قدمی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درگفتگو با گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ گفت:درطرح سنجش سلامت نوآموزان ، تمام خانواده هایی که فرزند 6 سال تمام دارند در زمان مراجعه به مدارس برای ثبت نام در کلاس اول ابتدایی برای سنجش سلامت به نزدیکترین پایگاه سنجش معرفی می شوند.
قدمی افزود:هزینه سنجش سلامت نوآموزان آماده ورود به دبستان 200 هزار ریال است ودر پایگاه های سنجش سلامت، نوآموزان مورد ارزیابی بینایی، شنوایی، مراقبت سلامت و آمادگی تحصیلی قرار می گیرند.
وی گفت:چنانچه در سنجش سلامت، نوآموزی مشکلی نداشت، روند ثبت نام او انجام خواهد شد و اگر سنجش سلامت نوآموز دارای ابهام یا مشکوک بود برای ارزیابی مجدد به بخش تخصصی ارجاع داده می شود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، تعداد پایگاه های سنجش سلامت دانش اموزان آماده ورود به دبستان را درکشوریکهزار و 700 باب بیان کرد و گفت: این پایگاهها فعالیت خود را از 16 خردادماه آغاز کردند.
قدمی با بیان اینکه طرح سنجش سلامت دانش آموزان بدو ورود به دبستان در مناطق عشایری به صورت رایگان انجام می شود خاطر نشان کرد: ثبت نام در پایه اول ابتدایی بدون شناسنامه سنجش نوآموز به هیچ وجه انجام نمی شود و اجباری است.
قدمی افزود: سال گذشته حدود یک میلیون و 500 هزار نفر در پایگاه های سنجش شرکت کردند و امسال پیش بینی می شود همین تعداد در این طرح شرکت کنند.
وی ادامه داد: خانوادههایی که کودک پنج سال تمام داشته و تمایل دارند فرزند خود را مورد سنجش سلامت قرار دهند میتوانند از پایان مرداد ماه در این طرح شرکت کنند.
وی گفت: پیش بینی می شود 300 تا 500 هزار نوآموز قبل از دبستان در طرح یاد شده پوشش داده شوند.
16 پایگاه ثابت و یک پایگاه تخصصی در استان یزد برای سنجش سلامت دانش آموزان آماده ورود به دبستان تعیین شده است.
پیش بینی می شود امسال بیش از 25 هزار کودک هفت ساله آماده ورود به دبستان و 9600 نفر نوآموز پیش دبستانی در سطح استان در فرایند سنجش سلامت شرکت کنند.
طرح سنجش نوآموزان از 20 سال قبل در کشور اجرایی شده و هدف از ان سنجش سلامت کودکان آماده ورود به دبستان برای تشخیص و شناسایی به موقع نارسایی های جسمی ، پیشگیری از بروز و تشدید بیماری ها ، ارزیابی وضعیت آمادگی تحصیلی نوآموزان و کمک به جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان در طول دوران تحصیل اعلام شده است.
انتهای پیام/ ی