۴۹ سال پیش در چنین روزی، شرکت اینتل در دنیای فناوری اطلاعات پا به عرصه وجود گذاشت. اینتل در حال حاضر جزو بزرگ‌ترین و موفق‌ترین تولیدکنندگان پردازنده در دنیا است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  ۴۹ سال پیش در چنین روزی (۱۸ جولای ۱۹۶۸)، شرکت اینتل، غول تولیدکننده‌ی پردازنده‌های کامپیوتری در مانتین ویو کالیفرنیا توسط گوردون مور، رابرت نویس، آرتور راک و مکسی پالوسکی تأسیس شد. گوردون مور دکترای خود را در رشته‌ی شیمی در سال ۱۹۵۰ از دانشگاه برکلی دریافت کرد. مور به فیزیک نیز علاقه‌مند بود و فوق دکترای خود را در حوزه‌ی فیزیک آزمایشگاهی کاربردی از دانشگاه جان هاپکینز در سال ۱۹۵۶ دریافت کرد. رابرت نویس که قبل از اینتل بنیان‌گذار شرکت نیمه‌هادی‌های فیرچایلد بود و در آنجا با مور آشنا شد، خود یکی از دانشمندان بزرگ در حوزه‌ی نیمه‌هادی‌ها و تراشه‌های الکترونیکی به‌حساب می‌آمد.

آرتور راک در سال ۱۹۵۱ در رشته‌ی MBA از هاروارد فارغ‌التحصیل شد. او در شروع کار، با سرمایه‌گذاری خود کمک زیادی به شکل‌گیری اینتل کرد. آرتور به‌جز اینتل، سهم بسزایی در شروع کار شرکت‌هایی چون اپل، تلداین و چندین شرکت دیگر داشته است. اینتل علاوه بر پردازنده‌هایی که در رایانه‌ها استفاده می‌شوند، چیپ‌های مادربرد، کنترلرهای رابط کاربری شبکه، تراشه‌های الکترونیکی، حافظه‌های مختلف، پردازنده‌های گرافیکی، سامانه‌های نهفته و بسیاری دیگر از وسایل مرتبط با محاسبات و ارتباطات را تولید می‌کند. شرکت اینتل جزو اولین توسعه‌دهندگان چیپ‌ حافظه SRAM و DRAM به‌حساب می‌آید. این موارد تا سال ۱۹۸۱ مهم‌ترین فعالیت‌های شرکت اینتل را تشکیل می‌دادند. اگرچه اینتل در سال ۱۹۷۱ اولین پردازنده‌ی تجاری را معرفی کرد؛ ولی این محصول تا دهه نود میلادی و گسترش PC باعث موفقیت این شرکت نشد. بعد از ظهور کامپیوترهای شخصی و گسترش آن‌ها، اینتل به لطف فروش بالای CPU به‌شدت رشد کرد. اینتل هم‌زمان با گسترش کامپیوترهای شخصی در دهه نود میلادی، سری پردازنده معروف خود یعنی پنتیوم را ارائه کرد.

 تولد اینتل، غول تولیدکننده‌ی پردازنده

اینتل که متوجه رشد سریع دنیای کامپیوترها شده بود، در دهه نود سرمایه‌گذاری سنگینی را در حوزه CPU آغاز کرد. در سال ۲۰۱۳، برند اینتل در میان ۱۰۰ برند باارزش دنیا در رتبه ۶۱ جهان قرار گرفت. نام این شرکت برای تمام کسانی که با دنیای کامپیوترها آشنایی دارند، شناخته‌شده است. این شرکت با سرمایه‌ی ۹۷ میلیارد دلاری، یکی از غول‌های دنیای فناوری به‌حساب می‌آید و بیش از صد هزار کارمند در سراسر جهان در این شرکت فعال هستند.

 تولد اینتل، غول تولیدکننده‌ی پردازنده

اینتل خالق معماری x86 است؛ نوعی از معماری که حتی AMD، نزدیک‌ترین رقیب اینتل در بازار پردازنده‌های PC،‌ پردازنده‌های خود را بر اساس آن طراحی و تولید می‌کند. اینتل بااقتدار بر بازار پردازنده‌های کامپیوترهای شخصی و سرورها حکمرانی می‌کند. اما این کمپانی هنوز نتوانسته است آن‌طور که باید و شاید خود را در بازار پردازنده‌های موبایل یا SOC مطرح کند. البته با توجه به قدرت مهندسی اینتل، اصلا بعید نیست که معادلات بازار موبایل طی سال‌های آینده دستخوش تغییرات جدی شود.

منبع:خبر انلاین

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.