به دنبال سفر معین اداری وزارت خارجه و رییس عمومی ثبت احوال نفوس و تذکره الکترونیکی وزارت امورداخله افغانستان به تهران، مرحله اول پروسه ثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان یا الکترونیک برای شهروندان افغانستان در تهران، افتتاح شد.

اولین مرکز و مرحله تثبیت هویت و صدور پاسپورت برای مهاجرین در ایران افتتاح شدبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر نصیراحمد اندیشه معین اداری وزارت خارجه افغانستان و همایون محتاط رییس عمومی ثبت احوال نفوس و تذکره الکترونیکی وزارت امورداخله افغانستان ،برای افتتاح اولین مرکز تثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان برای شهروندان افغان در ایران و آغاز اولین مرحله این پروسه، وارد تهران شدند.

پس از افتتاح این مرکز و آغاز مرحله اول و ابتدایی تثبیت هویت شهروندان افغانستان و صدور پاسپورت های ماشین خوان در سفارت افغانستان ـ تهران، دکتر نصیراحمد اندیشه، معین اداری وزارت امورخارجه در گفتگو با خبرنگار آوا، با بیان این که روند صدور پاسپورت های ماشین خوان در کشور از سال ۲۰۱۱ در کابل و از سال ۲۰۱۴ در سطح نمایندگی های سیاسی افغانستان در خارج از کشور آغاز شده، خاطرنشان کرد که روند صدور این پاسپورت ها در کشورهای حوزه خلیج، ایران و پاکستان، به دلیل تعداد بالای شهروندان افغانستان در این کشورها و برخی مشکلات موجود، با تأخیر آغاز شده است.

به گفته وی، مهاجرین و شهروندان افغانستان که در این کشورها حضور دارند، بیش از سایر نقاط جهان است.

معین اداری وزارت امورخارجه افغانستان گفت، با وجود مشکلاتی که مهاجرین و شهروندان کشور در این کشورها داشتند، تلاش هایی صورت گرفت و یک نشست بین وزارتی در شورای امنیت ملی برگزار شد و به صورت مشترک تصمیم گرفته شد تا به این مشکلات رسیدگی شود.

بر این اساس، وی افزود، سال گذشته وزارت خارجه با همکاری سایر وزارت ها توانست روند تثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان را در کشورهای حوزه خلیج و به صور مشخص در دو حوزه دوبی و جده آغاز کند و روزانه بیش از یک هزار جلد پاسپورت جدید در این حوزه ها توزیع می شود.

دکتر اندیشه خاطرنشان کرد که نظر به مشکلاتی که مهاجرین افغانستان در ایران داشتند، همراه با ریاست عمومی ثبت احوال نفوس و تذکره الکترونیکی وزارت امورداخله تلاش کردیم که پروسه تثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان را سرعت ببخشیم که مرحله اول و ابتدایی آن امروز افتتاح شد.

وی گفت که این پروسه با توجه به این که میلیون ها مهاجر در ایران حضور دارند، یک پروسه بزرگ و زمان گیر خواهد بود.

به گفته معین اداری وزارت خارجه، در مرحله اول و با توجه به مشکلاتی که دانشجویان افغانستان در ایران دارند، آن ها تثبیت هویت شده و برای شان پاسپورت های جدید توزیع خواهد شد. وی افزود که دانشجویان می توانند به صورت آنلاین فورم های مخصوص ثبیت هویت و صدور پاسپورت را پر کنند و برای بررسی های بیشتر، به مرکز تازه افتتاح شده در سفارت افغانستان ـ تهران مراجعه کنند.

دکتر اندیشه ادامه که قرار است دومین مرکز تثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان در شهر مشهد افتتاح شود و پس از آن، این مراکز در سایر نقاط مهم ایران گسترش خواهد یافت.

وی افزود که پس از تکمیل روند تثبیت هویت و ثبت نام متقاضیان، اطلاعات آنها به مرکز می رود و پاسپورت ها پس از چاپ در کابل، به ایران فرستاده خواهد شد.

از سوی دیگر، همایون محتاط، رییس عمومی ثبت احوال نفوس و تذکره الکترونیکی وزارت امورداخله که او نیز به تهران آمده، در گفتگو با خبرنگار آوا تصریح کرد که بر اساس سیستم و چارچوبی که وزارت خارجه دیزاین کرده، پروسه تثبیت هویت شهروندان افغانستان در ایران و صدور پاسپورت های ماشین خوان به صورت همزمان پیش برده خواهد شد و این ریاست، مرکز ویژه ای را برای تثبیت هویت شهروندان افغانستان در خارجه، در کابل ایجاد کرده که از طریق ایمیل با تمام سفارت های افغانستان از جمله در ایران در ارتباط است.

محتاط ادامه داد که بر اساس این سیستم الکترونیکی، کوشش کرده اند که در تثبیت هویت شهروندان افغانستان، دقت و در عین حال سرعت وجود داشته باشد.

