وزیر بهداشت با اشاره به کمبود جدی پرستار در حوزه بهداشت و درمان کشور گفت: سالیانه ۴ هزار میلیارد تومان به جای ساخت بیمارستان صرف حقوق پرسنل قراردادی وزارت بهداشت می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت عصر امروز در مراسم افتتاح بیمارستان حضرت فاطمه اظهار کرد: در ابتدای این دولت یکی از چالش‌های بزرگ ما علوم‌پزشکی ایران بود که با ادغام این دانشگاه به علوم‌پزشکی تهران گرفتاری‌های بزرگی ایجاد شده بود که با حمایت رییس‌جمهور در شورای عالی انقلاب فرهنگی این ۲ دانشگاه از هم جدا شدند و علوم‌پزشکی ایران علی‌رغم مشکلات در مسیر پیشرفت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات در علوم‌پزشکی ایران و بیمارستان حضرت فاطمه اختلاف این بیمارستان با بیمارستان خصوصی مجاور آن بود که مجلس، قوه‌قضاییه و دولت پیشنهادهای متناقضی در زمینه رفع مشکل این بیمارستان به ما می‌دادند.

هاشمی عنوان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته متولیان بیمارستان محبّ کوثر قبول کردند این مجموعه را به وزارت بهداشت و بدون دریافت ریالی تحویل بدهند که ما باید این بیمارستان را تحویل دانشگاه می‌دادیم، اما دانشگاه با تعرفه دولتی نمی‌توانست وام دریافتی برای ساخت این بیمارستان را تسویه کند به همین دلیل تصمیم دیگری در این زمینه اتخاذ شد.

بحران کمبود نیروی پرستاری در کشور/ ۴ هزار میلیارد صرف حقوق پرسنل قراردادی وزارتخانه می‌شود
وی افزود: هیأت امنای ارزی به عنوان یک شرکت نیمه دولتی این دو مجموعه و یک بیمارستان در کاشان را اداره می‌کند علاوه بر این این مهدی کلینیک یک بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی در مجموعه بیمارستانی امام خمینی است که پس از پرداخت وام به دانشگاه تحویل داده می‌شود.

وزیر بهداشت اظهار کرد: برای حل مشکل بیمارستان حضرت فاطمه می‌توان از شرکت شمسا که مربوط به وزارت بهداشت بوده و علوم‌پزشکی ایران و تهران در آن شریک هستند بتوان بخش زیادی از مشکلات را حل کرد.

در ادامه مراسم پرستاران، دستیاران و نیروهای خدماتی بیمارستان حضرت فاطمه مشکلات خود را بیان کردند که هاشمی در پاسخ به مشکلات آنها گفت: در دولت یازدهم ۲۷ هزار پرستار بازنشسته شدند، اما دریغ از آنکه یک نفر به جای آنها جذب شود، با وجود افزایش تخت‌ها و تعداد متخصصان ضریب اشغال برخی بیمارستان‌ها بسیار بالا بوده و فشار کاری بر روی کادر درمانی نوعی ظلم است.

بحران کمبود نیروی پرستاری در کشور/ ۴ هزار میلیارد صرف حقوق پرسنل قراردادی وزارتخانه می‌شود

وی افزود: کل پرسنل داده شده به وزارت بهداشت و درمان حدود ۱۷ هزار نفر است و ۲.۴ نفر نیرو باید به ازای هر تخت داده شود که بر این اساس ۳ برابر تعداد نیروهای وزارت بهداشت است.

وزیر بهداشت با اشاره به مشکل قراردادی بودن پرسنل وزارت بهداشت و پرستاران عنوان کرد: بسیاری از نیروهای وزارت بهداشت قراردادی هستند و پرسنل فکر می‌کنند ما در استخدام آن‌ها کوتاهی می‌کنیم، اما در صورتی که هر تعداد پرسنل قراردادی که به نیروی استخدامی تبدیل شوند به نفع وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی است.

وی ادامه داد: ۱۱۰ هزار نیروی قراردادی داریم که ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان سالیانه حقوق این تعداد پرسنل قراردادی است حال آنکه این میزان باید در اختیار وزارت بهداشت به منظور توسعه و ساخت بیمارستان‌ها قرار گیرند.

بحران کمبود نیروی پرستاری در کشور/ ۴ هزار میلیارد صرف حقوق پرسنل قراردادی وزارتخانه می‌شود

هاشمی تصریح کرد: امیدواریم در دولت دوازدهم توجهی به کمبود نیروی انسانی شود، زیرا یکی از اشکالات گرفته شده به طرح تحول که در واقع اشکال به طرح نیست بلکه اشکال به شریکانی است که با وزارت بهداشت همکاری می‌کردند و پشت وزارت بهداشت را خالی کردند.

وی در پاسخ به مشکلات دستیاران جراحی پلاستیک و ترمیمی گفت: سالیانه ۳۰ نفر دستیار جراحی پلاستیک فارغ‌التحصیل می‌شوند که باید برای ارتقای این رشته شرایط تحصیل را برای آن‌ها تسهیل کرد و همانگونه که دوره‌های برخی رشته‌ها را کوتاه کردیم دستیاری جراحی پلاستیک نیز کاهش پیدا کند.

بحران کمبود نیروی پرستاری در کشور/ ۴ هزار میلیارد صرف حقوق پرسنل قراردادی وزارتخانه می‌شود

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار