"پروسه کابل" که پس از "پروسه استانبول" شکل گرفته، دربرگیرنده سلسله نشست های بین المللی پیرامون صلح و مبارزه با تروریزم و همچنین توسعه همکاری های منطقه ای است که به ابتکار و برنامه ریزی حکومت افغانستان برگزار می شود. این نشست در طول سال های گذشته در کابل و دیگر کشورهای منطقه برگزار شده و دور جدید آن روز سه شنبه در کابل برگزار خواهد شد.
به نظر می رسد که با توجه به تحولات تازه امنیتی در افغانستان و نقش پاکستان در آن، حکومت و ریاست جمهوری، برنامه مشخصی را در این نشست روی میز دارند.
این در حالی است که شام روز پنج شنبه گذشته و یک روز پس از حمله انتحاری خونین کابل، اشرف غنی، رییس جمهور پیرامون نشست جدید پروسه کابل، با سفیران کشورهای مختلف و نمایندگان سازمان های بین المللی دیدار و گفتوگو کرد.
رییس جمهور در این دیدار خاطرنشان کرد: "ما در شرایط دشواری قرار داریم و شاهد حادثۀ دلخراش بودیم، اما اینچنین حوادث نمیتواند تلاشها و کارهای ما را در راستای تأمین صلح و ثبات و ترقی و امنیت به تعویق اندازد و نشست پروسۀ کابل به زودی و در زمان معین آن برگزار میگردد."
به گفته منابع امنیتی، در حمله انتحاری چهارشنبه هفته گذشته در چهارراهی زنبق شهر کابل، حداقل ٩٠ تن کشته و بيش از ٤٦٠ تن ديگر زخمی شده اند که که بيشتر آنان غیرنظامی هستند.
رئیس جمهور غنی با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان که آسیای جنوبی را با آسیای مرکزی و اروپا وصل میسازد، بر این باور است که گروههای تروریستی تلاش میورزند در افغانستان لانه بسازند و با ناامن ساختن این کشور، منطقه و جهان را ناامن کنند.
او تأکید می کند که باید به همه گروههای تروریستی به دید یک تهدید مشترک نگریسته شود و نشست تازه پروسه کابل، تنها برای افغانستان نه، بلکه منافع منطقه و جهان نیز در آن درنظر گرفته شده است.