یک متخصص زنان و زایمان، گفت: هیچ ممنوعیتی برای روزه گرفتن یک مادر باردار وجود ندارد، اما به شرط آن که از لحاظ جسمی یک مادر باردار و همچنین جنین وی از شرایط جسمی و وضعیتی مناسبی برخوردار باشد که پس از بررسی‌های همه جانبه در مورد مادر و جنین به صلاح‌دید پزشک اجازه روزه گرفتن داده خواهد شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  دکتر اعظم خانجانی‌خانی افزود: در صورتی که مادر باردار، بیماری زمینه‌ای مانند، دیابت، افت فشارخون، افت قند خون، محدودیت مصرف برخی غذاها نداشه باشد و همچنین در صورتی ‌که مجبور به مصرف دارو در طول سحر تا افطار نباشد، با مشورت پزشک می‌تواند روزه بگیرد.
 
وی اظهار کرد:علاوه بر آن باید بررسی شود که آیا مادر در حاملگی‌های قبلی مشکل خاصی نداشته و یا جنین دچار کم وزنی نبوده است، و یا در بارداری فعلی مادر از لحاظ جسمی قدرت روزه گرفتن دارد که اگر مادر توان کافی نداشته باشد روزه گرفتن برای این مادر باردار جایز نخواهد بود.
 
دکتر خانجانی‌خانی با اشاره به این‌که فرد روزه‌دار ساعت‌های طولانی نمی‌تواند آب بخورد، گفت: این مساله در مورد یک مادر بارداری که قصد گرفتن روزه دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که باید بررسی شود آیا مایع دور جنین به اندازه کافی است در غیر این صورت ممکن است پزشک روزه گرفتن را به خاطر این مسئله ممنوع کند.
 
این متخصص زنان و زایمان در مورد روزه گرفتن در ماه‌های ابتدایی بارداری، توضیح داد: البته در مادران بارداری که در سه ماه اول بارداری هستند و معمولا در این دوره ویار بارداری زیاد است و مادران اشتهایی برای خوردن غذا ندارند، اگر بخواهند روزه بگیرند چون ساعت‌های طولانی نیز قادر به غذاخوردن نیستند باید در مورد این افراد احتیاط لازم به عمل آید در صورتی که مشکلی پیش نیاید بتوانند روزه بگیرند.
 
وی در ماه‌های اول بارداری بررسی کتون موجود در ادرار را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: در صورت بالا بودن کتون در ادرار، این مساله برای مادر و اثرگذاری بر رشد جنین خطرآفرین خواهد بود، بنابراین باید در این زمینه آزمایشات و بررسی‌های لازم انجام شود.
 
دکتر خانجانی‌خانی اظهار داشت: در ماه‌های آخر بارداری نیز به دلیل وزن گیری جنین باید بررسی‌های لازم در مورد وزن جنین حتما انجام شود، مادرانی که وزن جنینشان طبیعی نبوده و دچار کم وزنی شده باشد، روزه گرفتن این مادران باردار صلاح نیست.
 
این متخصص زنان با بیان این ‌که تمامی موارد ذکر شده در مورد مادران باردار به صورت موردی بررسی می‌شود و این بررسی‌ها با توجه به شرایط متفاوت مادران، متغیر خواهد بود، تاکید کرد: مادر باردار واجد شرایط روزه گرفتن، باید توصیه‌های تغذیه‌ای که پزشک در زمان روزه‌داری به او می‌دهد را رعایت کند و سبزی و میوه بیشتری مصرف کنند تا بتوانند به راحتی روزه بگیرند، ضمن آن که در زمان روزه‌داری باید تحت نظرپزشک باشد تا اطمینان از بلا مانع بودن روزه‌داری برای مادر باردار حاصل شود.
 
منبع:سلامت آنلاین
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.