به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: ضربالاجل چهار کشور عربستان سعودی، امارات عربی متحده، بحرین و مصر به قطر در خصوص موافقت با مجموعه درخواست آنها، یکشنبه شب در حالی پایان مییابد که هیچ نشانهای از حل این بحران مشاهده نمیشود و قطر ممکن است با تحریمهای بیشتر این کشورهای عربی روبرو شود که روابط خودشان را با دوحه قطع کردهاند.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر، با بیان اینکه درخواستهای مطرح شده رد خواهد شد، گفت هدف از اولتیماتوم این چهار کشور عربی مقابله با تروریسم نیست، بلکه محدود کردن حق حاکمیت قطر است.
وی که این اظهارات را در مصاحبه با خبرنگاران در رم بیان میکرد، با این حال افزود دوحه همچنان آماده است بر سر میز مذاکره بنشیند و درمورد گلایههای همسایگان عرب خود گفتگو کند.
وزیر خارجه قطر تصریح کرد: «این فهرست از درخواستها رد میشود. چنین درخواستهایی پذیرفتنی نیست و درمورد آنها مذاکره نخواهد شد. ما مایل به گفتگو هستیم، اما هرگونه گفتگو باید در شرایطی واقعی و مناسب برگزار شود.»
وی تاکید کرد هیچکس حق ندارد برای حق حاکمیت یک کشور ضربالاجل تعیین کند.
این بحران ماه گذشته پس از آن آغاز شد که عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر روابط دیپلماتیک خودشان را با قطر قطع و این کشور را به حمایت از تروریسم و متحد شدن با ایران متهم کردند. این در حالی است که قطر این اتهامات را رد میکند. این کشورها تهدید کردهاند اگر قطر به فهرست ۱۳ بندی درخواستهای آنها عمل نکند، با تحریمهای بیشتری روبرو خواهد شد.
تعطیلی شبکه تلویزیونی الجزیره، کاهش روابط با ایران و همچنین تعطیلی پایگاه هوایی ترکیه در قطر، بخشی از درخواستهای این چهار کشور عربی از دوحه است.
این کشورهای عربی اعلام کردهاند درخواستهای مطرح شده قابل مذاکره نیست و هشدار دادهاند اگر قطر به این درخواستها عمل نکند، با اقدامات نامشخص بیشتری روبرو خواهد شد.
شیخ حمد افزود قطر شبکه تلویزیونی الجزیره و همچنین پایگاه نظامی ترکیه را در این کشور آنگونه که این چهار کشور عربی درخواست کردهاند، تعطیل نخواهد کرد.
سفیر امارات عربی متحده در روسیه گفته است قطر در صورتی که به این درخواستها عمل نکند ممکن است با تحریمهای جدید روبرو شود.
اما انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات عربی متحده، احتمال یک تنشآفرینی جدید را کم اهمیت دانست و گفت گزینه احتمالی، تشدید تنشها نیست بلکه جدا کردن راهها است و ممکن است قطر مجبور شود از شورای همکاری خلیج فارس جدا شود.
انتهای پیام/