به گزارش حوزه
افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال انفجار مرگبار انتحاری روز گذشته در کابل، محمداشرف غنی، رییس جمهور شب گذشته در یک پیام تصویری، همه مردم افغانستان را به بسیج ملی فراخواند و خاطرنشان کرد که به زودی با برگزاری یک اجماع ملی، موضع حکومت افغانستان در قبال پاکستان روشن خواهد شد.
ریاست امنیت ملی شام روز گذشته و چند ساعت پس از انفجار انتحاری کابل، اعلام کرد که شبکه حقانی با حمایت سازمان استخبارات نظامی پاکستان آی.اس.آی مسئول این انفجار هستند. این در حالی است که داعش مسئولیت این رویداد را به عهده گرفته، اما به نظر می رسد داعش سرپوشی برای پنهان کردن عوامل اصلی این گونه رویدادهای بزرگ تروریستی است.
رئیس جمهور شب گذشته در سخنرانی که از طریق تلویزیون ملی نشر شد، همه مردم افغانستان را به بسیج ملی فراخواند و افزود: "حکومت افغانستان پس از مشوره با تمامی رهبران سیاسی، جهادی، سران قومی، جامعه مدنی، زنان، جوانان و نمایندههای منتخب مردم، برای نیروهای امنیتی و دفاعی به خاطر از بین بردن تروریزم با توجه به وضعیت فعلی، برای یک اندازه صلاحیتهای خاص دستور خواهد داد."
برای سپردن این صلاحیت، انتظار میرود نشستی در کابل برگزار شود و در حال حاضر کار برای برگزاری این نشست ادامه دارد. ریاست جمهوری میگوید نشست کابل به زودی برگزار میشود، اما تا هنوز زمان دقیق آن معلوم نیست.
در همین حال، زلمی خلیلزاد، سفیر پیشین امریکا در کابل میگوید که حمله دیروز کابل با رویدادهای گذشته خیلی تفاوت دارد و شاید که در استراتژی امریکا در قبال افغانستان تغییرات بیاید.
خلیلزاد در گفتگو با یکی از رسانهها گفت که اگر کابل شواهد دقیق به دست آورد که ثابت کند شبکه حقانی حمله دیروز در کابل را انجام داده، باید این اطلاعات را به زودترین فرصت با جامعه بینالمللی شریک سازد.
او افزود: "این معلومات را نه تنها با مردم افغانستان، بلکه با مسئولین سایر کشورها به طور اضطراری در میان بگذارند و در قدم دوم ضرور است که افغانستان و دوستهای بین المللی اش مجلس مشترکی درباره این موضوع داشته باشند."
زلمی خلیلزاد نیز این اتهام را مطرح کرد که شبکه حقانی با ادارههای استخبارات پاکستان روابط نزدیک دارد، بناء این احتمال زیاد است که در رویداد دیروز کابل، پاکستان هم دست داشته باشد. در آن صورت به گفته وی، استراتژی واشنگتن در قبال اسلام آباد به زودی تغییر خواهد کرد.
به باور سفیر پیشین امریکا در کابل و بغداد، در چنین وضعیتی، اسلام آباد مجبور خواهد شد تا گروههای تروریستی را از خاکش بیرون کند و اگر پاکستان اقدامهای عملی قابل پذیرش را انجام ندهد، این احتمال وجود دارد که پاکستان در لیست کشورهای حامی تروریسم شامل شود.
این در حالی است که رییس جمهور در صبحت های شب گذشته خود تأکید کرد در اجماع ملی که به زودی برگزار میشود، موضع حکومت افغانستان در قبال پاکستان روشن خواهد شد.
انتهای پیام/