به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو در کشور شایع شده که بر اثر ارتباط مستقیم با دام به انسان منتقل میشود بنابراین علاوه بر قصابان و کارگران کشتارگاه در صورت عدم رعایت نکات ایمنی امکان انتقال بیماری به دامداران و مردم عادی نیز وجود دارد.
وی افزود: با توجه به شرایط ایجاد شده در کشور مبنی بر انتشار تب کنگو در شهرهای مختلفی چون اصفهان و ایرانشهر سیستان و بلوچستان به شهروندان توصیه میشود مصرف گوشتهای گرم و تازه ذبح شده، جگر و کلیههای گوسفندان جدا خودداری کنند و تمامی محصولات گوشتی مربوط به دام را از کشتارگاهها و قصابیهای مجوز دار تهیه کنند.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران تصریح کرد: برخی از رستورانهای داخل وبالاخص خارج از شهر برای جلب مشتری اقدام به تهیه غذا از گوشتهای تازه ذبح شده میکنند که در این شرایط بحرانی این عمل میتواند خطرناک ومنجر به انتشاربیماری در کشور شود بنابر این ضمن تأکید بر نظارتهای دقیقتر وزارت بهداشت بر این اماکن به مردم هشدار جدی داده میشود که تا مهار شدن کامل بیماری اصول ایمنی لازم را رعایت کنند.
وی ادامه داد: طبق آزمایشهای انجام شده جگر و کلیههای گوسفند به عنوان منبع ذخیره بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشود بنابراین استفاده از امعاء و احشاء گوسفندان تازه ذبح شده تا اطلاع ثانوی پرهیز شود.
عزیزی گفت: در شرایطی که بیماری تب کریمه کنگو توسط دامهای وارداتی در کشور شایع شده است این اطمینان به مردم داده میشود که گوشتهای استرالیایی وارد شده توسط دولت از سلامت کامل برخوردار بوده و با نظارت وزارت بهداشت در کشور استرالیا ذبح شدهاند و بنابر شرایط بهداشتی و عدم وجود بیماریهای دامی در این کشور هیچ گونه نگرانی نسبت به گوشتهای وارداتی وجود ندارد.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران یادآور د: با توجه به رسم قربانی کردن در اعیاد و مناسبتهای مختلف مردم میتوانند برای تهیه دام سالم زنده به شرکت پشتیبانی امور دام مراجعه کنند زیرا این شرکت با نظارت جهاد کشاورزی فعالیت میکند.