حسین محمدی امروز با اشاره به اینکه آبرسانی به عشایر به صورت سیار و با دو تانکر آب در حال انجام است، اظهار کرد: علاوه بر آبرسانی به صورت سیار آبرسانی به صورت لولهکشی از چشمهها نیز در حال انجام است.
وی کمبود آب و مراتع را عمده مشکلات عشایر استان عنوان کرد و افزود: تاکنون اعتباری برای عشایر ییلاقی اختصاص پیدا نکرده و به محض اختصاص اعتبار توزیع خواهد شد.
مدیرکل امور عشایری استان همدان با بیان اینکه اعتبار قشلاقی به طور کامل توزیع شده است، ادامه داد: طبق آمار 2 هزار و 189 خانوار عشایر در استان وجود دارد اما آمار واقعی بیش از 3 هزار خانوار است.
وی با اشاره به اینکه 950 هزار هکتار از مراتع استان در اختیار عشایر وجود دارد، یادآور شد: این آمار 9 درصد از مراتع کل استان را شامل میشود.
محمدی با بیان اینکه عشایر در 72 نقطه از مراتع استان مستقر هستند، تصریح کرد: عدم برخورداری از اعتبار کافی، پایین بودن شاخص توسعه انسانی، بالابودن نرخ بیسوادی، عدم حمایت قانونی حقوق عشایر در مراتع از عمده مشکلات عشایر است.
وی با اشاره به اینکه از بین رفتن نظام بهرهبرداری ”ایلی و سنتی“ باعث بهرهبرداری غیر اصولی از مراتع شده است، گفت: کمبود مراتع نسبت به تعداد دام، از بین رفتن ایلراهها، یکسان نبودن خدماترسانی به عشایر از دیگر مشکلات عشایر استان است.
مدیرکل امور عشایری استان همدان از حل شدن مشکلات بهداشتی عشایر خبر داد و افزود: مشکلات بهداشتی و درمانی عشایر با انعقاد تفاهمنامه بین امور عشایری استان و مرکز بهداشت رفع خواهد شد.
انتهای پیام/ک