با حذف اصولی بقایای گیاهی و علفهای هرز، پاکسازی خاکهای آلوده قبل از کشت، ضدعفونی تجهیزات گلخانه، ممانعت از ورود عامل خسارتزا می توان آفات و بیماریهای گلخانه ای را کنترل و مصرف سموم را تا حد زیادی کاهش داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان  ،بنا به اعلام روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان، کارگاه آموزشی شناسایی آفات و بیماریهای گیاهان گلخانه ای و کنترل بیولوژیک آنها با حضور کارشناسان حفظ نباتات مدیریت ومراکز جهادکشاورزی ارزوئیه ، ناظرین طرح گیاه پزشکی و گلخانه داران این شهرستان با همکاری مدیریت حفظ نباتات استان و با هدف اجرای مدیریت تلفیقی آفات (IPM)، مرحله آخرمبارزه شیمیایی و مصرف سموم با پایه گیاهی و یا سموم با کارنس کم توسط جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه برگزار گردید.

مدرس این کارگاه با بیان اینکه اولین گام مدیریت آفات و بیماریهای گیاهان کاشت شده درگلخانه ها رعایت بهداشت می باشد، افزود: رعایت بهداشت هزینه بسیار پائین تری نسبت به مبارزه شیمیایی و غیرشیمیایی دارد که با حذف اصولی بقایای گیاهی و علفهای هرز، پاکسازی خاکهای آلوده قبل از کشت، ضدعفونی و محلول پاشی ابزار و تجهیزات گلخانه قبل از کشت براساس پروتکل استاندارد بهداشت گلخانه، ممانعت از ورود عامل خسارتزا و تدوین پروتکل بهداشت گیاهی و بکارگیری آن جهت گلخانه ها خصوصا مجتمع های گلخانه ای می توان آفات و بیماریهای گلخانه ای را کنترل و مصرف سموم را تا حد زیادی کاهش داد.

در این کارگاه آموزشی کارشناسان و گلخانه داران با انواع آفات و بیماریهای مهم گلخانه ها، روشهای کنترل آنها و عوامل مفید و زنده بیولوژیکی نظیر سن های شکار گر و زنبور های پارازیتوئید،کنه های شکارگر و جایگزینی عوامل بیولوژیک به جای مصرف سموم و کاهش و حذف مصرف سموم شیمیایی درگلخانه ها آشنا شدند.

انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار