مدیرعامل شرکت توانیربا اشاره به رکورد مصرف برق در کشور گفت: مشترکان پرمصرف ، مشمول جریمه های چند برابری می شوند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر با اشاره به افزایش مصرف برق در کشور طی روزهای گذشته گفت: میزان افزایش مصرف برق نسبت به سال گذشته چندان زیاد است که گویی دو استان به مصرف سرانه برق کشور اضافه شده است.

وی با تاکید بر اینکه مدیرعامل شرکت توانیر ادامه داد: نیروگاه های ما به لحاظ مسائل شبکه ای، باید ضریب ذخیره داشته باشند که حدفاصل بین مرز هشدار تا بحران، 1500 تا 2000 مگاوات است.

کردی از رشد 8 درصد مصرف برق نسبت به زمان مشابه در سال قبل خبر داد و گفت: امسال در شمال و جنوب شاهد افزایش دما هستیم که خود موجب رکوردی بی سابقه در مصرف برق شده است.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به رشد 4 تا 6 درصدی روند سرانه مصرف برق نسبت به سال گذشته افزود: عمده مصرف ما در بخش سرمایشی است.

این مقام مسئول ادامه داد:امسال بخش صنعت رشد مصرف برق 7 تا 8 درصدی را تجربه کرده که علامت خوبی است اما آنچه موجب نگرانی ماست رشد مصرف برق در بخش سرمایش خانگی، تجاری و اداری است که حدود یک سوم سرانه مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: رشد مصرف برق در بخش صنایع کم نشده بلکه مدیریت شده است.

وی با اشاره به این نکته که مدیریت مصرف برق به معنای مصرف نکردن برق نیست، افزود: مدیریت مصرف برق بدان معناست که مشترکان در زمان های پیک از وسایل پرمصرف برقی استفاده نکنند و در عوض مصرف آن را به ساعات غیرپبک موکول کنند.

کردی گفت: ساعات پیک روز از ساعت 12 تا 16 و پیک شب هم از ساعت 19 تا 23 تعریف شده که اولویت ما برای مدیریت مصرف برق، بیشتر پیک روز است اگرچه توصیه ما به مشترکان، مدیریت مصرف برق در تمامی ساعات شبانه روز است.

وی با اشاره به اینکه با تغییر اقلیم و سبک زندگی از سال 80 به بعد، ساعت پیک مصرف از شب به روز تغییر یافته است گفت: از دهه 80 مصرف کولرگازی در بسیاری از استانها رایج شد تا جایی که پیک مصرف از شب به روز تغییر کرد، این درحالیست که حدفاصل مصرف برق بین پیک روز با شب 2200 مگاوات است که رقم قابل توجهی است و مشترکان برق در بحث مصرف بیشتر روی روشنایی متمرکز شده اند.

کردی افزود: کولرهای گازی بازدهی انرژیشان کم است که مصرف کنندگان به دلیل کاهش قیمت آن روی این موضوع بی توجه هستند اگرچه در طول دوره مصرف این هزینه ها روی قبض برق خودش را نشان می دهد.

این درحالیست که تمامی لوازم برقی دارای پرچسب بازدهی انرژی هستند و خریداران می توانند با توجه به آن، میزان مصرف برق خود را مدیریت کنند.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه مشوق ها در قالب تعرفه های سه گانه به مشترکان بازمی گردد، افزود: این تعرفه ها در سه قالب پربار، میان بار و کم بار تعریف شده اند و نتیجه مستقیم روی قبوض برق دارد.

وی افزود: هزینه های برق در زمان کم بار، کمتر از حالت عادی و در زمان پیک مصرف، مشمول جریمه چند برابری می شود.

کردی درباره اوج مصرف برق که از 15 تیرماه تا 20 شهریورماه تعریف شده است، گفت: امسال فصل گرما زودتر اتفاق افتاده که این امر مستلزم همکاری بیشتر مشترکان با اداره برق در طول این سه ماه است.

وی افزود: ما برای بخشهای صنعت، کشاورزی و تجارت در صورت همکاری با شرکت برق مشوقهای مالی در نظر گرفته ایم.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه از سال گذشته تا کنون بیش از 2600 مگاوات به ظرفیت برقی کشور افزوده شده است، گفت: ما طبق قرارداد برقی که با مشترکان داریم سقفی از مصرف را تعریف کرده ایم که اگر مشترک بیش از سقف تعیین شده برق مصرف کند، شرکت توانیر می تواند برق آن مشترک پرمصرف را قطع کند.

کردی افزود: این جریمه ها در تعرفه ها خود را نشان می دهند به این معنا که قیمت ها چندبرابر محاسبه می شوند، اما ما معتقد به طرح های تشویقی هستیم و توانیر هم روی این موضوع بیشتر متمرکز است.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه امسال طی بخشنامه ای ادارات دولتی را ملزم به کاهش مصرف 10 درصدی انرژی کرده ایم گفت: ما در تلاشیم تا با برگزاری همایش هایی، کاهش مصرف انرژی در ادارات دولتی را نهادینه کنیم.

وی با اشاره به ساماندهی معضل برق دزدی در کشور افزود: با هماهنگی های صورت گرفته با مجلس قانونی مصوب شد تا به مصرف برق های غیرمجاز رسیدگی و این مشکل را ساماندهی کنیم.

 

انتهای پیام/

رکورد مصرف برق در کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار