به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در سال ۱۳۹۵ به عدد ۲۳۶.۴۸ رسید که ۱۰.۴۲ درصد نسبت به سال قبل (تورم سالانه)، افزایش داشته است. همچنین شاخص مرغداریهای صنعتی در تمام فصول به جز فصل بهار، نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین افزایش در فصل زمستان و معادل ۲۶.۳۱ درصد بوده است.
همچنین شاخص مذکور در فصل بهار ۴.۱۴ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل کاهش یافته است.
در سال ۱۳۹۵ در میان استان های مختلف کشور بیشترین نرخ تورم را استان گیلان با ۲۷.۶۲ درصد به خود اختصاص داده است. این در حالی است که استان های کرمان و مازندران با کاهش سطح قیمت ها مواجه بوده اند بطوریکه استان های مذکور به ترتیب با ۶.۹۵ و ۷.۷ درصد کاهش قیمت داشته اند.
شاخص های گروه اصلی
مرغ
در سال ۱۳۹۵ شاخص گروه مرغ به ۲۶۶.۰۶ واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل ۱۳.۴۱ درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ۱۳.۷۹، ۸.۱۹ و ۴۱.۵۸ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشتهاند. شاخص مذکور در تمام فصول بجز فصل بهار نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین افزایش در فصل زمستان و معادل ۲۴.۲۶ درصد بوده است. همچنین شاخص مذکور در فصل بهار ۰.۱۶ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل کاهش یافته است.
تخم مرغ
در سال ۱۳۹۵ شاخص گروه تخم مرغ به ۱۶۶.۵۱ واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل ۳.۲۷ درصد افزایش یافته است. تخم مرغ خوراکی با افزایش ۱۰.۵۹ درصدی و تخم مرغ نطفه دار با کاهش ۳.۰۶ درصدی، افزایش ۳.۲۷ درصدی شاخص نسبت به سال قبل را رقم زدهاند. شاخص مذکور در فصول بهار و تابستان نسبت به فصل مشابه سال قبل با کاهش ۱۶.۲۹ و ۱۰.۴۹ درصد روبه رو بوده و در فصل پاییز و زمستان معادل ۶.۹۳ و ۳۵.۹۸ درصد افزایش داشته اند.
سایر
این گروه شامل کود است که در سال ۱۳۹۵ شاخص آن به ۸۵۸.۱۱ واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل ۳.۵۹ درصد افزایش یافته است. شاخص مذکور در تمام فصول بجز فصل زمستان نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین افزایش در فصل تابستان و معادل ۸.۲۲ درصد بوده است. همچنین شاخص مذکور در فصل زمستان ۱.۸۲ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل کاهش یافته است.
انتهای پیام/