به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت:
حمله موشکی ایران به مواضع داعش در دیرالزور سوریه در این برهه زمانی و برای اولین بار در طول سی سال گذشته پیامی به طرف های متعدد و پیش از همه عربستان است که مسؤولان ایران آن را به دست داشتن در حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی متهم کردند.
آنان در این اتهام به تهدیدهای محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان مبنی بر انتقال نبرد به داخل خاک ایران استناد کردند.
در این میان سرنگونی یک هواپیمای سوری از سوی آمریکا، تحریک بی سابقه و تاکید مجدد بر این است که آمریکا از نیروهای ارتش سوریه دموکراتیک دفاع می کند و آماده است با هرگونه حمله به آن روبه رو شود به این معنی که سرگرم طراحی نقشه نظامی برای تشکیل یک موجودیت کُرد در شمال سوریه شبیه اقلیم کردستان عراق است.
تحول دیگر اینکه نیروهای سوریه دموکراتیک توانستند شهر الطبقه را تحت کنترل خود در آورند، شهری که احتمال دارد میزبان پایگاه نظامی آمریکا باشد.
اکنون این نیروها در حال پیشروی به سمت شهر الرقه پایتخت خلافت خودخوانده داعش در سوریه هستند آن هم پس از اینکه محموله سلاح و تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکا شامل تانک و زره پوش و توپ های سنگین را تحویل گرفته اند و گفته می شود این نیروها هسته های ارتش دولت کُرد جدید شبیه نیروهای پیشمرگه در کردستان عراق و تحت حمایت آمریکا خواهند بود.
نکته قابل توجه اینکه آمریکا متحدان دیرینه ترک را کنار گذاشته و تفاهمات خود با روسیه را دست کم در سوریه زیر پا گذاشته است و کُردها را به عنوان متحد راهبردی تحت حمایت قرار داده است.
این تکاپوی آمریکا چه بسا مقدمه رویارویی با روسیه و سوریه و نیز عراق و ایران باشد؛ رویارویی که شاید به جنگ فراگیر تبدیل شود، آن هم در شرایطی که شخصی مانند دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است و به دنبال این است به منظور تقویت محبوبیت از دست رفته در داخل کشور، در بیرون از مرزها عرض اندام کند و با این کار تمام گزارش ها و شایعه ها در مورد روابط با روسیه و حمایت مسکو از خود را تکذیب کند.
ارتش سوریه برای بازپس گیری تمام مناطقی که تحت کنترلش قرار ندارد و پیش از همه الرقه و دیرالزور، مشروعیت کامل دارد همانطور که در حلب ، حمص، تدمر و حماة عمل کرده و همچنین تمام تلاش ها برای نفوذ به محله های دمشق را بی تاثیر گذاشت.
آمریکا به دلیل کاهش نفوذ خود و نیز کاهش نفوذ نیروهای مخالف مسلح که تحت حمایت آن مبارزه می کردند، در سوریه با آتش بازی می کند حال آنکه این مخالفان مسلح در تحقق هدف خود مبنی بر سرنگونی نظام حاکم سوریه ناکام ماندند.
هرگونه رویارویی مسلحانه با روسیه و متحدانش می تواند آتش جنگ ویرانگری را شعله ور سازد، زیرا روسیه در برابر حمایت آمریکا برای تغییر جغرافیایی و جمعیتی سوریه و تقسیم آن به مناطق مختلف بر اساس اصول نژادی و طایفه ای و شکستن خط قرمزها یا همان سرنگونی هواپیمای سوری ساکت نخواهد نشست.
در این ارتباط باید در نظر داشت که با گذشت شش از سال جنگ خونین و مقاومت ارتش سوریه و همبستگی نهادهای دولتی، پروژه تقسیم این کشور و از هم پاشیدگی آن بیش از هر زمان دیگری دشوار شده است و آمریکا با نوعی خشم و سرخوردگی به اقدامات تحریک آمیز نظامی مبادرت می کند که به وضوح شاهد نتایج حاصل از آن هستیم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/