به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛سیدرضا پاک نژادسال 1303در شهرستان یزد متولد شد . پدر او سید ابوالقاسم پاک نژاد به امر کسب مشغول بود و شهید پس از طی دوران طفولیت به تحصیل پرداخت. تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در دبستان ملی اسلام و دبیرستان ایرانشهر یزد گذراند .
پس از اخذ دیپلم در سال 1321 به مکه معظمه مشرف گردید و چون در آن سال موضوع گردن زدن ابوطالب یزدی در مکه معظمه پیش آمد، مدت 31 روز با سایر همراهان در مکه بازداشت بود . طول سفر جمعاً 6 ماه و هفت روز بود که در سال 1322 به ایران مراجعت نمود . در سال 1331 به دانشکد پزشکی دانشگاه تهران راه یافت و در بهمن 1336 رساله دکترای خود را تحت عنوان ( تمام برنامه های دانشکده پزشکی در اسلام ) با درجه ممتاز گذراند .
شهید دکتر پاک نژاد ضمن تحصیل علم جدبد به آموختن عربی نیز همت گماشت و مقدمان را نزد حجت الاسلام عرب جم پرداخت . دکتر پاک نژاد در پزشکی و بررسی علوم و معارف اسلامی صدو ده جلد کتاب تألیف کرده اند که مهمترین آنها ‹‹ اولین دانشگاه و آخرین پیامبر ›› است که تا کنون 40 جلد آن به چاپ رسیده است .
از تحریرات ایشان مقالاتی در روزنامه های آیین اسلام ، طوفان یزد ، ملک یزد، مکتب اسلام ، صدای یزد انتشار یافته است . همچنین کتاب قهقرائی دو هزار سال بنام ‹‹ تقویم پاک ›› از جمله آثار این مرد بزرگ به شمار می رود و سخنرانی های علمی و دینی متعددی در شهرهای مختلف داشته اند .
شهید پاک نژاد از سجایای اخلاقی برجسته ای برخوردار بود . در عبادت ، پرهیزگار بزرگواری بود که در سنگر مسجد همیشه در صف اول جماعت قرار داشت و در میدان مبارزات و خدمات اجتماعی همواره مشکلات مستضعفان فکر او را مشغول می کرد و خدمات پدرانه او به ایتام یزد،فوق العاده چشمگیر بود ، چنانکه فقدانش برای این یتیمان کاملاً محسوس است .آدمی بی آلایش بود و کم سخن می گفت و آنگاه که لب می گشود مهر و سوزی در سخن داشت . کم می خوابید و بسیار مطالعه می نمود و در سر سفره فقط به یک نوع غذا بسنده می کرد .
شهید پاک نژاد در تمام مدت مبارزات روحانیت با رژیم شاه ، علاوه بر خدمات اجتماعی در سنگر مبارزه ، به دفاع از اسلام پرداخت . از یک سو با سخنرانیهای ارشادی در دبیرستانها و مجامع مذهبی ، نسل جون درس خوانده را با مبانی و ارزش های انسانی و انقلابی اسلام آشنا و از سوی دیگربا افشای رژیم ، ماهیت پلید و منافقانه او را رسوا می کرد و همین امر سبب وحشت ساواک شد ، بطوری که دائماً مورد تهدید تلفنی ساواک قرار می گرفت و یک بار نیز به ساواک اصفهان فرستاده شد و پس از آزادی وادامه مبارزات افشاگرانه ، چند نوبت نیز به مرگ تهدید شد .
تلاشهای او در راه احیای اسلام پس از انقلاب نیز بی وقفه و مستمر ادامه یافت تا اینکه در 7 تیر 1360 در جمع اعضای حزب ا.... به دیدار الله شتافت و در میان تشییع شکوهمند و دشمن شکن مردم یزد ، در این شهرستان به خاک سپرده شد .
روحش شاد و یادش گرامی
انتهای پیام/