به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکونومیکتایمز؛ دفتر برنامهریزیهای استراتژیک هند اعلام کرد کار توسعه بندر چابهار به دلیل آنکه شرکتهای غربی از فروش تجهیزات ساخت اسکله به آنها امتناع میکنند، با اختلال مواجه شده است.
هند چندی پیش قراردادی به ارزش 500 میلیون دلار برای توسعه بندر مهم مراسلاتی چابهار با مقامات ایران امضا کرد.
بندر چابهار به دلیل قرار گرفتن در خلیج عمان و امکان دسترسی آسان به تنگه هرمز، یک موقعیت استثنایی برای هند به حساب میآید که میتواند با کمک آن مسیر حمل و نقل به سمت آسیای مرکزی و افغانستان داشته باشد. هند با بهرهمندی از موقعیت استراتژیک بندر چابهار قادر خواهد بود پاکستان را به عنوان رقیب دیرینه خود کنار بزند.
شرکت دولتی هند که پروژه تکمیل بندر چابهار را بر عهده دارد اعلام کرد شرکتهای غربی از بیم تحریم شدن از سوی آمریکا از فروش تجهیزات ضروری مانند جرثقیل و لیفتراک به آن خودداری میکنند. به گفته دو منبع دولتی هند، پروژه چابهار بزرگترین پروژه برون مرزی این کشور به حساب میآید.
یک شرکت مهندسی در سوئیس به شرکت هندی "ایندیا پورتس گلوبال" که متخصص ساخت اسکله در آبهای عمیق است، اعلام کرد قادر به تامین تجهیزات مورد نیاز در پروژه چابهار نیست زیرا بانکها از تحریمهای مجدد آمریکا علیه ایران اطمینان ندارند و همچنان از نقل و انتقالات مالی که به این کشور مربوط میشود، سرباز میزنند.
یک منبع آگاه هندی که نامش فاش نشده است اذعان کرد: شرایط کنونی ما به این شکل است که در جستجوی تامینکنندگان تجهیزات هستیم.
"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا، در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود در صورت ورود به کاخ سفید، توافق هستهای ایران را پاره خواهد کرد. وی در این مدت برخی تحریمها را علیه شخصیتها و شرکتهای ایرانی و چینی به بهانه انجام آزمایشهای موشکی اعمال و شرکتهای غربی را نسبت به بازگشت مجدد تحریمهای اقتصادی علیه ایران، نگران کرده است. کمااینکه در دولت اوباما نیز نگرانی از تحریمهای باقیمانده آمریکا کار را برای سرمایهگذاری در ایران دشوار کرده بود.
انتهای پیام/