بیماری لژیونر از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود. در عوض، بیشتر افراد از طریق استنشاق باکتری دچار بیماری لژیونر میشوند. افراد مسن، افراد سیگاری و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شده بیشتر در معرض ابتلا به بیماری لژیونر هستند.
باکتری لژیونلا همچنین باعث تب پونتیاک که بیماری خفیفتر شبیه آنفولانزا است، میشود. به طور جداگانه و یا با هم، این دو بیماری گاهی اوقات لژیونلوزیس نامیده میشوند.
تب پونتیاک معمولا خود به خود درمان میشود، اما بیماری لژیونر درمان نشده میتواند کشنده باشد؛ اگر چه درمان سریع با آنتی بیوتیک معمولا برای بیماری لژیونر تجویز میشود، برخی افراد پس از درمان همچنان دچار مشکل هستند.
ماری لژیونر معمولا دو تا ۱۰ روز پس از قرار گرفتن در معرض باکتری لژیونلا ظاهر میشود و علائم ابتدایی آن شامل سردرد، درد عضلانی، لرز و تب ۴۰ درجه سانتی گراد (۱۰۴ فارنهایت) و یا بالاتر میشود.
اگر چه بیماری لژیونر در درجه اول بر ریهها تاثیر میگذارد، گاهی اوقات میتواند باعث عفونت زخمها و دیگر بخش بدن از جمله قلب شود.
از جمله عواملی که در روزههای دوم یا سوم در فرد بروز پیدا میکند میتوان به سرفه، تنگی نفس، درد قفسه سینه، علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال و سردرگمی و یا سایر تغییرات ذهنی اشاره کرد.
باکتری لژیونلا پنوموفیلا مسئول بسیاری از موارد بیماری لژیونر است. در محیط خارج، باکتری لژیونلا در خاک و آب زنده میماند، اما به ندرت باعث عفونت میشود. هر چند در محیط داخلی، باکتری لژیونلا میتواند در انواع سیستمهای آب چند برابر شود.
اگر چه احتمال شیوع بیماری لژیونر از سیستمهای لوله کشی خانگی وجود دارد، اما بیشتر شیوع آن در ساختمانهای بزرگ است، اما به دلیل سیستمهای پیچیده موجود در این ساختمان ها، باکتری آسانتر رشد کرده و گسترش مییابد.
چگونگی گسترش عفونت
اکثر افراد زمانی آلوده میشوند که قطرات آب میکروسکوپی حاوی باکتری لژیونلا (دوش، شیر آب و یا جکوزی، آب افشانه شونده از طریق سیستم تهویه در یک ساختمان بزرگ) را استنشاق میکنند. شیوع بیماری با طیف وسیعی از منابع در ارتباط است.
وان داغ و گرداب آب در کشتیهای کروز، ماشینهای مه ساز خواربارفروشیها، خنک کنندههای موجود در سیستمهای تهویه مطبوع، چشمههای تزئینی و استخرهای شنا از جمله این منابع هستند.
زمان مناسب مراجعه به پزشک
در صورت شک به قرار گرفتن در معرض باکتری لژیونلا سریع به پزشک مراجعه کنید. تشخیص و درمان سریع بیماری لژیونر به کوتاه شدن دوره بهبود و جلوگیری از عوارض جدی کمک میکند. برای افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، درمان سریع بسیار مهم است.
انتهای پیام/