به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز کشور امروز در همایش منطقه ای پیشگیری و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور که در تالارابن سینا دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزارشد، با اشاره به اینکه استان های مرزی پیشانی و نوک پیکان مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند، گفت: اگر دستاوردی در مجموعه کشور در عرصه مبارزه با قاچاق کالا وارز تاکنون حاصل شده بخش قابل توجهی از آن محصول تلاش استان های مرزی بوده است.
وی با بیان اینکه امروز اهمیت مرزبانی اقتصادی کمتر از مرزبانی نظامی وانتظامی نیست، عنوان کرد: اگر بتوانیم مرزهای اقتصادی را از آفتی هم چون قاچاق محافظت کنیم بیشک از آثار تخریبی که متوجه اقتصاد کشور خواهد شد جلوگیری به عمل می آید.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز اظهارداشت: گاهی پیامدهای تخریب اقتصادی بیش از پیامدهای تخریب ناشی از انفجار یک بمب و یا ترور است.
وی بیان کرد: بیکاری صدها هزار جوان کشورمان در نتیجه ورود کالاهای سلامت محور قاچاق میتواند منجر به نابودی کانون خانوادهها شود.
خورشیدی سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز کشور با اشاره به اینکه در اسفند سال ۹۲ قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز درکشورمان لازم الاجرا شد، گفت: در این سال حجم قاچاق سالانه کشور ۲۵ میلیارد دلار بود که با مجموعه اقدامها انجام شده این میزان در سال ۹۵ به ۱۲.۶ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد.
وی اضافه کرد: براساس برنامهای پنج ساله که از سال ۹۲ آغاز شده، هدف گذاری شده که حجم کالاهای قاچاق به ۷۰ تا ۷۵ درصد میزان سال پایه(۹۲) کاهش پیدا کند.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز کشور با اشاره به اینکه تا پایان سال ۹۵، شاهد کاهش ۵۰ درصدی حجم کالاهای قاچاق در کشورمان بودیم، بیان کرد: حجم کشفیات قاچاق از ۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ به بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ رسیده است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز ادامه داد: نسبت کشفیات از کمتر یک درصد سال ۹۲ به بیش از ۳۰ درصد در سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است.
خورشیدی اضافه کرد: از میزان کل کشفیات قاچاق ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن توسط اطلاعات، ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان توسط نیروی انتظامی، بیش از ۲۶۶ میلیارد تومان وزارت صنعت، معدن و تجارت و بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان هم توسط گمرک کشف شده است.
وی عنوان کرد: درآمدهای گمرکی جمهوری اسلامی ایران در نتیجه مقابله با قاچاق در مبادی رسمی از ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ به ۱۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ افزایش پیدا کرده که رشدی معادل ۱۱۵ درصدی داشته است.
وی اظهارداشت: درآمدهای مذکور در شرایطی بوده که واردات کشور ۱۵ درصد کاهش و از ۵۰ میلیارد تومان به کمتر از ۴۴ میلیارد تومان رسیده است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز در ادامه گفت: ۳.۶ میلیارد دلار کالا هم در این مدت از طریق کولبری وارد کشور شده است.
خورشیدی از انتقاد برخی از منتقدان در ارتباط با عملکرد دستگاههای اجرایی مرتبط با پدیده قاچاق گلایه کرد و گفت: برخی ها بی جهت دستگاههای اجرایی را متهم به کم کاری میکنند و این در حالی است که در دولت یازدهم گام های بلندی هم چون الکترونیکی کردن تمامی فرآیندها برای جلوگیری از فساد اداری در دستور کار قرار گرفته و این اقدام در گمرکات اجرایی شده است.
وی عنوان کرد: تا زمانی که اقتصاد غیررقابتی و یارانه ای داریم و در تولید مزیتها را نمیشناسیم با قاچاق مواجه خواهیم بود و متأسفانه ساختار اداری و اجرایی ما هم موجب قاچاق می شود و این موارد باید اصلاح شود.
خورشیدی بیان کرد: معادل ۲۵ درصد واردات و به عبارتی ۱۲.۵ درصد مجموعه تجارت فرامرزی اعم از واردات و صادرات در کشورمان قاچاق داریم.
انتهای پیام/ع