![فروش ۹۰ روزه محصولات ایران خودرو از امروز](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20353824_989.png)
وی افزود: از زمان به وجود آمدن بشر اثرات کمی بر محیط زیست گذاشته میشد چراکه ابزار تخریب محیطزیست در گذشته وجود نداشت اما هر روز این ابزار اضافه شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: از زمان انقلاب صنعتی به نحو قابل ملاحظهای شاهد تخریب محیطزیست بودیم و از زمان پیامدهای تخریب محیط زیست آغاز شد و بشر به فکر افتاد تا چارهای بیندیشد تا مضرات بیشتری حاصل نشود.
وی تأکید کرد: به فکر افتادند تا همه باهم باید تلاش کنیم تا آلودگیها را کنترل و کم کنیم و بر همین اساس معاهداتی بین کشورهای جهان در رابطه با محیط زیست به انجام رسید که از 16 هفته محیطزیست به مدت یک هفته در هرسال در ایران گرامی داشته میشود.
ظهرابی ادامه داد: تغییر اقلیم و افزایش حرارت کره زمین مشکل اساسی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، تغییر اقلیم در اثر بهرهبرداریها از محیط زیست به روش ناسالم و تولید گازهای گلخانهای این مشکل را به وجود میآید.
وی بیان کرد: کشورها چند سال قبل در پاریس گرد هم آمدند تا در رابطه با اثر گلخانهای تصمیماتی بگیرند اما دولت خودخواه امریکا به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای به این تعهد عمل نکرد و به نفع خود این فعالیت را ادامه داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: در کشور ایران مشکلات محیط زیست زیادی را داریم که باید در جهت رفع این مشکلات تلاش کنیم، اگر میبینم رودخانه زایندهرود به این روز فصلی شدن افتاده است به خاطر بهرهبرداری بیش از حد، تغییر اقلیم و بی توجهیها نسبت به محیطزیست بوده است.
وی اضافه کرد: باید تلاش کنیم منابع و مصارف رودخانه زایندهرود را با هم یکسان کنیم تا این رودخانه زنده بماند باید تمام ما بخشی از مطالبات خود را کنار بگذاریم تا مشکلات در این رابطه برطرف شود.
ظهرابی گفت: کشاورزان چه در بالا و چه در پائین دست باید از حق خود در رابطه با آب زایندهرود کاهش دهند تا مشکل زایندهرود و مشکلات زیستمحیطی حل شود، طبیعتاً احیای زایندهرود باعث احیای تالاب گاوخونی و شرق استان اصفهان خواهد شد.
وی در ادامه تأکید کرد: قریب به یک میلیون و 100 هزار کانون ایجاد غبار در استان اصفهان داریم باید تلاش کنیم تا این کانونها را مهار کنیم که یکی از راهحلهای آن احیای زایندهرود است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: در صورت وجود نداشتن آب در تالاب گاوخونی در آینده با معضل پخش فلزات سنگین در هوا مواجه میشویم چراکه به گرد و غبار میچسبند و پخش میشوند که این فلزات بسیار برای انسان و محیط زیست مضر است.
وی با بیان اینکه تلاش ما برای احیای زایندهرود به خاطر تضمین سلامت فرزندان و آیندگان ایران است، ادامه داد: جلسههای متعددی با ذینفعان تالاب گاوخونی از جمله کارشناسان در چهارمحال و بختیاری تشکیل شد و برنامهای با عنوان برنامه جامع تالاب بینالمللی گاوخونی ایجاد شد که نتایج بسیار خوبی تا به حال برای احیای زایندهرود داشته است.
ظهرابی اظهار کرد: 108 روز سالم در سال قبل در استان اصفهان داشتیم که عدد بسیار نگرانکنندهای است، کارخانههای در حاشیه شهر وجود داشتند و گازهای سنگین و بدی را به هوای اصفهان تزریق میکردند که با این کارخانهها برخورد جدی شد و از آن روز تا به حال آلودگی هوای اصفهان تقریباً نصف شد.
وی افزود: انتهای سال 95 طبق برآوردها و آمارها 294 روز هوای سالم داشتیم که نسبت به سال 92 این تعداد روز، افزایش داشته اما همچنان باید برای حفاظت از محیط زیست تلاشها را ادامه دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در پایان با اشاره به نذر علوفه گفت: در زمان تحت فشاری تأمین علوفه، مردم اصفهان اقدامی تحت عنوان نذر علوفه انجام دادند که علوفههایی را برای جلوگیری از نابودی حیات وحش نذر کردند که اقدام به جا و شایستهای برای محیط زیست بود.