پسران نوجوان با رویای ستاره شدن پا به مدارسی می گذارند که گاهی پول و آبرو را با هم می بازند و از آسمان رویا به خاک می افتند.

اتونشر 8 صبح پنجشنبه///رویا فروشی به قیمت آبرو در دکانی به نام مدرسهبه گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، "کودک آزاری" عبارت است از هرگونه فعل یا ترک فعلی که باعث آزار روحی و جسمی و ایجاد آثار ماندگار در وجود یک کودک می شود. برخی از این آثار می تواند ممانعت از حاضر شدن در کلاس درس و محروم کردن وی از غذا باشد.
 
کودک آزاری در فوتبال،موضوعی است که بیش تر در مورد قول و قرار های واهی و به کودکان علاقه مند به فوتبال اطلاق می شود.با اطلاعاتی که اخیرا فاش شده،مشخص شده است که این موضوع هیچ حد و مرزی ندارد و افراد در تمام کشورها و در تمام مکان ها می توانند مورد آزار قرار بگیرند.
 
هر ساله با آغاز فصل تابستان و تعطیلی مدارس، بسیاری از خانواده ها با معضلی به نام پرکردن اوقات فراغت فرزندان شان روبه رو می شوند و سعی می کنند فرزندان شان را در کلاس های مختلف ورزشی اعم از فوتبال،کلاس های رزمی،شنا و..... ثبت نام کنند که مدارس فوتبال هم یکی از اولویت های خانواده ها در این زمینه محسوب می شود.به خصوص این که امروزه در جامعه،تنور رشته فوتبال بسیار داغ است و بسیاری از خانواده ها آرزو دارند روزی فرزندان شان را مانند سردار آزمون و بسیاری از فوتبالیست های مطرح در پیراهن مقدس تیم ملی مشاهده کنند و همین می شود با هزینه های گزاف بچه های شان را در مدارس فوتبال ثبت نام می کنند.
 
چند سال است که می‌گوئیم باید برای آکادمیک کردن فوتبال و تحویل استعدادهای جدید به تیم ملی نوع نگاه‌مان را عوض کنیم و بیشتر از بزرگسالان در بخش پایه سرمایه‌گذاری کنیم.مدرسه فوتبال،مکانی است که تجمع تعداد زیاد بچه ها فرصت مناسبی را در اختیار افراد منحرف قرار می دهد.آگاهی جنسی پایین کودکان،سبب می شود تا مربی ها از آن ها به هر نحو که می توانند سوءاستفاده کنند. بسیاری معتقدند که به دلیل عدم وجود نظارت کافی بر کودکان در مدارس فوتبال ایران،امکان سوءاستفاده از کودکان افزایش پیدا کرده است. در هر محله چند آموزشگاه فوتبال وجود دارد و با اندکی نظارت متوجه می شوید هیچ نظارت خاصی بر روی رفتار این مربیان وجود ندارد.پیش‌تر شاید یک توپ پلاستیکی و ۲ دروازه کوچک در کوچه و زمین‌های خاکی محله جوابگوی نیاز بچه‌ها بود،اما الان نزدیک به چند سالی است که راه‌اندازی مدارس فوتبال و تبلیغات آن‌ها برای آموزش و معرفی بازیکن به تیم‌های پایه باشگاه‌های بزرگ،خانواده‌ها را وسوسه می‌کند تا به امید فوتبالیست شدن فرزندان شان آن‌ها را در این مدارس ثبت نام کنند.
 
در عمل،مدارس فوتبال غیر از تعدادی انگشت شمار که به سازندگی مشغول هستند، تا به حال به جز رویافروشی به بچه ها و خالی کردن جیب والدین آن ها، کارکرد مثبتی در فوتبال ایران نداشته اند و آکادمی های فوتبال باشگاه های حرفه ای هم باز به جز به تعداد معدودی که بازیکن سازی می کنند،فقط محل کسب درآمد هستند و بیشتر با جذب بازیکن از خانواده های متمول، بجای کشف و پرورش استعدادها، نونهالان و نوجوانان مستعد را قربانی می کنند.
 
می توان گفت این روزها تبلیغات مدارس فوتبال را در صفحات روزنامه ها،بیلبوردهای شهری و سایت های اینترنتی شاهد هستیم.نکته ناراحت کننده اکثر این تبلیغات این است که در بیشتر آنها نام بسیاری از بازیکنان فعلی و گذشته فوتبال ایران به چشم می خورد و همین عامل باعث می شود تا خانواده ها بدون تحقیق خاصی بچه های شان را در این مدارس ثبت نام کنند.وقتی در فوتبال ایران از تیم‌های پایه و آکادمی صحبت می‌شود نخستین چیزی که به ذهن می‌رسد حرف‌های عمل نشده است.
 
البته این پایان ماجرا نیست چرا که جدیدا فوتبال انگلستان هم مانند برخی دیگر از کشور ها سرصدای زیادی به پا کرده است. طوری که برخی از این افراد در یک برنامه زنده تلویزیونی حاضر شدند و اعتراف کردند که در دوران کودکی و خردسالی توسط مربیان به تعداد مکرر مورد سوء استفاده اخلاقی قرار گرفته اند.

مسعود شجاعی به طور علنی در برنامه نود اعلام کرد که بهتر است خانواده ها از ثبت نام فرزندان خرد سال در مدارس فوتبال جلوگیری کنند. یکی از مهمترین ایراداتی که در نحوه فعالیت مدارس فوتبال کشورمان وجود دارد.

