روزه، تمرین بزرگ در خودسازی و تقویت اراده در جهت انسان شدن است.

حجت الاسلام موسوی هوایی در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درخصوص روزه داری در ماه رمضان عنوان کرد: مساله روزه دار بودن و روزه گرفتن برای خداوند اهمیت زیادی دارد. به جهت اینکه روزه در خودسازی و تربیت انسان و الهی شدن اخلاق و رفتار انسان موثر است. روزه دار از چیزهایی که برای او حلال و مباح است اجتناب می کند و آن ها را استفاده نمی کند. این تمرین بزرگ در خودسازی و تقویت اراده در جهت انسان شدن است و در جهت این است که انسان از مشترکات خود با سایر موجودات فاصله بگیرد و به ملکوت نزدیک تر شود. خداوند سرمایه گذاری بالایی برای روزه دارند که می فرماید روزه برای خودم است و جزای روزه خودم هستم. یعنی جایزه روزه دار خداست. 

وی پیرامون چگونگی سفره های افطار بیان کرد: چون خداوند روزه دار را دوست دارد و روزه در ساخت و ساز انسان و خانواده و جامعه بشری موثر است بنابراین برای کسی که افطاری می دهد اهمیت قائل است. پیامبر در خطبه آخرین جمعه ماه شعبان درباب اهمیت ماه رمضان می فرماید: ای مردم کسی که روزه داری را افطار می دهد بهشت بر او واجب و از جهنم دور می شود... روزه دارا را افطار دهید ولو با یک نصفه خرما. بنابراین اولا سفره افطاری باید برای انس و الفت در خانواده و اجتماع باشد و ضروری است. 

این کارشناس مذهبی در ارتباط با محتوای سفره ها افزود: اما در مورد محتوای سفره های افطاری اید هرچه می توانیم ساده و غنی تر از لحاظ غذایی باشد. ساده یعنی اشرافی گری در آن نباشد مثلا چند نوع ژله و انواع غذاها، که منجر به اسراف نشود. غنی بودن از نظر غذایی یعنی غذاهایی که هم در طب سنتی هم در طب جدید تاکید شده و ارزان می توان تهیه کرد را بر سر سفره بیاوریم. اگر امیال و هوس هایی که با فشار سبک زندگی غربی به وجود آمده و در آن انواع و اقسام خوراکی ها موجود است؛ نباشد به راحتی می توان این نوع افطاری را تهیه کرد. باید به سنت های صحیح و اصیل ایرانی خود برگردیم و سفره های ساده و غنی از نظر غذایی بیندازیم. 

او ادامه داد: می توان سفره ها را در مساجد برپا کرد. که هم اکنون در بعضی مساجد و مکان های مقدس این امر صورت گرفته. در حرم امام رضا(ع) سفره های افطاری با تکریم روزه داران برپا می شود. و در آن همه اقشار جامعه از نماینده مجلس تا اقشار ضعیف حضور دارند و مهمان امام رضا(ع) هستند. خوب است که افراد متدین ککه وضع مالی بهتری دارند به عنوان نذر کردن این افطاری دادن ها را انجام بدهند و این هم افزایی عظیم معنوی و اقتصادی به نفع محرومان جامعه در کل کشور اتفاق بیفتد. وقتی خداوند ببیند که مردم با هم انس و الفت دارندرحمت خدا نازل می شود.لطف و محبت خدا اینگونه است و نزول رحمت الهی بسیاری از مشکلات را حل می کند. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند لطف و محبت مردم به همدیگر و نظام اسلامی باعث می شود رحمت الهی نازل شود و دشمن نتواند کاری کند. 

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: از طرفی به عنوان سفره افطار همان رعایتی را بکنیم که خداوند متعال خواسته است.در سفره افطار باید مستضعفین شریک باشند. بسیاری از خانواده ها توان خوردن مرغ یا گوشت را هر سه چهار ماه یک بار هم ندارند.باید در درجه اول سفره افطاری شامل اینها شود ولو اینکه افطاری را برای آنها ببریم. نه اینکه اعللم کنیم که این سفره برای فقراست و آبروی آنها را ببریم. باید کریمانه سفره های افطاری را بیندازیم. باید همان کاری را که اهل بیت انجام می دادند انجام بدهیم. همه اهل بیت بعد از شهادتشان مردم متوجه می شدند که غذا به خانه فقرا می بردند. این فایده ای ندارد که استاندار به فرماندار و فرماندار به بخشدار دستور دهد که کاری انجام بدهند. خود استاندار باید عمل کند. شهید باکری بعد از شهادتش مردم فهمیدند که شبها برای نیازمندان غذا می برده. او تربیت شده مکتب اهل بیت بود.همانطور که حضرت آقا با همه معذوریت ها به خانه شهدا می روند و ازآن ها دلجویی می کنند حتی به خانه شهدایی که مسلمان نیستند می روند و چقدر آن افراد به این موضوع افتخار می کنند. این اقدام است. در مورد سفره افطار هم هر کس مسئولیت اجرایی دارد باید اقدامی بکند. مسئولین باید پای سفره افطار باشند و با مردم محروم و مستضعف هم سفره شوند. این ها لطف الهی را نازل می کند و پایه های مردمی حکومت جمهوری اسلامی را محکم تر می کند.

انتهای پیام/ 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.