به
گزارش گروه استان های
باشگاه خبرنگاران
جوان از شیراز؛ در انتهای بلوار رحمت و در فاصله تنها یک خیابان با کلانشهر شیراز روستایی قرار دارد به نام سلطان آباد، اگر چه نامش سلطان آباد است اما انگار رنگ و بویی از سلطانی و آبادی ندارد.
این روستا که در چند قدمی شیراز قرار دارد دارای نزدیک به 4 هزار خانوار و بیش از 16هزار نفر جعمیت است و با بیآبی دست و پنجه نرم میکند.
در این روزهای گرم، اکثر مردم این روستا در بدترین شرایط بی آبی و نبود بهداشت به سر می برند، و هر چه می گذرد بی آبی بیشتر به آن ها فشار می آورد.
طبق گفته های اهالی محل، تانکرهای آب که چند روزی یکبار به آنجا می آید، جوابگوی ازدحام جمعیت را ندارد.
پای درد دل مردم که می نشینیم، متوجه می شویم قبلا نیز چندین مرتبه از صدا و سیما برای تهیه گزارش آمده بودند اما تاکنون نتیجه ای از آن حاصل نشده است.
جلوتر که می رویم، مادری با کلمن آب به سمت ما می آید، گویا با خود فکر کرده است آب خوردن برای آن ها آورده ایم، اما غافل از اینکه جز آه چیزی در بساطمان نبود، به پیشنهاد اهالی و به اتفاق شورا و دهیار به طرف منازلی رفتیم، که با وجود مشکلات پیش رو به حساب خودشان نسبت به مناطق دیگر روستا در بهترین موقعیت بودند که با نگاهی کوتاه متوجه این موقعیت بهتر نمی شویم .
بی آبی در این روستا به حدی است که از یکی از اهالی روستا شنیدم، کارمندی به علت بی آبی و حمام دو روز سرکار نرفته بود تا در کنار همکاران خجالت زده نشود.
به هر حال گلایه ها زیاد بود و بی آبی بهانه ای شد تا مشکلات دیگر نیز دیده شود، زن هایی از اهالی روستا به اصرار از ما می خواستند به خانه هایشان برویم و اوضاع را از نزدیک ببینیم، با اصرار چند زن راهی چند کوچه آن طرف تر شدیم، کوچه ای صعب العبور، که با دست خاک را پله کرده بودند و از مسیری سخت برای رسیدن به خانه عبور می کردند.
نزدیکتر که می شویم، دورهمی چند کودک را می بینیم، چشم هایی درمانده که مایوس نگاهمان می کنند، بعضی ها هم بغضشان ترکیده بود و هر چه درد و دل داشتند به ما می گفتند، شنیدن بعضی گلایه ها گفتنی نبود، همان بس که دختر 13ساله ای می گفت: یک بطری آب با خود به مدرسه می بریم، هم برای سرویس بهداشتی، هم وضو می گیریم... دیگر روی نگاه کردن در چشمان این کودکان را نداریم.
با توجه به وضعیت مردم روستا و بنا به درخواست آن ها، پیگیری هایی انجام شد و مسئولان فرمانداری، بخشداری، علوم پزشکی و آبفای روستایی را به روستای سلطان آباد دعوت کردیم.
مردم سلطان آباد نیز با دبه های خالی آب به استقبال مسئولان آمده بودند و با آب آب گفتن منتظر بودند تا شاید این بار چاره ای اندیشیده شود.
برخی مسئولان با حضور در جمع مردم در خصوص مشکل کم آبی این روستا صحبت کردند.
حیدری بخشدار بخش مرکزی در این خصوص اظهار کرد: مشکل آب روستای سلطان آباد به سال های پیش بر می گردد و با افزایش جمعیت این مشکل روز به روز نیز بدتر می شود.
همچنین فارسی رئیس آبفای روستای شهرستان شیراز گفت: برای بهبود مشکل آب این روستا اقداماتی انجام شده اما به علت کمبود بودجه مورد نیاز طرح اجرایی با 60 درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده است.
وی افزود: با توجه به وضع کنونی این روستا، افزایش تانکرهای آب و تقویت خط آبرسانی در دست اقدام است.
فرمانی رئیس شورای سلطان آباد نیز اظهار کرد: مسئولان به طور جدی به مساله آب این منطقه رسیدگی نمی کنند و این مشکل از سال ها پیش تاکنون همچنان پابرجا است.
خوارزمی نماینده فرماندار نیز در جمع مردم بیان کرد: اعتبار تکمیل طرح آبرسانی به این منطقه تامین شده است.
فرمانی دهیار سلطان آباد بیان کرد: آبفای روستایی در تامین آب مورد نیاز این روستا به تعهد خود عمل نکرده است و این باعث شده بود مردم در وضع بد بی آبی به سر برند.
با مناظره ای که بین نمایندگان روستای سلطان آباد و مسئولان شکل گرفت، باز هم زمان دقیق برای رفع مشکل آب به طور قطعی مشخص نشد و نتیجه ای از این جلسه نگرفتیم.
مشکل کم آبی این روستا با توجه به افزایش جمعیت شدید تر شده است و در این روزهای گرم مردم در شرایط کم آبی به سر میبرند و همچنان چشم انتظار کمک مسئولان...
سلطانی که این روستا را بنا کرده ای...
سریال تشنگی سلطان آباد ادامه دارد...