مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم در گفت و گو با خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: آنچه که وزارت علوم تاکید میکند مسیر درست و به اصطلاح علمی است که انتخاب شده است. ما هم توسعهی کمی و هم توسعهی کیفی میخواهیم. خوشبختانه به خیلی از این اهداف خود رسیده ایم.
وی ادامه داد: سال گذشته در پایان سال بر اساس گزارشهای منابع پایگاههای مقالات کیفی مفتخر هستیم یعنی درصد تولید مقالات علمی در یک درصد مقالات برتر دنیا سه برابر شد نسبت به ۲۰۱۳ که نشان دهنده این است که اساتید و دانشجوهای ما در دانشگاهها در کنار کار علمی که انجام میدهند به کار خود کیفیت بیشتری بخشیده اند و سهم ما در تولیدات علمی برتر دنیا سه برابر شده است.
معاون وزیر علوم افزود: تعداد دانشگاههای ما در یک درصد دانشگاههای برتر خوشبختانه در ۲۰۱۶ به ۱۴ دانشگاه رسید و این هم نشان دهندهی این است که دانشگاههای ما همه مسیر پیشرفت و توسعه را شناخته اند.
صدیقی تصریح کرد: ما در یک بازه زمانی ۱۰ ساله یعنی تا سال ۱۳۹۰ روند رو به رشد و خوبی داشتیم که از سال ۲۰۱۱ به بعد از مقطعی رشد علمی متاسفانه کند شد.
وی عنوان کرد: در اینکه شیب رشد کاهش یافته کسی نمیتواند شک کند، باید بپذیریم شیب رشد کاهش یافته است.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: متاسفانه تولید مستندات علمی ایران در سالهای گذشته نسبت به دو سال قبل به میزان بیش از یک و نیم درصد افت کرده است؛ و همچنین کل تولیدات علمی به اندازه دو هزارم افزایش یافته است. این در حالی است که تولیدات علمی کشور نسبت به سه سال پیش تنها حدود یک درصد افزایش داشته است.
صدیقی گفت: طبق مطالعات جهانی انجام گرفته و گزارش برخی منابع علم سنجی دنیا اگر مانند گذشته با همان سرعت رشد فوق العاده حرکت میکردیم قاعدتا باید در سال ۲۰۱۸ به رتبه چهارم یا پنجم دنیا دست مییافتیم.
وی یادآورشد:در حال حاضر از نظر تعداد تولیدات علمی کشور، سالانه با مقداری افزایش روبه رو هستیم، اما درباره شتاب رشد علمی کاستی هایی وجود دارد که امیدواریم این گاستیها جبران شود.
انتهای پیام/