دبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، ر راستای راه اندازی خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی و با هدف تقویت زیرساختهای امدادی در مناطق روستایی و به منظور ارتقای دانش مدیریت بحران و کاهش خسارات ناشی از سوانح، تفاهمنامه همکاری میان ادرات کل مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، امور روستایی و شوراها و جمعیت هلال احمر مازندران به امضا رسید.
مجتبی اکبری مدیرعامل هلال احمر مازندران گفت: این استان با توجه به مختصات طبیعی و اقلیمی و محیطی استانی خاص و ویژه است که تجربه تقریبا تمامی حوادث و سوانح طبیعی و انسان ساخت را دارد.
وی افزود: میزبانی از گردشگران با توجه به جذابیت های طبیعی، دستگاههای مسئول و ارائه دهنده خدمات را برآن داشت تا به منظور کاهش خسارات حوادث و سوانح مختلف و همچنین با هدف ارتقای دانش مدیریت بحران، ابتکار راه اندازی خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی را اجرایی نمایند که امضای این تفاهنمامه همکاری در راستای تحقق چنین هدفی است.
اکبری گفت: به اعتقاد ما در پرتو هم افزایی و تعامل می توانیم از دامنه خسارات بسیاری از حوادث و بحرانها بکاییم که راه اندازی خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی به منظور ارتقای سطح آموزشهای خودامدادی و دگرامدادی در مناطق روستایی می تواند ما را در نیل به اهداف مزبور کمک نماید.
وی توانمند سازی ساکنان مناطق روستایی را در حوزه های دانش، نگرش و مهارت از سیاستهای جمعیت هلال احمر در قالب طرح خانه های هلال دانست و گفت: تا پایان سال جاری در 131 مرکز دهستان در مازندران ،خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی عملیاتی خواهد شد.
مدیرعامل هلال احمر استان استفاده موثر از ظرفیت های موجود را در حوزه های مدیریت بحران و پدافندغیرعامل در مناطق روستایی ضروری دانست و بر اجرای دقیق مفاد این تفاهمنامه تاکید کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز مراکز دهستانها را مرکز ثقل اقدامات توسعه ای و مدیریت بحران برشمرد و گفت: نگاه ما در مقوله مدیریت بحران باید پیشگیرانه باشد و بازسازی و بهسازی در اولویت بعدی ما قرار دارند.
احمدی استفاده از ظرفیت موجود در روستاها را از نقاط قوت این تفاهمنامه برشمرد و بر همگرایی همه دستگاههای اجرایی در کاهش آسیب پذیری روستاها تاکید کرد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان نیز شناخت تهدیدها را مهمترین مولفه درپدافند غیرعامل دانست و ارائه هرگونه راهکار به منظور کاهش خسارات ناشی از حوادث و بحرانها را منوط به شناخت ماهیت تهدیدها و ارزیابی خسارتها توصیف کرد.
یداله نبوی پدافند غیر عامل را یکی از ضروریات نظام برشمرد و هدف غایی پدافند غیرعامل را حفاظت از زیرساختها و پایداری مدیریت اعلام کرد.وی جمعیت هلال احمر را از دستگاههای پیشتاز در فرآیند امدادونجات دانست و گفت؛ ابتکار هلال احمر در راه اندازی خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی به معنای تلاش برای شناخت تهدیدها و ارائه کاهش آسیبها می باشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان دهیاران را مهمترین زنجیره مدیریت بحران در روستاها دانست و گفت: امضای تفاهمنامه همکاری با جمعیت هلال احمر و راه اندازی خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی اقدام مبارکی است که می تواند روند خدمت رسانی به ساکنان روستاها را تسریع و تسهیل کند.
جان اله عبدی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران نیز با تقدیر از اقدامات جمعیت هلال احمر در مواقع سوانح و حوادث، راه اندازی خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی را نقطه عطفی درافزایش آمادگی روستاییان در مقابله با حوادث دانست و گفت: همه دهیاریهای استان آماده همکاری در این زمینه هستند و هیچ مشکلی وجود ندارد.
در پایان این مراسم تفاهمنامه همکاریهای فی مابین ادرات کل مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، امور روستایی و شوراها و جمعیت هلال احمر مازندران به منظور راه اندازی خانه های هلال و مدیریت بحران روستایی به امضای مدیران کل دستگاههای مزبور رسید.
انتهای پیام/ع