بیماری آلزایمر در طول سال‌ها به تدریج پیشرفت می‌کند، هرچه زودتر علائم بیماری درفرد تشخیص داده شود امکان کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری بیشتر است.

۱۰ نشانه زودهنگام آلزایمر که نباید آنها را نادیده بگیرید+ فیلمبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زوال عقل به نابودی و از بین رفتن سلول‌های مغزی گفته می‌شود که آسیب‌های جسمی و روحی مختلف از جمله ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد را در پی دارد.

براساس آمار‌ها نزدیک به ۴۴ میلیون انسان در سراسر جهان به بیماری آلزایمر یا اختلالات ناشی از زوال عقل و آسیب‌های مغزی مبتلا هستند.

به گفته محققان بیشترین شمارمبتلایان به آلزایمر در کشور‌های اروپای غربی زندگی می‌کنند.

متاسفانه با وجود تمامی پیشرفت‌های پزشکی در عصر حاضر تنها بیماری یک نفر از هر ۴ فرد مبتلا به بیماری آلزایمر تشخیص داده می‌شود.

اگر علائم و نشانه‌های زیر را در خود یا اطرافیان مشاهده می‌کنید، با درصد بالایی احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر وجود دارد و باید دراسرع وقت فرد با پزشک تماس گرفته تا اقدامات درمانی و پیشگیرانه لازم برای جلوگیری ازپیشرفت بیماری برای او انجام شود.

1- ضعف حافظه که باعث اختلال در زندگی روزمره می‌شود

فراموش کردن قرار‌های کاری مهم یا شرکت در مهمانی‌ها و جلسات کاری، پرسیدن اطلاعات و موارد مورد نظرچندین و چند بار و پس از اندکی فراموش کردن دوباره آن‌ها می‌تواند نشانه ابتلا به این بیماری باشد.

2- مشکل در انجام کار‌های روزانه

اگر به تازگی دچار اختلال و مشکل در انجام کارهایی، چون رانندگی، پیدا کردن آدرس مکان‌های مختلف، بودجه بندی و تقسیم هزینه‌های مالی یا ناتوانی در انجام وظایف کاری خود شده اید این می‌تواند نشان دهنده پیشرفت پنهانی آلزایمر و زوال عقل در شما باشد.

3- ناتوانی درحل مسائل و مشکلات کاری

اگر به تازگی برای کار با عدد و ارقام، محاسبات ریاضی حتی ازنوع ساده آن دچار اشکال شده اید و محاسبات را اشتباه انجام می‌دهید یا مدت زمان انجام یک عمل جمع و تفریق ساده برای شما ساعت‌ها به طول می‌انجام امکان دارد دچار زوال عقل شده باشید.

4- سردرگمی در زمان و مکان

برخی افراد مبتلا به زوال عقل دچار ازدست دادن قدرت تشخیص زمان و مکان، شناسایی فصل و زمان طی شده می‌شوند.

آن‌ها همچنین بسیاری ازخاطرات و اتفاقات قدیمی را به خاطرنمی آورند که از نشانه‌های جدی ابتلا به آلزایمر محسوب می‌شود.

5- ضعف قدرت بینایی

مراحل اولیه ابتلا به بیماری آلزایمر در برخی افراد به صورت ضعف قدرت بینایی، سختی در مطالعه، تشخیص مسافت و ناتوانی در تفکیک رنگ‌ها است، این افراد همچنین دچار افت شدید مهارت رانندگی می‌شوند.

6- گم کردن کلام در مکالمات جمعی

افراد مبتلا به زوال عقل معمولاً دچار مشکل در مکالمه با دیگران می‌شوند و نمی‌توانند جملات را تمام کنند، آن‌ها همچنین تمامی مفاهیم مکالمات اطرافیان خود را درک نمی‌کنند و مجبوربه پرسش مجدد می‌شوند.

7- گم کردن اشیاء

ابتلا به آلزایمر و زوال عقل باعث می‌شود تا فرد اشیاء را در جا‌ها و مکان‌های غیر معمول قراردهد، این افراد معمولاً وسایل خود را گم می‌کنند و در به یاد آوردن مکان آن‌ها دچار مشکل هستند.

حتی در موارد خود فرد نیز گم می‌شود و نمی‌تواند آدرس خانه خود را پیدا کند.

برخی افراد مبتلا به آلزایمرزمانی که وسیله‌ای را گم می‌کنند دیگران را متهم به گم کردن آن‌ها یا حتی سرقت وسیله می‌کنند.

8- ضعف قوه درک، ادراک، تصمیم گیری و قضاوت

افراد دچار بیماری آلزایمر دچار تغییرات خلقی بوی‍‍‍ژه در زمینه تصیم گیری و قضاوت‌های مالی می‌شوند، آن‌ها نمی‌توانند محاسبات مالی انجام دهند و به نوعی دچار سرگشتگی می‌شوند.

آن‌ها برای پرداخت هزینه‌های مختلف زندگی و دریافت مانده پول خود با مشکل مواجه می‌شوند و هزینه‌هایی را که در طول روز انجام داده اند را به خاطر نمی‌آورند.

9- دوری گزیدن از فعالیت‌های اجتماعی و گوشه گیری

افراد مبتلا به زوال عقل معمولاً به دلیل تغییرات خلقی و ادراکی که در خود حس می‌کنند شروع به دوری کردن از فعالیت‌های مورد علاقه، کار، کار‌های اجتماعی، بودن با اعضای خانواده و دوستان می‌کنند و اغلب اوقات ترجیح می‌دهند که تنها باشند.

10- تغییر در شخصیت و طرز رفتار

فرد مبتلا به اختلالات زوال عقل معمولاً دچار تغییرات و نوسانات خلقی و روحی می‌شود، این افراد مردد، عصبی، پرخاشگر، افسرده، ترسو و به شدت عصبانی می‌شوند و با کوچکترین اتفاقی  با دیگران برخورد می‌کنند که گاهی به برخورد فیزیکی منجر می شود، دراین مواقع افرادی که از بیمار مراقبت می‌کنند باید به شدت مراقب سلامت خود باشند تا دچار جراحت و آسیب نشوند.

با مراجعه به موقع به پزشک و مراکز درمانی علاوه بر دریافت کمک و راه‌های مراقبتی و پیشگیرانه از تشدید عوارض بیماری، فرد و اطرافیان او یک دید منطقی از بیماری و چگونگی برخورد و کنترل آن بدست می‌آورند.

انتهای پیام/ 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
داریوش طاهری
۲۱:۱۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۶
بسم الله الرحمن الرحیم
این جانب در بحث اتیولوژی بیماری آلزایمر می توانم اثبات کنم سبب این بیماری، ویروسی از خانواده هرپس ویریده (تبخال) است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۸ ۰۹ تير ۱۳۹۶
تو این دوره زمونه همون بهتر الزایمر بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۸ ۰۹ تير ۱۳۹۶
تو این دوره زمونه همون بهتر الزایمر بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۰:۳۸ ۰۹ تير ۱۳۹۶
عالیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۰۹ تير ۱۳۹۶
تمامی موارد در من هست
Iran (Islamic Republic of)
بهونه
۲۲:۱۵ ۰۸ تير ۱۳۹۶
وای من تمام این علائم دارم :-«
گم کردن اشیاء از همه بیشتر
از بچگی هم کلا ریاضی ضعیف بودم اصلا حوصله حساب
کتاب و انجام اعمال ریاضی ندارم.

متشکر از اطلاع رسانی.
آخرین اخبار