به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، «نواز شریف» نخستوزیر پاکستان در پاسخ به «اشرفغنی» رئیسجمهور افغانستان که پیشنهاد داده بود هند نیز در پروژه مشترک راهداری چین و پاکستان شریک شود، گفت: هند در حال استفاده از سلاحهای مختلف علیه مردم کشمیر و نسلکشی در این منطقه است، ما چگونه میتوانیم در این وضعیت با دهلینو ارتباط اقتصادی برقرار کنیم؟ این شدنی نیست.
نواز شریف طی سخنرانی خود در این نشست ضمن بیان اهمیت فراوان این پروژه که قرار است کمبود برق در افغانستان و پاکستان را به میزان قابل توجهی حل کند، مخالفت صریح خود را با وارد شدن هند به کشورهای هم پیمان کاسا-1000 اعلام کرد..
اجلاس کاسا-1000 روز گذشته در حالی به پایان رسید که رسانههای پاکستانی پیشنهاد اشرفغنی و رد شدن آن از سوی نواز شریف را دلیلی بر دست نیافتنی بودن اهداف این اجلاس دانستند.
در این نشست طرفها درباره موضوع امنیت در منطقه به خصوص در کشور افغانستان به بحث و تبادل نظر پرداختند تا در این زمینه راهحلهای مناسب و مشترکی برای مبارزه با تروریسم و افراطگرایی، مقابله با قاچاق مواد مخدر و سایر جرایم سازمان یافته را اتخاذ کنند.
لازم به ذکر است که قرقیزستان همسایه شمالی تاجیکستان و افغانستان همسایه جنوبی این کشور است. انتقال ناامنیهای موجود در افغانستان از طریق تاجیکستان به منطقه آسیای مرکزی و در نهایت روسیه نگرانی عمده کشورهای منطقه است که ایجاد دیوار دفاعی برای مقابله با آن هزینههای نظامی زیادی برای کشورهای آسیای مرکزی و روسیه داشته است.
«اکسپرسنیوز» نوشت: در طرح انتقال برق کاسا-1000 برق کشورهای قرقیزستان و تاجیکستان به افغانستان و پاکستان وارد میشود. از آنجا که شغل بسیاری از اتباع آسیای مرکزی کشاورزی است منابع آبی بیشترین اهمیت را دارد و بهره برداری بیش از حد از این منابع نارضایتی سایر کشورهای منطقه را به دنبال خواهد داشت، چراکه این تولیدات از طریق نیروگاههای برق آبی صورت میگیرد.
انتهای پیام/