وی در گفتگو با آوا افزود، به زودی تیم های سیار ریاست عمومی ثبت احوال نفوس و تذکره الکترونیکی وزارت امورداخله وارد ایران خواهد شد و پس از استقرار در تهران، مشهد و دیگر شهرهای ایران، روند تثبیت هویت شهروندان افغانستان را در این محل ها انجام می دهند.

رییس عمومی ثبت احوال نفوس و تذکره الکترونیکی وزارت امورداخله خاطرنشان کرد که بر اساس تفاهم نامه ای که میان این ریاست و وزارت خارجه امضا شده، تیم های سیار ریاست ثبت احوال نفوس با همکاران وزارت خارجه در ایران همکار بوده و پروسه تثبیت هویت و صدور پاسپورت را به گونه مشترک پیش می برند.

وی گفت که این پروسه پیش از این در کشورهای حوزه خلیج فارس آغاز شده و با اندکی تغییر در ایران نیز آغاز خواهد شد.

محتاط تأکید کرد که به هیچ صورت نمی خواهند در روند صدور پاسپورت های جدید برای شهروندان افغانستان در ایران سکتگی ایجاد شود و دولت افغانستان مصمم است این پروسه هرچه سریع تر در ایران و پاکستان دنبال شود.

وی در عین حال خاطرنشان کرد که با شروع روند تثبیت هویت شهروندان افغانستان در ایران، کار صدور پاسپورت آنها آغاز شده و پس از آن، تذکره های ایشان نیز در کابل صادر شده و به ایران فرستاده خواهد شد.

رییس عمومی ثبت احوال نفوس و تذکره الکترونیکی وزارت امورداخله ادامه داد، در مورد کسانی که اسناد هویتی شان با اسناد اقامتی و تحصیلی در ایران تفاوت دارد، با تعدیلی که در قانون ثبت احوال نفوس ایجاد شده، مکانیزمی ساخته شده که بر اساس آن، کارمندان این ریاست و قنسول های افغانستان در خارج، صلاحیت دارند در راستای همسان سازی این اسناد اقدام کنند.

همایون محتاط تصریح کرد که آن ها تلاش کرده اند تا بار بیشتری را به شانه های خود بگیرند، اما در مقابل، سهولت های بیشتری برای شهروندان افغانستان در ایران به وجود آید.

در همین حال، دکتر نصیراحمد نور، سفیر کبیر و نماینده باصلاحیت حکومت افغانستان در ایران، با قدردانی از تلاش های معین اداری وزارت خارجه که خواسته های آنها و شهروندان افغانستان در ایران را با حکومت مرکزی در میان گذاشته، خاطرنشان کرد، ماه هاست که سفارت افغانستان در تهران و نهادهای مرتبط در کابل پیرامون آغاز پروسه تثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان در ایران کار کرده اند.

او ابراز خوشحالی کرد که بر اساس وعده و اطمینانی که به شهروندان افغانستان در ایران داده بود، امروز مرحله اول پروسه تثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان در تهران آغاز شده است.

دکتر نور نیز بیان کرد که این پروسه با توجه به حضور چند میلیون مهاجر افغانستان در ایران، یک پروسه بزرگ و زمان بر خواهد بود، اما تأکید کرد که شهروندان کشور مطمئن باشند نوبت به همه خواهد رسید و سراسیمه نشوند.

سفیر افغانستان در ایران در پروسه تثبیت هویت و صدور پاسپورت های ماشین خوان، مردم را به صبر دعوت کرد و وعده داد یک سامانه نوبت گیری را مثل سایر اجراآت سفارت، برای ثبت نام و گرفتن نوبت راه اندازی کنند تا هم مراجعین سرگردان نشوند و هم از ایجاد ازدحام در سفارت جلوگیری شود.

از سوی دیگر، وی تأکید کرد که شهروندان کشور در تکمیل فورم های مشخص تثبیت هویت و صدور پاسپورت، از دقت لازم استفاده کنند تا مشکلی در پیش برد کارهای شان و رسیدن پاسپورت از طریق پست به آن ها به میان نیاید.

این در حالی است که پیش از این افغان های مهاجر در ایران با مشکلات متعدد هویتی و اقامتی مواجه بوده اند، اما به دنبال تلاش های پی گیر سفارت افغانستان در تهران، وزارت خارجه، وزارت امور مهاجرین و همچنین ریاست ثبت احوال نفوس وزارت داخله، توافق هایی در کابل به دست آمده که بر اساس آن، قرار است سهولت های قابل توجهی برای تثبیت هویت مهاجرین و صدور پاسپورت های ماشین خوان به میان آید.

برای اخذ پاسپورت های جدید برای مهاجرین در ایران، مهاجرین می بایست برای گرفتن تذکره تابعیت، به افغانستان سفر کرده و یا در یک پروسه اداری، فردی را برای این امر، در کابل وکیل بگیرند، اما است این مشکلات از میان برداشته شده و سهولت های بیشتری از سوی سفارت افغانستان در ایران و ریاست ثبت احوال نفوس وزارت داخله برای مهاجرین ارائه شود.

 
انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.