رئیس کمیته صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت گفت: شیر و تخم مرغ یکی از بهترین گزینه‌ها برای جبران پروتئین بدن هستند.

اگر گوشت نمی خورید پروتئین و آهن بدنتان را اینگونه تامین کنیدشهریار دبیریان رئیس کمیته صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: بسیاری از افراد به دلایل مختلف، گوشت نمی خورند و یا میزان مصرف گوشت آنها کمتر از حد طبیعی است که پاسخگوی نیاز طبیعی بدن به پروتئین و آهن مورد نیاز شود ، بنابراین می توان برای تامین این کمبودها از منابع ارزان تر و قابل دسترس دیگری نیز استفاده کرد.

وی گفت : به طور کلی منابع غنی آهن و پروتئین به 2 بخش عمده حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند که در واقع میزان جذب مواد مغذی  و مورد نیاز بدن از منابع حیوانی بیشتر است، به هر حال اگر فردی تمایلی به مصرف گوشت ندارد می تواند پروتئین مورد نیاز بدنش را از شیر و تخم مرغ تامین کند، زیرا همان سه درصد پروتئین موجود در شیر با اسید آمینه های اساسی که فقط در گوشت و شیر وجود دارند جذب بدن می شود.

دبیریان تصریح کرد: تحقیقات زیادی نیز از وجود مقادیر قابل توجهی از پروتئین، امگا سه و آهن در بادام ، بادام زمینی  و پسته حکایت دارند اما میزان جذب این مواد مغذی در بدن به مراتب کمتر از میزان جذب  آهن و پروتئین موجود در منابع حیوانی است  اما باز هم گزینه قابل قبولی برای تامین بخشی از نیاز بدن به ریز مغذی ها، مواد معدنی و برخی اسید آمینه های اساسی هستند.

وی با بیان اینکه سویا 40 درصد بیش از گوشت پروتئین دارد اما همه آن جذب بدن نمی شود، مطرح کرد: زیرا سویا یک منبع گیاهی است اما برای افرادی که  نمی خواهند گوشت بخورند می تواند کمک کننده باشد این موضوع درباره گیاه اسفناج که به ظاهر منبع غنی از آهن است نیز صدق می کند.

دبیریان یادآور شد: در حال حاضر شیر و تخم مرغ یکی از بهترین گزینه های پیشنهادی برای جبران پروتئین و کمبود اسید آمینه های اساسی بدن هستند که ارزان بوده و تقریبا برای همگان در دسترس است. 

انتهای پیام/ 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار