به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، میدان ترهبار قدیمی شیراز سالهاست که میزبان ساختمان و سازههایی است که بنا بوده روایتگر دفاع مقدس باشند اما پس از گذشت 17 سال هنوز تکمیل نشده است. در سال 79 فضایی به وسعت 140 هزار متر مربع برای ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس در چهار راه غدیر فعلی و فلکه مصدق سابق شیراز در نظر گرفته شد.
این مجموعه روایتگر خاطرهها و بخشی از تاریخ استان فارس از سالهای 59 تا 67 است که ابتدا با نام باغ موزه معروف شد تا اینکه به دلیل جامعیت فعالیتهای تعریف شده به مرکز فرهنگی دفاع مقدس تغییر نام داد.
این پروژه تا 8 سال مورد کم لطفی مسئولان واقع شده و روند پیشرفت آن بسیار کند و لاک پشتی بود تا اینکه با سفر مقام معظم رهبری در سال 87 به عنوان مصوبات سفر مقام معظم رهبری مورد توجه واقع شد و از آن سال پیشرفت فیزیکی آن رونق گرفت هرچند همین امر نیز به کندی صورت میگیرد.
اکنون که در آستانه 17 سالگی قرار دارد به گفته سرهنگ حمیدرضا گرامی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس از نظر فیزیکی 90 درصد پیشرفت داشته است.
وی از کامل نبودن محتوای موزه سخن میگوید چراکه کارگروه محتوا و موزهآرایی در بهمن ماه 95 تشکیل و 12 شاخص برای آن در نظر گرفته شده که براساس این شاخصها باید سوژههای محتوایی مشخص شوند.
به گفته سرهنگ گرامی سوژهها به تهران ارسال شده و پس از تائید برای ساخت و جانمایی در اختیار طراح قرار میگیرد که با پیشبینی وی نیمه دوم امسال کار ساخت و طراحی سوژهها آغاز میشود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس از اعتبار 5 میلیارد تومانی برای تکمیل موزهآرایی و یادمانهای این مجموعه سخن میگوید که مذاکراتی برای تعیین این اعتبارات در ردیف اعتبارات 96 استان شده است.
سرهنگ گرامی معتقد است که با توجه به زمانبر بودن بحث محتوا و موزهآرایی به احتمال زیاد این بخش در سال 97 تکمیل و قابل عرضه شود.
به گفته وی تاکنون 13 میلیارد تومان از اعتبارات استانداری، شهرداری و سفر مقام معظم رهبری هزینه شده و ساختمان، یادمان شهید دوران، شهدای گمنام، سالن نمایش، ساختمان کتابخانه، مرکز اسناد و معراج شهدا تکمیل شده و در هفته دفاع مقدس افتتاح میشود.
محمدرضا هاجری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیراز از کمک 20 میلیارد ریالی شورا و شهرداری برای تکمیل این مرکز فرهنگی سخن میگوید که در یکی - دو سال گذشته اختصاص داده شده است.
به گفته وی علاوه بر آن در بودجه مصوب سال 96 نیز 20 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که از آنجا که مصوب شورای شهر است در شورای پنجم نیز قابلیت اجرا و تخصیص دارد.
حفظ فرهنگ دفاع مقدس و انتقال آن به نسلهای نو مستلزم همکاری همه نهادهای مسئول است و مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان فارس روایتگر فرهنگ شهادت و ارزشهای انسانی است مواردی که نسل امروز به آن نیاز دارد و باید با روشهای مختلف آن را بیان کرد.
انتهای پیام/ب