به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از دیلیمیل، دانشمندان ایمپلنت کوچکی موسوم به MobiusHD ابداع کرده بودند که سال گذشته تأییدیه اروپا را دریافت کرد و با قرار گرفتن در گردن بیماران، از سکته و حملات قلبی در آنها جلوگیری میکند و بروز آن را تا حد زیادی کاهش میدهد.
این دستگاه به اندازه لوبیا و به سبکی پر است و مانند یک قفس از چهار طرف سیمی شکل تشکیل شده است. محققان آن را روی بیماران در آمریکا آزمایش کردهاند و موفق شدند وضعیت بیماران مبتلا به فشار خون را که به دارودرمانی مقاومت نشان میدهند، تا حد زیادی بهبود بخشد.
برخی بیماران که به رغم مصرف دوزهای بالای داروهای فشار خون باز هم از این مشکل رنج میبرند، با استفاده از این دستگاه، طی چند ماه نتایج قابل توجهی به دست آوردند. این گروه از بیماران با وجود این که همچنان باید به مصرف داروهای خود ادامه دهند، دوز مصرفی آنها به شدت کاهش مییابد.
این دارو در حال حاضر آماده آزمایش روی گروهی از بیماران انگلیسی است. این ایمپلنت سیمی در شاخهای از یکی از عروق کاروتید قرار میگیرد که بزرگترین عروق خونی بدن محسوب میشوند که از کنارههای گردن میگذرند. این عروق فشار ملایمی را به مجموعه اعصابی وارد میکنند که در تنظیم فشار خون نقش دارند.
این عروق خونی تغییرات ایجاد شده در فشار خون را تشخیص میدهند و سیگنالهایی را مبنی بر تغییر فشار خون به منظور تعدیل آن به مغز مخابره میکنند. در حالت عادی، زمانی که دیوارههای عروق کاروتید به دنبال فشار خون بالای کنترل نشده یا فشار خون بالا متسع میشوند، این عروق به مغز سیگنالهایی میفرستند که فشار خون را پایین بیاورد. در این هنگام، ضربان قلب تغییر میکند، باعث منبسط یا منقبض شدن عروق خونی میشود و روی میزان مایعاتی که کلیهها باید ترشح کنند تأثیر میگذارد.
بالا رفتن مداوم فشار خون باعث بد کار کردن شاخههای عروق آئورت میشود و فشار خون پایدار بدن را در سک سطح خطرناکی بالا نگه میدارد. دلیل اینکه سیستم تنظیم فشار خون در بعضی افراد متوقف میشود هنوز مشخص نیست اما تصور میشود که عوامل ژنتیکی یا سبک زندگی در این میان دخیل باشند.
ایمپلنت MobiusHD با قرار گرفتن داخل عروق، روی اعصاب فشار وارد میکند و مغز را فریب میدهد به گونهای که انگار فشار خون به طور مداوم بالاست. سپس سیگنالهایی به بدن ارسال میکند تا ضربان قلب را کاهش دهد و عروق خونی را منبسط و گشاد کند و به این ترتیب به شروع به کار مجدد سیستم تنظیم فشار خون کمک میکند.
محققان، این ایمپلنت را روی بیماران مورد استفاده قرار دادند و دو سال آنها را کنترل کردند و در نهایت نتایج قابل توجهی در کاهش میزان سکته و حملات قلبی به دست آوردند. به طوری که برخی بیماران که تا قبل از آن از چهار یا پنج دارو برای کاهش فشار خون استفاده میکردند، دوز دارویی خود را به یک دارو کاهش دادند و میتوانند فعالیتهای عادی روزمره را به راحتی و بدون نگرانی از بالا رفتن فشار خون انجام دهند.
فشار خون بالا همچنین خطر زوال عقل عروقی را در سنین بالا افزایش میدهد که با خونریزیهای خفیف در مغز مرتبط است. بنابراین، با استفاده از این ایمپلنت، علاوه بر کاهش خطر بروز سکته و حملات قلبی، افراد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار میگیرند.
منبع:آنا
انتهای پیام/