استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: امام علی(ع) به‌شدت از کوتاهی و قصور مردم زمان خود در دفاع از حق گلایه می‌کردند و می‌فرمودند که "من از ظلم رعیت به خود می‌ترسم".

گلایه امیرالمؤمنین(ع) از قصور مردم دوران خود در دفاع از حقبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی در جلسه درس اخلاق خود که در دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد با اشاره به شیوه حکومت‌داری امام علی(ع) اظهار داشت: ایشان از هیچ‌گونه فعالیت و تلاشی در راستای حفظ اسلام دریغ نکردند و در دفاع از حق کوتاهی نکرد.

وی با اشاره به مشورت خلفای تعیین‌ شده از سوی مردم با امام علی(ع) برای جنگ‌ها گفت: ایشان از روی صدق با این خلفا به‌منظور حفظ اسلام همکاری می‌کرد و خلفا نیز در مسائل مختلف فقهی، نظامی و علمی از امام علی(ع) مشورت می‌گرفتند.

رئیس موسسه امام خمینی(ره) هدف از ارائه مشاوره به خلفا از سوی امام علی(ع) را حفظ اسلام بیان کرد و اظهار داشت: در صدر اسلام از بین رفتن اسلام خطری جدی برای جامعه اسلامی به شمار می‌آمد از همین رو امیرالمؤمنین(ع) مجبور به همکاری با خلفا بود.

آیت‌الله مصباح یزدی پذیرش خلافت از سوی امیرالمؤمنین(ع) را مورد اشاره قرارداد و گفت: طلحه و زبیر نخستین افراد بیعت‌ کننده با امام(ع) بودند اما همین دو نفر با آن که اصرار به پذیرش خلافت از سوی امام علی(ع) داشتند در ادامه بیعت خود را شکستند.

وی پیروزی مسلمین در جنگ‌ها را از نگاه امام علی(ع) لطف الهی بیان و خاطرنشان کرد: در جنگ بدر تعداد مسلمانان یک‌ سوم مشرکان بود اما مسلمانان در این جنگ پیروز شدند در نتیجه مسلمین نباید از کم بودن تعدادشان بترسند بلکه باید با اتکای به خالق یکتا در جنگ با کفار و مشرکان شرکت کنند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم جنگ فارس با رومیان را در زمان خلیفه دوم مورد اشاره قرارداد و اظهار داشت: در این جنگ خلیفه دوم با امام علی(ع) به مشورت می‌پردازد حتی خلیفه از کمی جمعیت اظهار نگرانی می‌کند، اما حضرت می‌فرماید که نصرت‌هایی که نصیب مسلمانان شده تابع قلت و کثرت نیست.

آیت‌الله مصباح یزدی بیان کرد: امام علی(ع) به‌ شدت از کوتاهی و قصور مردم زمان خود در دفاع از حق گلایه می‌کردند و می‌فرمودند که "من از ظلم رعیت به خود می‌ترسم" و مردم این دوران از حاکم جائری همچون معاویه اطاعت می‌کردند.

وی با بیان اینکه موقعیت خلیفه و فرمانده از نگاه امیرالمؤمنین(ع) همچون موقعیت نخ تسبیح به دانه‌های آن دارد ، تصریح کرد: اگر نخ تسبیح سالم باشد دانه‌های تسبیح نیز منظم شده و با یکدیگر جمع می‌شوند اما با پاره شدن نخ تسبیح دانه‌های تسبیح نیز از بین می‌روند.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار