به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ شاکرمی؛ رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان با بیان این مطلب و با اشاره به لزوم انسجام در حوزه فناوری، گفت: اصولاً نمیتوان با تفکر جزیرهای در حوزههای علمی و فناوری عملکرد مثبتی داشت.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان افزود: امروزه با یک تخصص و یا یک شاخه علمی خاص نمیتوان در حوزههای فناوری ورود پیدا کرد بنابراین فرد ناچار است در کنار خود از تخصصهای رشتههای مرتبط و متنوع نیز بهره ببرد تا بتواند با نگاهی همهجانبه محصول و خدمتی فناورانه و البته بازار محور عرضه کند.
شاکرمی با بیان اینکه یکی دیگر از ملزومات پیشرفت، ایجاد انسجام و تعامل بین شرکتهای بزرگ دانشبنیان است، در ادامه گفت: موازی کاری و اختلاط فعالیتها یکی از آسیبهای جدی است؛ بنابراین یکی از راههایی که میتواند زمینهساز توسعه کشور باشد، هماهنگ کردن فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان است. همافزایی و تعامل این شرکتها با یکدیگر، هم پتانسیل موجود را افزایش میدهد و شرکتها میتوانند از امکانات نرمافزاری و سختافزاری خود را به اشترک بگذارند تا در هزینه و زمان نیز صرفهجویی شود.
رئیس پارک علموفناوری استان لرستان گفت: فعالیت فردی یکی از موانع بزرگ برای پیشرفت علم و فناوری است؛ همانگونه که در دانشگاه فرد بهتنهایی روی یک موضوع تحقیق میکند، در عرصۀ فناوری نیز برخی میخواهند بهتنهایی شرکتی نوپا و پویا ایجاد کنند در حالیکه یک فرد نمیتواند هم ایدهپرداز باشد و هم در مواردی مانند سرمایهگذاری، عملیاتیکردن ایده، مسائل مالی و حقوقی و ... تخصص داشته باشد. امروزه یکی از معضلات پارکهای علموفناوری مواجهه با افرادی است که حاضر نیستند ایدۀ ناب و نوآورانۀ خود را با سرمایهگذاران به اشتراک بگذارند.
عضو هیئتعلمی گروه برق دانشگاه لرستان در ادامه با اشاره به لزوم تعامل همۀ سازمانها برای توسعۀ فناوری، گفت: فناوری یک موضوع فراسازمانی است. بهمعنای دیگر، نمیتوان انتظار داشت یک سازمان و یا نهاد خاص به تنهایی فناوری را پیش ببرد. در مسیر فناوری، پارک علم و فناوری هماهنگکننده و تسهیلگر مسیر اجتماع نخبگانی برای تشکیل تیم و در نهایت تولید محصول نیمهتجاری است.
وی با بیان اینکه بدون بازار، حلقۀ فناوری ناقص است، گفت: مادامی که محصول تولیدشده در بازار موفق نشود، نمیتوان ادعا داشت که مسیر بهطور کامل طی شده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان گفت: استانداریها یکی از نهادهایی هستند که میتوانند ضریب موفقیت کالاهای تجاریسازی شده در بازار را بهطور چشمگیر افزایش دهد.
استانداری میتواند به عنوان بزرگترین مشتری دروناستانی کالاهای دانشبنیان باشد. از سوی دیگر، پیمانکاران بسیاری نیز با استانداریها مشارکت دارند و میتوانند مصرفکنندۀ محصولات نخبگانی باشند. علاوه بر آن، بانکها نیز باید خود را با فضای موجود تطبیق دهند و بروکراسی اداری را تا حد ممکن کاهش دهند.
شاکرمی با تأکید بر مزیتهای بومی را یکی دیگر از راههای توسعۀ فناوری در استانها دانست و با بیان اینکه این مهم سبب ماند نخبگانی میشود، گفت: هر استان و منطقهای مزیت منحصر بفردی دارد که باید روی آنها تمرکز شود. به عنوان نمونه لرستان در حوزه گیاهان دارویی پتانسیل بالایی دارد و شرکتهای خوبی نیز در استان ایجاد شده است.
وی افزود: کشور در بعد فناوری نیز باید قطببندی شوند. یعنی هر منطقه، بر اساس مزیتها، داشته های ذاتی، موهبتهای طبیعی و حتی نیروی انسانی به عنوان یکی از قطبهای فناوری مطرح شود و بر اساس آن نیز از حمایتها برخوردار شود. این اقدام تا حدودی در دانشگاه رخ داده است و امروزه شاهد این هستیم که برخی دانشگاهها به عنوان قطب رشته و یا تخصص خاصی مطرح هستند.
انتهای پیام / د