به گزارش
حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه شب گذشته «سروستان» با حضور نمایندههای مردم مرودشت، لارستان، نیریز و استهبان روی آنتن شبکه «شما» رفت. محمد مهدی برومندی نماینده مردم مرودشت با حضور در این برنامه گفت: جمع زیادی از مردم فارس در روستاها زندگی میکنند و میتوان گفت که مردم روستاها با زلزله خشکسالی دست و پنجه نرم میکنند و امروز 650 روستای استان فارس آبرسانی میشود.
امروز آب چند استان به جهت کمآبی قطع شده و 10 میلیون مترمکعب آب در سالهای گذشته در بخش های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
در استان به دلیل خشکسالی شرایط بسیار سختی داریم و امسال هم بر خلاف بارندگیهایی که صورت گرفت، ما نتوانستیم منابعمان را به طور کامل تأمین کنیم و مردم این شهرستانها برای کسب درآمد دچار مشکل هستند.
اعتبارات به استان هم اکنون در حال تزریق شدن است و در این راستا شورای عالی آب کشور نیز تصمیمهایی میگیرد. ما در این روند باید چند کار اساسی انجام دهیم که یکی از آنها کاهش مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی است.
یکی از ظرفیتهای خوب استان فارس گردشگری است چرا که فارس دومین مقبره اهل بیت (ع) را دارد. این استان همچنین 4 هزار از آثار تاریخی ثبت جهانی را در درون خود دارد و از این جهت باید هر چه بیشتر به ظرفیتهای گردشگری این استان توجه کند.
در ادامه برنامه «سروستان» جمشید جعفرپور نماینده مردم لارستان اظهار کرد: با وجود ظرفیتهای خوبی که در استان وجود دارد اما عزیزان ما همچنان با مشکل کمآبی روبهرو هستند و از مواردی مانند راههای روستایی کماکان رنج میبریم. با آموزش به بومیان و مردم محلی در بخشهایی مانند صنایع دستی که میتواند مهمترین بخش درآمدزایی مردم روستا باشد، امکان برداشتن گامهای موثری در زمینه اشتغال وجود دارد.
در ادامه برنامه «سروستان» شبکه «شما» تصریح کرد: روستاها برخلاف ظرفیتهای بسیاری که در حوزه گردشگری وجود دارد، در زمینه تولید به شرایط مطلوبی نرسیده اند و حتی برخی روستاهایی که 700 خانواده در آنها ساکن هستند، گاهش از آب شرب هم محروم هستند.
به عنوان نمونه ما روستایی داریم که میتواند به دلیل منابع معدنی میتواند یک بخش صنعتی باشد اما از چنین امکانی، محروم است. من حتی در شهرستان نیریز روستایی را میشناسم که وقتی بارندگی صورت می گیرد، معلم نمیتواند خود را به کلاس درس برساند.
فارس یک استان منحصر به فرد است. بیش از 4 هزار اثر تاریخی در استان فارس وجود دارد که هر کدام به تنهایی میتواند یک فرصت برای مردم آنجا ایجاد کند.
به طور یقین بسیاری از کشورها ایران را به نام شیراز، سعدی و حافظ میشناسند. ایران همچنین در بین کشورهای هم جوار در بحث سلامت به یک قطب مهم تبدیل شده است و بزرگترین انجیرستان دیم جهان در استان فارس وجود دارد و میتوان گفت که استان فارس در تمامی زمینهها سرآمد است. خوشبختانه امسال پس از خشکسالی های پیاپی، با چند بارندگی توانستیم شاهد پر شدن 43 میلیون لیتر در یکی از سدهای استان فارس باشیم.
در بخش دیگری از برنامه «سروستان» سامان تاج گردون رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس در گفتوگویی تلفنی یادآور شد: دغدغههای استان فارس در بخش هایی مانند کمآبی، صنعت و پزشکی ضرورت توجه به این بخشها را روشن میکند. ما در راستای برنامهریزی در استانها همواره تطبیق دادن موضوعات با شاخصهای برنامه ششم توسعه را مدنظر داشتهایم.
اتفاق بزرگی که ملت ایران در انتخابات ریاست جمهوری و با رهنمودهای مقام معظم رهبری رقم زد، باعث شد همبستگی برای انجام دادن کارها خیلی بیشتر شود. ما در سال 1395 با همین رویکرد راهکارهایی را در حوزههای مورد نظر اجرا کردیم و به نتیجه رسیدیم البته به دنبال توسعه پایدار هستیم و در پیگیری برنامهها، توسعه اقتصادی در تمامی بخشها را مورد توجه قرار میدهیم.
اين برنامه به تهيهكنندگی مهدي خدايی و با اجرايی ناصرخيرخواه سهشنبهها ساعت ٢٢ روي آنتن ميرود.
انتهای پیام/