دهلیز هوایی هند و افغانستان با ورود نخستین محموله 60 تنی میوه از افغانستان به دهلی نو به ارزش پنج میلیون دلار گشایش یافت.

دریافت نخستین صادرات محموله 60 تنی میوه از دهلیز هوایی افغانستان – هند توسط وزیر خارجه هندبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت امور خارجه هند روز سه شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد دهلیز هوایی هند و افغانستان با ورود نخستین پرواز باری از کابل به دهلی نو آغاز شده است.

این محموله شصت تنی میوه که با حضور اشرف غنی از کابل راهی دهلی نو شده بود توسط ‘سوشما سواراج ‘ وزیر خارجه هند در فرودگاه ایندیرا گاندی دهلی نو دریافت شد.

هند و افغانستان در سپتامبر 2016 در دیدار ‘اشرف غنی’ رئیس جمهوری افغانستان با ‘نارندرا مودی ‘ نخست وزیر هند برای گشایش این دهلیز هوایی به توافق رسیدند.

اشرف غنی بعد از ظهر روز گذشته (دوشنبه 29 جوزا)در سخنانی به هنگام گشایش این دهلیز هوایی گفت که با مسدود شدن مسیر تجارتی ‘تورخم’ و ‘چمن’ به روی صادرات میوه تازه افغانستان،کابل به دنبال جایگزین کردن این مسیرها بود که با ایجاد این دالانهوایی میان افغانستان و هند، نگرانی‌ها در این زمینه رفع شده است.

براساس توافقی که بین اتاق تجارت و صنایع افغانستان و شرکت هوایی آریانا منعقد شده، تجار افغانستان میوه تازه وخشک و دیگر مواد غذایی را به جای حمل و نقل زمینی از طرق خطوط هوایی از کابل به دهلی نو و از قندهار به امریتسار منتقل می کنند.

دهلیز هوایی هند و افغانستان دستیابی افغانستان به بازار های هند را تسهیل می کند و فرصت تازه ای برای تجار افغان قرار می دهد.

صدیق‌الله مجددی مشاور رئیس جمهور در امور مالی و بانک‌داری و مسوول دهلیز هوایی تجارتی افغانستان-هند گفت: دهلیز هوایی تجارتی افغانستان – هند؛ یکی از ابتکارات در عرصه رشد تجارت و اقتصاد می‌باشد که از سوی رئیس‌جمهور کشور و صدراعظم هند در سال ۲۰۱۶ اعلام گردید و امروز رسما به بهره‌برداری می‌رسد.

مجددی هدف از دهلیز هوایی افغانستان – هند را بلندبردن سطح تجارت و اقتصاد میان دو کشور و برداشتن موانع ترانزیتی عنوان کرده گفت که در پرواز نخست، ۶۰ تن محصولات زراعتی به ارزش پنج میلیون دالر ازطریق این دهلیز هوایی به دهلی هند انتقال می‌یابد و تا یک هفتۀ دیگر ۴۰ تن میوه خشک نیز به ارزش دو میلیون دالر در پرواز دوم از ولایت قندهار به هند انتقال خواهد یافت.

خانجان الکوزی معاون اتاق تجارت و صنایع کشور که به نمایندگی از سکتور خصوصی صحبت می‌کرد، از افتتاح دهلیز هوایی تجارتی افغانستان – هند استقبال نموده گفت که در نخستین روزهای حکومت وحدت ملی، مشکلات ترانزیت از سوی سکتور خصوصی به رئیس جمهور مطرح گردید، که امروز افتخار گشایش دهلیز هوایی افغانستان-هند را داریم.

وی افزود: با ادامه تلاش‌های حکومت برای گشایش راه‌های ترانزیتی مانند، خط آهن آقینه-ترکمنستان، روابط ترانزیتی با چین، افتتاح بندر چابهار، خط آهن ایران- تورغندی و افتتاح دالان هوایی مذکور می‌تواند زمینۀ رشد و توسعه تجارت را فراهم سازد و ما از شما تشکر می‌کنیم.

الکوزی، دهلیز هوایی تجارتی افغانستان – هند را فصل تازۀ همکاری برای تقویت تجارت و اقتصاد عنوان کرده گفت که اکنون ظرفیت بزرگ برای نگهداری، پروسس و صادرات میوه‌جات در ولایت قندهار ایجاد شده است.

