به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت؛ دریاسالار «ویلیام مکراون»، رئیس سابق فرماندهی عملیات ویژه آمریکا، تاکید کرد ماموریت شش نیروی ویژهای که مسئول حمله به محل زندگی «اسامه بنلادن»، سرکرده پیشین القاعده، و خانواده وی در پاکستان بودند، عملیاتی صرفا برای کشتن نبود.
مکراون در برنامه «نیوز نایت» شبکه بیبیسی اذعان کرد: عملیات سال 2011 علیه محل اختفای بنلادن تقریبا همانطورکه برنامهریزی شده بود، پیش رفت. به غیر از یک مورد که در آن بالگرد ارتش آمریکا هنگام نشستن با دیوارهها برخورد کرد و بخشهایی از بالگرد تخریب شد.
مشکل بوجود آمده بر روی بالگرد موجب شد امیدها برای فرود نیروهای ویژه آمریکایی بر روی سقف خانه بنلادن از بین برود. در نتیجه نیروها مجبور شدند به سمت ورودی خانه یورش ببرند و از این طریق خود را به بنلادن برسانند. در چنین شرایطی و در عملیاتهای مهم همیشه بدترین حالات نیز در نظر گرفته میشود و برنامههای جایگزینی برای آن وجود دارد. در عملیات دستگیری بنلادن نیز، نقشه A با کمی مشکل مواجه شد و بلافاصله تصمیم گرفتیم به سراغ نقشه B برویم.
در هنگام یورش نیروهای ویژه آمریکایی به محل زندگی بنلادن، یکی از ندیمههای او به سمت نیروهای آمریکایی تیراندازی کرد. این ندیمه همراه با همسر، برادر و یکی از پسران بنلادن کشته شد.
تبادل آتش میان نیروهای آمریکایی و نزدیکان بنلادن حدود 20 دقیقه طول کشد و در تمام این مدت وی در طبقه سوم حضور داشت. سپس نیروهای آمریکایی به طبقه سوم رفته و بنلادن را زمانیکه به سمت اتاق خواب فرار میکرد با شلیک گلوله از پای درآوردند.
در این برنامه تلویزیونی از مکراون پرسیده شد: آیا امکان زنده دستگیر کردن بنلادن وجود داشت؟ و او پاسخ داد: بله، کاملا.
فرمانده آمریکایی اذعان کرد: فکر میکنم بسیاری از مردم معتقدند عملیات ما صرفا برای کشتن بنلادن برنامه ریزی شده بود؛ اما این درست نیست. در دستور عملیات آمده بود اگر بنلادن یک تهدید بالقوه به حساب نیامد، میتوانید او را زنده بازداشت کنید. اما معتقدم نیروهایی که در محل حضور داشتند تصمیم درست را اتخاذ کردند. آنها باید در چند ثانیه تصمیم خود را میگرفتند. وقتی به طبقه سوم آمدند، ساکنان منزل هریک به سمتی فرار میکردند، اوضاع آشفته بود و تصمیمگیری کار دشواری بود.
یکی از نیروهای آمریکایی که در عملیات دستگیری بنلادن حاضر بود در گزارش خود مدعی شد بنلادن نیز به سمت آنها شلیک و از همسرش به عنوان سپر انسانی استفاده کرد. اما مقامات آمریکایی در گزارش دیگری که بعدها منتشر شد اعلام کردند نیروهای آمریکایی با دو زن برخورد کردند که وحشتزده جیغ میکشیدند و تلاش داشتند از مردی که سلاحی همراه نداشت، محافظت کنند.
«رابرت اونیل»، نیروی آمریکایی که بنلادن را کشت، دو شلیک مستقیم به سر او داشت و در حالیکه بنلادن بر روی زمین افتاده بود، سومین گلوله را نیز به وی شلیک کرد.
کشتن بنلادن با انتقادات زیادی در سراسر جهان همراه بوده است زیرا بسیاری معتقدند بنلادن باید زنده دستگیر میشد و در دادگاه به اتهاماتش پاسخ میداد.
انتهای پیام/
اسامه بن لادن زنده است.
صدام حسین زنده است.