تهمینه خجسته عضو انجمن ام اس ایران در گفت و گو
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: روشهای تشخیصی بیماری ام اس، درمان ام اس و کیفیت داروها در کشور ایران به گونهای است که بسیاری از پزشکان درمان گر ام اس در کشورهای توسعه یافته پزشکان ایرانی هستند و نیاز به حضور بیماران به خارج از کشور نیست.
وی گفت: متاسفانه برخی با نگاه ترحم به بیماران ام اس مینگرند و اطلاع رسانی خوبی از این افراد ندارند اما بنده به عنوان فرد مبتلا به ام اس با وجود ام اس دارای دو فرزند شودم و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خودم را دارم.
عضو انجمن ام اس ایران بیان کرد: مشاوره قبل از بارداری برای مبتلایان به ام اس، مشاوره اعمال جراحی و ارجاع به موقع به پزشک معالج مغز و اعصاب از موضوعاتی است که باید زنان مبتلا به ام اس به آن توجه کنند، زیرا شیوع این بیماری در زنان چند برابر بیشتر از مردان است.
وی گفت: هنوز علت بیماری ام اس مشخص نشده است اما افراد مضطرب، مغزهای فعال، با استعداد و افراد حساس زودتر درگیر این بیماری میشوند اما آنچه پزشکان میگویند این است که 70 درصد درمان با روحیه و امید به زندگی بیمار است و 30 درصد با دارو درمانی و خدمات جانبی کنترل میشود.
خجسته عنوان کرد: عوارض بیماری ام اس در افراد بیشتر است اما دوبینی، لرزش، عدم تعادل، سستی و ناتوانی دست و پا از عوارض شایع بیماری ام اس است که با توجه به روشهای تشخیصی و توانمندی پزشکان با ارجاع به موقع میتوان این بیماری را کنترل نمود.
وی تصریح کرد: هزینه داروهای درمان با تعرفههای دولتی بهتر شده اما باید بدانیم هزینههای توان بخشی نظیر فیزیوتراپی، آب درمانی، دستورالعملهای تغذیهای هزینه بردار است و انجمنها نیز باید حمایتها لازم را در این عرصه داشته باشند.
عضو انجمن ام اس ایران اظهار کرد: هزینه درمان با طرح تحول سلامت وضعیت خوبی پیدا کرد به طوری که قرص فینگلومید و داروی CINNOVEX که محصول مشترک ایران و آلمان است، هزینههای بالای ندارد که قبلا هزینههای این داروها میلیونی بود و امروز شاهد کاهش هزینههای دارویی هستیم.
وی بیان کرد: ام اس تا آخر عمر همراه بیماران است و در این عرصه باید پزشکان، سیاستگذاران سلامت، خیرین سلامت و آحاد جامعه با آگاهی از این بیماری مسیر زندگی را برای بیماران هموار کنند.
خجسته گفت: بعد از فیلم سینمایی طلا و مس آگاهی مردم و نگاه افراد به بیماری ام اس تغییر پیدا کرد و این بیماری برای مردم شناخته شد، اما بیماران باید بدانند خود نیز قوی برخورد کنند و ام اس پایان زندگی و مرگ و فلج و انزوا نیست.
وی حمایت بیمه گران در مباحث توانبخشی و آب درمانی، شهرداری ها در رسیدگی به معابر شهری و تسهیلات استخر و آب درمانی، خیرین سلامت و سیاستگذران بهداشت و درمان و رسانه ها را گامی مهم در احقاق حقوق این قشر از افراد جامعه دانست.
انتهای پیام/