متاسفانه در برخی از مدارس فوتبال در تهران شاهد هستیم برخی از مربیانی که نه تنها دارای مدرک مربیگری نیستند بلکه حتی جایی در فوتبال هم ندارند به راحتی هر چه تمام تر کودکان را طعمه افکار پلید خود می کنندو حتی این کودکان را تهدید می کنند در صورتی که شخص دیگری از موضوع اطلاع پیدا کند به طور قطع به یقین باید فکر فوتبالیست شدن را از سر بیرون کنند.
 
باید بدانید در اکثر کشورهای دنیا این آکادمی های فوتبال هستند که وظیفه استعدادیابی و پرورش بازیکنان را بر عهده دارند. معروف ترین آکادمی فوتبال در دنیا به نام لاماسیا متعلق به باشگاه بارسلونا یا آکادمی آژاکس و شالکه در هلند و آلمان است. به طور مثال در لاماسیا استعدادهای فوتبال از سراسر دنیا جذب می شوند و به یادگیری فوتبال می پردازند. سایر آکادمی ها که توانسته اند در این چند دهه اخیر بازیکنان شاخصی را تحویل تیم ملی کشورشان و باشگاه های تراز اول دنیا بدهند بدون اینکه حتی یک خون دماغ کسی جاری شده باشد.ولی متاسفانه در ایران همواره شاهد بوده ایم نه تنها چیزی وجود ندارد حتی بعضی اوقات مربیان فوتبال پا را فراتر می گذارند و به خانواده های کودکان پیشنهادات ناراحت کننده ای را می دهند که موجب می شود آن ها این موضوع را در نهادهای اجرایی در میان بگذارند.
 
ختم کلام اینکه بهتر است مسئولان فدراسیون فوتبال تا دیر نشده  فکری به حال این موضوع پیچیده کنند تا دیگر در سال های آینده شاهد بروز این حوادث ناراحت کننده ای نباشیم.زیرا انجام دادن چنین حرکاتی سبب می شود تا کودک از لحاظ روحی روانی دچار مشکلات عدیده ای شود.
 
به نقل از روزنامه خراسان یکی از مربیان فعال فوتبال پایه که سال 94 به عنوان "مربی نمونه کشوری" معرفی شده بود، به ضعف نظارت دقیق بر عملکرد مدارس فوتبال در ایام تابستان اشاره می کند و می گوید:یکی از مهم ترین ضعف های متولیان فوتبال، ضعف نظارت دقیق بر فعالیت مدارس فوتبال است و این مسئله نه تنها الان که سال های متمادی است وجود دارد و هنوز کسی نتوانسته این مسئله را قانونمند و هدفمند کند.
 
"جعفر خوشحال" با بیان این که مدارس فوتبال امروزه به یک "دکان" تبدیل شده اند، می افزاید:مربیانی که در مدارس فوتبال به کار گرفته می شوند، بسیاری از شرایط مربیگری را ندارند.وی می افزاید:مربی بودن فقط منحصر به داشتن مدرک نیست چرا که این روز ها افراد با گذراندن یک دوره آموزشی، مدرک می گیرند و در مدرسه فوتبال یا باشگاه به مربیگری مشغول می شوند و در این میان هر نوع آموزشی هم به متقاضیان ارائه دهند، برای کسی مهم نیست.
 
وی با بیان این که سوءاستفاده از شرایط مالی خانواده ها یکی از آسیب های جدی این روز های مدارس فوتبال است، خاطر نشان می کند:برخی مربیان مدارس فوتبال که هدفشان آموزش صحیح نیست، با وعده این که هنرجویان را به "تیم های ملی پایه" معرفی می کنند، مبالغ هنگفتی از خانواده ها دریافت می کنند، اما در ادامه هیچ اتفاقی نمی افتد.
 
وی که از سال 89 در حرفه مربیگری رده های پایه فوتبال فعالیت دارد، می افزاید:یکی دیگر از مشکلات موجود این است که مدیران مدارس فوتبال اصلا تمایل ندارند، برای به خدمت گرفتن مربیان، هزینه زیادی متقبل شوند و برای همین نیز ترجیح می دهند از مربی های جوانی که به تازگی مدرک گرفته اند، استفاده کنند که همین مسئله باعث می شود خروجی این مدارس فوتبال از نظر فنی در حد پایینی باشد.
 
"جعفر خوشحال" خاطرنشان می کند:مدارس فوتبال می توانند نقش کلیدی در شناسایی استعداد های برتر داشته باشند، اما باید ساماندهی شوند.این مسئله باعث می شود که میزان تخلفات در مدارس فوتبال هم به حداقل برسد.
 
"رضا رجبی" پیشکسوت فوتبال پیش از این در مورد تبانی مسائل غیراخلاقی در فوتبال به خبرنگار ما گفته بود: سه سال و نیم پیش بنده به چنین مسائلی ورود کردم آقایان مدارس فوتبال زدند و در جاهایی و آنگونه که دوست داشتند نظارت کردند و بنده که مدارک مخصوص این کار را داشتم توسط این افراد کنار گذاشته شدم این افراد به حدی کوچک هستند که مجوز می‌دهند و مسائل غیراخلاقی زاییده فکر این آدم‌هاست.
 
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار