به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،در ابتدای این مراسم، محمد رضا علیزاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: اگر به موسیقی نواحی که موسیقی اصیل ایرانی است بپردازیم، ازورود موسیقی غربی به کشور جلوگیری کرده ایم.
وی افزود: این جشنواره در سه بخش راویان اصالت و پیشکسوتان و اجراهای عمومی برگزارشد که یک بخش پژوهش نیز داشت.
وی خاطر نشان کرد: حدود ۲۰درصد از گروههای شرکت کننده را خود کرمانی ها تشکیل دادند که گروههای خوب و قوی در بحث اجرا و مسابقات بودند.
وی تصریح کرد: یکی از ویژگی های جشنواره امسال حضور مهمانان خارجی است که بخشی را به آنها اختصاص دادیم که بیشتر در حوزه پژوهش و اجراهای عمومی نمود داشت و حضور آنها رقابتی نبود.
علیزاده گفت: کشورهای شرکت کننده آلمان،افغانستان و ترکیه بودند که ازبین این کشورها افغانستان در حوزه اجرا نیز فعالیت داشت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان افزود: ۴۰ساعت اجرای عمومی در قالب ۳۶ گروه داشتیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ۱۵ پیشکسوت و ۹۶ هنرمند در این جشنواره به اجرای برنامه پرداختند و ۳۵هزار مخاطب در سراسر استان ازاین برنامه استفاده کردند.
احمد صدری، دبیر علمی دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز در ادامه این مراسم گفت: موسیقی یکی از وجوهی است که فرهنگ درآن نمود پیدا میکند.
وی افزود: فرهنگ مجموعه ای ازدانش ها است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
وی خاطر نشان کرد: موضوع جشنواره را بحث منظومه خوانی گذاشتیم چراکه منظومه خوانی یکی از شکل های رایج در موسیقی اقوام مختلف ایران است .
صدری تصریح کرد: مضامین این منظومه ها در برگیرنده متون کهن ادب فارسی منظومه های شفاهی موسیقایی مناطق مختلف ایران است.
وی حفظ و انتقال ویژگی های آیینی موسیقی نواحی ایران به آیندگان، پاسداری ازنغمات قدیمی و مواریث معنوی و سجایای نهفته در این موسیقی و فراهم سازی بستر مناسب برای به دست آوردن بازمانده های موجود و احیا انواع فرم های اجرایی موسیقی نواحی ایران را ازاهداف این جشنواره دانست.
وی گفت: این دوره از جشنواره شامل دو بخش راویان اصالت(رقابتی) و اجرای پیشکسوتان (غیر رقابتی) خواهد بود.
درادامه این مراسم علی مراد خوانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: این جشنواره ها بایستی فراگیر شود زیرا اتفاقات خوبی در حوزه موسیقی نواحی شاهد هستیم.
وی افزود: حوزه موسیقی نواحی بسیار گسترده است و امیدواریم شاهد حضور این هنرمندان از مناطق در جشنواره های بعدی باشیم.
مراد خوانی خاطر نشان کرد: تعداد زیادی از هنرمندان این جشنواره به جشنواره های خارجی اعزام خواهند شد.
وی موسیقی نواحی را سند هویتی ما دانست و افزود: استعداد در موسیقی نواحی ما زیاد است.
قرائت بیانیه هیئت داوران ، اهدای جوایز به برگزیدگان راویان اصالت، بخش پژوهشی و پیشکسوتان عرصه موسیقی نواحی پایان بخش برنامه اختتامیه بود.
مراسم اختتامیه دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به میزبانی کرمان با حضور مردم، مسئولین ، داوران و گروههای موسیقی در باغ فتح آباد کرمان برگزارشد.
انتهای پیام/ی