به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، کارشناس گیاهان دارویی و جلبکهای دریایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر گفت: برخی از گونههای جلبک قهوهای، قرمز و سبز دارای ارزش بالایی هستند به عنوان مثال سه گونه از این جلبک مانند سارگاسوم، گراسیلاریا و کالرپا در صنایع مختلف لبنیات سازی،کود کشاورزی، تغذیه دام و طیور و پزشکی کاربرد دارند.
کهزاد سرطاوی افزود: تا کنون 20 طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای ساخت ترکیبات ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی از جلبک ها صورت گرفته و هشت گونه از جلبکها نیز برای انجام تحقیقات به فرانسه فرستاده شده است .
وی با بیان اینکه این نوع جلبکها در مناطق دیگری از کشور نیز وجود دارند، بیان کرد: طرح کشت و پرورش آزمایشی این سه نوع جلبک اجرا شده و و از دو گونه سارگاسوم و گراسیلاریا نتایج خوبی به دست آمده است .
سرطاوی ادامه داد: اکنون از این جلبکها برای تهیه کود گیاهی، غذای شتر مرغ و ماهی و تولید آگار که در آزمایشگاه برای تهیه محیط کشت و درمان برخی بیماریها مانند دیابت و زخم معده کاربرد دارد، استفاده میشود.
این کارشناس همچنین گفت: در استان بوشهر به اندازه کافی جلبک داریم اما به علت نبود سرمایه گذار و مشکلات فرآوری هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت عظیم به خوبی استفاده کنیم.
سرطاوی تصریح کرد: به عنوان مثال هر کیلو آگار در خارج از کشور یک ونیم میلیون تومان قیمت دارد و اگر ما بتوانیم این ماده را از جلبکهای استان تهیه کنیم، می توانیم بازار خوبی برای ن آن آن داشته باشیم.