منپریت هورا سفیر هند مقیم کابل در صحبتی، افتتاح دهلیز تجارتی افغانستان- هند را تبریک گفته افزود: به ندرت دیده می‌شود که یک پالیسی عامه از حالت مفکوره‌یی در مدت یک سال به مرحله اکمال برسد، اما حکومت وحدت ملی و رئیس جمهور افغانستان نشان دادند که این کار قابل اجرا است.

وی گفت که افتتاح دهلیز هوایی تجارتی، راه‌حل استراتیژیک برای مشکل درازمدت است که جامعه تجاری افغانستان به آن روبرو بوده و از این طریق روابط به بزرگ‌ترین مارکیت (هند) که نیاز مبرم تجار افغان برای محصولات زراعتی افغانستان است، تأمین می‌شود.

سفیر هند مقیم کابل گفت که مشکل ترانزیت افغانستان اکنون با مفکوره‌های خردمندانه‌ی رئیس‌جمهور افغانستان به فرصت مبدل شده است و این دهلیز هوایی میان افغانستان و هند، نمونۀ آن می‌باشد. وی افزود که هند همچنان متعهد است که افغانستان را در بخش‌های مختلف همکاری نماید.

وی اطمینان داد که تدابیر لازم برای دریافت نخستین پرواز دهلیز هوایی افغانستان-هند در میدان دهلی روی‌دست گرفته شده است و این اقدام، ما را به یک راه تجارت دوجانبه رهنمایی می‌کند و به تاجران دو کشور به خصوص صادر کنندگان ما منافع بزرگ فراهم می‌کند.

رئیس‌جمهور کشور گشایش دهلیز هوایی تجارتی افغانستان – هند را تبریک گفته افزود: کسانی‌که بحران ایجاد می‌کنند، درس بگیرند که ما بحران را به فرصت تبدیل می‌کنیم. وی از تلاش‌های مسوولین در زمینۀ پیش‌برد امور افتتاح این دهلیز قدردانی نمود.

رئیس جمهور، از همکاری‌های دولت و مردم هند و نیز توجه خاص نارندرا مودی صدراعظم آن کشور نسبت به دولت و مردم افغانستان تشکری کرده گفت که من و مودی درخصوص ایجاد کوریدور هوایی، در فرصت اندک به نتیجه رسیدیم و امروز عملا نتایج آنرا شاهدیم.

رئیس جمهورمحمداشرف غنی بر کار مشترک سکتور خصوصی، دولت و متخصصین امور تأکید کرد و این همکاری و هماهنگی را برای تبدیل‌نمودن چالش به فرصت، موثر دانست. وی علاوه کرد که هدف ما این است تا افغانستان را به کشور صادرکننده مبدل سازیم، زیرا بدون مبارزه با فقر، بی‌ثباتی رفع نمی‌شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد که تمرکز بیشتر باید بالای صادرات محصولات افغانی باشد و در بازار، باید به مشتری زمینه و با وی مشترکاً کار شود.

رئیس جمهور بیان‌داشت که اقدامات ما برای سرمایه‌گذاران، تجار و سکتور خصوصی این اطمینان را بدهد که تولیدات آنها ضایع نمی‌شود و زمینه‌های رشد، توسعه و صادرات بیشتر محصولات افغانی، فراهم خواهد شد.

رئیس جمهور بر اهمیت زراعت اشاره کرده افزود که در زراعت، ثبات نهفته است، تا زراعت پایدار نگردد، ثبات به میان نمی‌آید و باید تلاش صورت گیرد تا به زندگی باغدار و زارع ما تغییرات مثبت وارد شود.

رئیس‌جمهورغنی، تجارت و سرمایه‌گذاری را رسالت ملی دانسته گفت که این پیشۀ حضرت خدیجه و پیامبر(ص) ما بود که هم نفع دنیایی و هم اخروی دارد.

رئیس جمهور کشور به مسوولین گمرک و میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی هدایت داد تا مشکلات سکتور خصوصی را در زمینۀ صادرات محصولات، بررسی نموده و طی دوهفته گزارش را به ریاست جمهوری ارائه نمایند.

وی اضافه کرد که امروز نشان‌دهنده آن است که هرکس بالای افغانستان حمله می‌کند، باید بداند که ارادۀ ما را مختل نمی‌تواند، کسی‌که به عنوان دوست به افغانستان وارد شود، آغوش ما به رویش باز است و کسی‌که به عنوان دشمن بیاید، به گور خواهد رفت.

 

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار