مدیرکل مدیریت بحران خوزستان ساعات پیک افزایش میزان اشعه فرابنفش را بین ساعت 14 تا 17 اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کیامرث حاجی‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: با توجه به این‌که در ساعات پیک افزایش میزان اشعه فرابنفش که بین ساعت 14 تا 17 است و به مدت کوتاه برای دقایقی میزان این اشعه افزایش می‌یابد، با قرار گرفتن افراد در معرض تابش نور خورشید احتمال افزایش آثار نامطلوب این اشعه بر سلامتی وجود دارد.

کیامرث حاجی‌زاده اظهار کرد: ‌پیرو جلسه کارگروه گرمای هوا و تشعشعات نور خورشید که هفته گذشته در معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، تشکیل دو کمیته آموزش، اطلاع‌رسانی و خدمات رفاهی در زیرمجموعه این کارگروه به تصویب رسید.

وی افزود:‌ کمیته آموزش و اطلاع‌رسانی با محوریت مدیریت بحران، صدا و سیما، معاونت بهداشت علوم پزشکی، هلال احمر، محیط زیست، هواشناسی و شهرداری و شرکت‌های آب و برق تشکیل و نخستین جلسه این کمیته امروز برگزار شد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان تصریح کرد: تشکیل کمیته خدمات رفاهی کارگروه گرمای هوا و تشعشعات نور خورشید نیز با عضویت شهرداری‌ها، شرکت‌ها و مجموعه‌های صنفی و شرکت‌های آبفا، صنایع فولاد و نفت برای ارائه خدمات رفاهی جهت مقابله با گرمازدگی در سطح شهرهایی که با دمای بالای 50 درجه و به تبع احتمال گرمازدگی مواجه هستند نیز تصویب شده‌ است. این خدمات شامل احیای سقاخانه‌ها، نصب آب‌سردکن در معابر شهری و برنامه‌ریزی برای مسقف کردن برخی خیابان‌های پرتجمع و پرازدحام اصلی این شهرها و بهسازی سیستم تهویه ناوگان حمل و نقل عمومی اتوبوسرانی و تاکسیرانی است.

حاجی‌زاده ادامه داد:‌ همچنین در صورت تخصیص اعتبارات در میان‌مدت نصب مه‌پاش در برخی نقاط پرتردد شهری در راستای ارائه این خدمات رفاهی در برنامه قرار می‌گیرد.

وی گفت: تامین اعتبار خریداری یک دستگاه سنجش اشعه فرابنفش توسط سازمان برنامه و بودجه استان به منظور سنجش میزان این اشعه که در این ایام بسیار مورد بحث قرار گرفته است، نخستین مصوبه این جلسه بود. مقرر شد با تخصیص این اعتبار، اداره‌کل هواشناسی خوزستان سریعا نسبت به خریداری و نصب این دستگاه اقدام کند.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان افزود: با خرید و نصب دستگاه سنجش اشعه فرابنفش، بر اساس داده‌های این دستگاه می‌توانیم هشدارها و اخطارهای لازم را به شهروندان در این زمینه بدهیم. همچنین بحث مصوبه سابق مدیریت بحران در رابطه خریداری تلویزیون‌های شهری برای اطلاع‌رسانی نیز در این جلسه مطرح شد که خریداری و نصب دو دستگاه تلویزیون شهری که جزو تعهدات اداره‌کل هواشناسی خوزستان بود انجام شده است و ظاهرا از فردا این تلویزیون‌ها فعال می‌شوند.

حاجی زاده ادامه داد: خریداری دو دستگاه تلویزیون دیگر نیز در این مصوبه جزو تعهدات شهرداری اهواز بود که متاسفانه شهرداری تاکنون این کار را انجام نداده است. در جلسه امروز با تاکید بر این مصوبه، شهرداری مکلف شد که سریعا اقدام به خریداری و نصب این دو دستگاه تلویزیون شهری کند.

وی بیان کرد: ‌در جلسه امروز، اعضای کمیته آموزش و اطلاع‌رسانی کارگروه گرمای هوا و تشعشات با محوریت مدیریت بحران خوزستان و دبیری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز مشخص شدند و بحث نصب بیلیوردهای آموزشی در سطح شهری برای آموزش‌های بهداشتی در شرایط افزایش گرما، تشکیل میزگرد با حضور پزشکان و کارشناسان و استفاده از ظرفیت سامانه‌های پیامکی دستگاه‌های اجرایی برای آموزش گسترده‌تر و بیشتر شعارها و نکات بهداشتی و اطلاعیه‌ها در زمینه خود مراقبتی و مقابله با گرمازدگی در این جلسه مطرح شد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت‌: با توجه به این‌که در ساعات پیک افزایش میزان اشعه فرابنفش که بین ساعت 14 تا 17 است و به مدت کوتاه برای دقایقی میزان این اشعه افزایش می‌یابد، با قرار گرفتن افراد در معرض تابش نور خورشید احتمال افزایش آثار نامطلوب این اشعه بر سلامتی وجود دارد. در جلسه امروز مقرر شد با اعلام این بازه زمانی به شهروندان، ارائه آموزش‌های لازم به منظور اجتناب از ترددهای غیرضروری در این ساعات و در صورت ضرورت تردد استفاده از چتر، کلاه یا عینک آفتابی در بیرون از منزل پیگیری شود.

وی افزود: نخستین جلسه کمیته خدمات رفاهی کارگروه گرمای هوا و تشعشعات نور خورشید نیز فردا برگزار خواهد شد.


انتهای پیام/م

آثار نامطلوب اشعه فرابنفش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.