایجاد نماییم.
آقای امیری هم چنان اضافه نمود: در این پورت ۴۰ نفر مشغول فعالیت هستند.
هم چنان محمد کاظم مهرزاد آمرعمومی ارتباطی بندر حیدرتان اظهار داشت: ما به خاطر جلوگیری از تراکم اموال تجارتی، روزانه می توانیم در این بندر۲۰ الی ۳۰ واگن را تخلیه و بارگیری نماییم.
در همین حال حاجی مایل مسئول اتحادیه تاجران ولایت بلخ، داشتن خط آهن را در اقتصاد کشور و در انتقال مواد صادراتی و وارداتی مهم دانسته گفت: خط آهن می تواند کالای تاجر را به سادگی و با هزینه بسیار کم از یک کشور به کشور دیگر و از یک بندر به بندر دیگری انتقال دهد.
مسئول اتحادیه تاجران ولایت بلخ هم چنان گفت: در زمان افتتاح پورت ۴ که کشور را به چین وصل می کند؛ از دولت خواستیم سهولت هایی را مانند نمایندگی گمرگی در این بندر را ایجاد کند، زیرا وقتی مال تاجران می آید در همان زمان نمایندگی گمرک، مال تاجر را طی مراحل نماید تا تاجران ما سرگردان نشوند اما تا به حال این کار نشده است.
وی در ادامه گفت: حالا خواست امروز ما از دولت این است که در پورت ۵ سهولت های مورد نیاز تاجران را مهیا نماید تا صدها واگن مال تاجر، مانند دیگر پورتها، در فضای آزاد نماند که در تابستان زیر تاثیر آفتاب باشد و در زمستان زیر برف و باران.
قابل ذکر است طول پنجمین پورت خط آهن بندر حیرتان در داخل افغانستان ۷۵ کیلومتر است که با کمک بانک انکشاف آسیایی احداث شده است.
گفتنی است که یک پورت در بندر حیرتان آبی است که اموال تجارتی از طریق کشتی بارگیری می شود و مابقی پورتها زمینی است که صادرات و واردات از طریق مرز زمینی صورت میگیرد.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید