در این گزارش چند خاطره کوتاه و خواندنی از امام خمینی(ره) را می‌خوانید.

چند خاطره خواندنی از امام(ره)/ریش خود را دست کسی مسپار
 به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، 14 خرداد امسال مصادف با 28 امین سالگرد عروج ملکوتی امام(ره) است به این مناسبت چند خاطره از امام خمینی(ره) را در این گزارش می‌خوانید.
 
 
تأثیر کلمات حاج آقا روح الله

من یادم نمی رود که اولین بار حاج آقا روح الله را (با همین عبارت حاج آقا روح الله) از پسر دایی مادرم آقای حاج میرزا محمد اقدسی طینت که از طلاب اقدم قم هستند، شنیدم. در جلسه مهمانی افطاری بود. حوالی سالهای 25 یا 26، ما بچه طلبه ای بودیم. خلاصه ایشان از قم آمده بودند. از درس اخلاق حاج آقا روح الله تعریف می کرد که درس ایشان چه قدر آموزنده است و طلبه ها و کسانی که در درس حاج آقا روح الله شرکت می کنند، گاهی آن قدر تحت تأثیر کلمات حاج آقا روح الله قرار می گیرند که گریه می کنند. و خود ایشان می گفت که ما زیاد تحت تأثیر کلمات حاج آقا روح الله بودیم و در جلسۀ درس می گریستیم.

 حجة الاسلام محمدجواد حجتی کرمانی
 

 ریش خود را دست کسی مسپار

روزی از روزهای سالهای 1337 یا 1338 برای زیارت ایشان به منزلشان مراجعه کردم، در زدم. خادم منزل گفتند فلانی است.
 
گفتند بیایید بالا. دیدم ایشان یک حالتی بود که اگر خود من آن حالت را داشته باشم کسی را نمی پذیرم. ایشان مشغول اصلاح سر و صورت خود بودند. لنگ انداخته بودند و ماشین و قیچی و سایر لوازم و داشتند محاسن خود را اصلاح می کردند. در آن حال به من فرمودند که هیچ انسانی نباید ریشش را دست کسی بسپارد، و یک مزاحی هم فرموده و ایشان گرم اصلاح و ما هم مدتی را در خدمتشان سرگرمِ صحبت و گفتگو بودیم.

حجت الاسلام زین العابدین راغبی
 


 عاقل باشید

امام(ره) مقید بودند که به طور غیرمستقیم بفهمانند که ملاّ شدن بدون تقوا، [جز] دردسر چیزی ندارد. لذا بعضی اوقات علاوه بر شیوۀ غیرمستقیم آموزش این مهم در ضمن درس، بعضی اوقات ضربه می زدند، یعنی عملاً می فهماندند که باید تقوا باشد. یادم نمی رود روزی آمدند درس، نَفَس ایشان به شماره افتاده بود. درس هم نگفتند. در مسجد سلماسی قم، اصول می گفتند، فرمودند نیامدم درس بگویم. آمدم یک نصیحتی بکنم نصیحت هم خیلی داغ بود.
 
در حالی که زبان ایشان خیلی زبان مؤدبی بود، اما آن وقت یادم است، عصبانی شده بودند و نفس به شماره افتاده بود و فرمودند که مرحوم میرزای بزرگ، کسی را فرستاد در شهری، بَد در آمد، آقای [روحانی] آن شهر نوشتند به مرحوم میرزا که آقا اگر کسی را می فرستید به عنوان روحانیت، این باید، ملاّ باشد، متدین باشد، عاقل باشد و اگر نمی تواند این سه شرط را احراز کند، باید متدین باشد، عاقل باشد و اگر نمی تواند این دو شرط را احراز کند، باید عاقل باشد، اقلاً با عقلش بتواند خودش را حفظ کند.

آیت الله حسین مظاهری
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار