رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: ناز پروردگان و آسوده طلبان در برابر فشارها و سختی‌ها شخصیت خود را خواهند باخت و برابر دشمنان سر خم خواهند کرد.

با زندگی اشرافی نمی‌شود در هیچ جنگی پیروز شد
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی در جلسه درس اخلاق که در حسینیه امام خمینی (ره) در قم برگزار شد، با اشاره به لزوم استفاده درست از  لحظات ماه مبارک رمضان اظهار داشت : یکی از آثار مهمی که روزه این ماه بر شخصیت یک انسان می‌گذارد استقامت و پایداری فرد در عرصه‌های سخت زندگی است.
 
وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم افزود: تنها افرادی درراه دین ثابت قدم باقی می‌مانند که توجهی به ذخارف دنیایی نداشته باشد.
 
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بابیان اهمیت دعا در راه دین مداری تاکید کرد: دعا در راه پیروزی و کمک از خداوند متعال بسیار اهمیت دارد اما دعا چیزی از سنت الهی را دچار خدشه نمی‌کند و دعا باید همراه با صبر و تلاش باشد.
 
وی صبر در راه خدا را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر در راه خدا صبر پیشه کند و دست از دعا و تلاش برندارد پیروز خواهد شد و این معنی آیه‌ای است که می‌فرماید چه‌بسا گروهی اندک بر گروهی بسیار غلبه کند به اذن الهی.
 
آیت‌الله مصباح یزدی بابیان ایجاد اختلاف در گروه کافران و منافقان تاکید کرد: پیمان‌ها و عهدهای ظالمان در نهایت بر هم می‌خورد و از هم می‌پاشد چراکه در بین آن‌ها عقاید و تشتت آرا فراوان است.
 
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: سنت الهی بر این است که در همیشه روزگار قومی ظالم و ستمگر در مقابل مومنان وجود داشته باشد که این از دو جهت قابل توجه است یکی از این باب که مومنان را مورد آزمایش قرار دهد و خلوص نیت آن‌ها را بیازماید و هم اینکه باب جهاد را توسط این تدبیر نبندد.
 
وی بابیان خواسته‌های نامحدود منافقان و منکران دین گفت: انسان ظالم خواسته‌های مشخص و معینی ندارد و اگر بر جامعه‌ای مسلط شوند به تمامی حریم‌های زندگی افراد ورود پیدا می‌کنند  و آن‌ها را نابود می‌کنند.
 
آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به ویژگی  اجتماعی  بودن انسان افزود : خداوند انسان را طوری خلق کرده است که در دامن جامعه و با کمک دیگران می‌تواند مراحل رشد و کمال را سپری کند و یک فرد با پناه بردن به دامن انزوا و دوری گزیدن از جامعه نمی‌توانند به مراحل بالای کمال انسانی نائل بیایند.
 
وی ادامه داد: هر چه کشوری در زمینه قدرت، علم و ثروت بیشتر پیشرفت می‌کند تمرکز قدرت در آن‌ها بیشتر می‌شود و گسترش جامعه مساوی است با تمرکز بیشتر قدرت در آن جامعه.
 
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بابیان اهمیت رهبر در یک جامعه دینی خاطرنشان کرد: در جامعه‌ای که در آن تمرکز قدرت وجود دارد  هر نهادی می‌تواند حرف و هدف خود را دنبال کند که در این حالت نیاز به یک رهبر که بتواند این جامعه گسترش‌یافته را رهبری کند و از اختلاف و توقف آن جلوگیری کند بسیار مهم است.
 
وی با اشاره به اهمیت داشتن قدرت در جلوگیری از ظلم ظالمان گفت: باید در یک جامعه نهادهایی وجود داشته باشد تا در مقابل ظلم و زورگویی افراد زیاده‌خواه و ظالم ایستادگی کند.
 
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به استعمارگری‌های جوامع غربی را  طول قرون متمادی تاکید کرد: آن‌ها خود را تافته جدا بافته می‌دانند و قوم برگزیده خدا را بر خود نسبت می‌دهند و همت و تلاش  آن‌ها در این جهت است که تا می‌توانند ملت‌های مستضعف را بدوشند اما خودشان هیچ امتیازی به فردی نمی‌دهند.
 
وی خاطرنشان کرد: اگر فردی می‌خواهد در مشکلات پیروز شود باید تمرین استقامت بکند، با نازپروردگی و زندگی اشرافی نمی‌شود در هیچ جنگی پیروز شد رمز پیروزی در جنگ‌های مختلف تمرین استقامت است.
 
آیت‌الله مصباح یزدی بابیان تأثیر ماه رمضان در افزایش روحیه استقامت در وجود آدمی تاکید کرد: همین تمرین‌ها و در مقابل هواهای نفسانی ایستادن روح انسان را قوی می‌کند تا در مقابل خواسته‌ها و تهدیدهای درونی  و بیرونی استقامت پیدا کند.
 
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: ناز پروردگان و آسوده طلبان در برابر فشارها و سختی‌ها شخصیت خود را خواهند باخت و در برابر دشمنان سر خم خواهند کرد.
 
انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.