در سال‌های اخیر با افزایش تراکم و تعداد طبقات و نیاز به تأمین پارکینگ و سایر سطوح خدماتی در ساختمان‌ها، عمق گودبرداری نیز بیشتر شده است.

کمبود پارکینگ کار دست سازندگان ساختمان داد/ گودبرداری‌های خطرناک در تهران عمیق‌تر می‌شود
به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در سال‌های اخیر با افزایش تراکم و تعداد طبقات و نیاز به تأمین پارکینگ و سایر سطوح خدماتی در ساختمان‌ها، عمق گودبرداری نیز بیشتر شده است. اما در بیشتر موارد از همان روش‌های سنتی که در گود‌های کم عمق گذشته استفاده می‌شود. متأسفانه بسیاری هنوز فکر می‌کنند که به کارگیری تمهیدات ایمنی لازم در گودبرداری هزینه و زمان بیهوده‌ای را به کار تحمیل می‌کند، در حالیکه گودبرداری اصولاً جزو کارهای پیچیده و بسیار خطرناک مهندسی محسوب می‌شود و به ویژه در گودهای با عمق زیادتر نیازمند بررسی‌های همه جانبه، دقت،نظارت و در نهایت صرف وقت و هزینه قابل ملاحظه‌ای است تا جان و مال مردم از این طریق به خطر نیافتد. با این حال عدم آشنایی به اصول فنی، سهل‌انگاری و یا سودجویی غیرمسئولانه منجر به ایجاد حادثه می‌شود.
 
طی سال ها‌ی گذشته شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران سعی کرده است با تغییرات مختلف در حوزه نظارت و نیز مهندسان ناظر بتواند بخشی از مشکلات مربوط به گودبرداری‌های خطرناک را کاهش دهد که تا حدودی نیز موفق بوده اند، اما در برخی از مناطق تهران خطرات این گودبرداری‌ها بیداد می‌کند.
 
سال گذشته فرونشست زمین در محله شهران که باعث شکستن لوله گاز و بروز انفجاری دهشتناک شد، فروریزش مترو کیانشهر و نیز نشست زمین در خیابان پیامبر و از سوی دیگر چند روز گذشته فرو نشست زمین براثر گودبردای عمیق و خطرناک و نیز تخریب یک آموزشگاه در خیابان گیشا باعث کشته شدن یک کارگر شد تنها برخی از این گودبرداری‌های خطرناکی است که بعضی از سازندگان بدون توجه به اصول ایمنی اقدام به انجام آن می‌کنند.
 
تشدید نظارت بر مهندسان ناظر و سازندگان  
 
براساس این گزارش مهدی روانشادینا عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در گفتگو با خبرنگار مسکن با اشاره به اینکه اوج گودبرداری‌های خطرناک در تهران مربوط به سال‌ ۹۱ بود گفت: از سال ۹۲ اقدامات خوبی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران انجام شده و نقش موثری درکاهش خطرات ناشی از گودبرداری‌های خطرناک در کشور داشته است.
 
وی درادامه افزود: حدود ۲۰۰ بازرس در سازمان نظام مهندسی داشته ایم که نظارت بر مهندسان ناظر را به صورت موردی و گروهی انجام می‌دهند.
 
رواشنادینا با اشاره به اینکه مهندسان ناظر در صورتی که شاهد وجود یک گود خطرناک باشند و امکان ریزش را بدهند سریع عملیات را متوقف و دستورات لازم را از سوی سازمان و شهرداری دریافت می‌کنند.
 
عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار داشت: درحال حاضر شهر تهران به دلیل ضوابط شهرسازی جدید و مشوق‌های که وجود دارد میزان گودبرداری‌های خطرناک تشدید شده به طوری که شهر تهران رکوددار گودبرداری‌های عمیق در دنیا شده است.
 
وی تصریح کرد:برخی از سازندگان غیر ذی صلاح بدون توجه به نظرات مهندسان ناظر اقدام به گودبرداری‌های خطرناک می‌کنند که این خود جای توجه و دقت دارد.
 
معضل گودبرداری‌های خطرناک درمان قطعی نشده است
 
در ادامه این گزارش رضا حیدریون رییس انجمن مهندسان عمران شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مسکن با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته برای اولین بار حوزه بازرسی در بخش گود برداری تشدید شد، گفت: با همکاری تمامی ارگان‌ها از جمله شهرداری، وزارت راه و شهرسازی، آتش نشانی توانستیم حوادث ناشی از گودبرداری‌های خطرناک را کاهش دهیم.
 
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه توانستیم آسیب‌های ناشی از گودبرداری‌های خطرناک را کاهش دهیم، اما هنوز نتوانستیم این معضل را درمان قطعی کنیم و برای این موضوع باید استفاده از افراد فاقد صلاحیت و مجریان آموزش دیده را در اولویت ساخت و ساز‌ها قرار دهیم.
 
رییس انجمن مهندسان عمران شهر تهران تصریح کرد: افزایش نظارت بر مهندسان ناظر و نیز استفاده از مجریان صاحب صلاحیت می‌تواند زمینه ساز حوادث ناشی از گودبرداری در این حوزه باشد.
 
ایجاد عوامل بازدارنده برای عدم استفاده از مجریان صاحب صلاحیت
 
همچنین بیژن خطیبی در گفتگو با خبرنگار مسکن با اشاره به اینکه در بحث ساخت و ساز شهری باید به بازرسی‌ها و دروه‌های آموزشی توجه زیادی کرد، گفت: با توجه به افزایش میزان ساخت و ساز در کشور میزان گودبرداری‌های خطرناک کاهش یافته است.
 
وی در ادامه افزود: در حال حاضر در حوزه ساخت و ساز شهری مشکلات عدیده‌ای وجود دارد و استفاده از افراد دارای صلاحیت در این حوزه بسیار ضروری است.
 
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار داشت: قانون گذار ۲۰ سال گذشته تمام مراحل اجرایی شدن ساختمان را به افراد دارای صلاحیت واگذار کرده است.
 
خطیبی تصریح کرد: استفاده از افراد دارای صلاحیت در ساخت و ساز‌های شهری نقش موثری در جلوگیری از کاهش حوادث ناشی از گودبرداری‌های ساختمان دارد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۵ تير ۱۳۹۶
افراد دارای صلاحیت یعنی مجری ذیصلاح
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۵ تير ۱۳۹۶
افراد دارای صلاحیت یعنی مجری ذیصلاح
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۸ ۰۵ تير ۱۳۹۶
ایجاد صلاحیت نظارت گودبرداری توسط نظام مهندسی ساختمان
آخرین اخبار