به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ عبد الباری عطوان، سردبیر روزنامه رای الیوم چاپ لندن در سرمقاله امروز خود در پایگاه اینترنتی این روزنامه نوشت: وقتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در بازگشت از نخستین سفر خارجی خود اینگونه در صفحه شخصی خود توییت می کند که «کوله بار» سفرش مملو از نیم تریلیون دلار در قالب معامله سلاح هایی است که به عربها و به طور مشخص به عربستانی ها فروخته است و با آن می تواند صدها هزار شغل برای آمریکائیها ایجاد کند، این توهین به میزبان عرب یعنی کسانی است که حضورش را پاس داشتند و به یمن این حضور، نشست سران تدارک دیدند و به سبب ورودش از شادی به رقص و پایکوبی پرداختند و سران ونمایندگان پنجاه و شش کشور اسلامی را برای تشویق وی و گفتمان وی، به سمت ریاض بسیج کردند؛ گفتمانی که ترامپ در چارچوب آن، آنها (عربها از جمله سعودیها) و عقایدشان را به ترویج تروریسم در جهان متهم کرده بود.
برای ترامپ آنچه دارای اولویت است، تجارت و امضای معاملات مالی و اقتصادی است و مسائل دیگر مانند امنیت و تروریسم در رتبه های بعدی اهمیت قرار دارد. دموکراسی و حقوق بشر هم که باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا بر روی آن تمرکز کرده بود، از نظر ترامپ جزو مسائل ثانویه و بی ارزش هستند.
عطوان افزود: ترامپ که بارها گفته «اسلام مایه تنفر ماست» و بیست سال پیش در مصاحبه ای با اپرا وینفری (ثروتمندترین آمریکایی آفریقاییتبار قرن بیستم) و مجری تلویزیون، گفته بود اگر روزی به قدرت برسد نخستین اقدامش، «دوشیدن» کشورهای خلیج (فارس) و دستیابی به حداکثر میزان پول از آنها خواهد بود، بالاخره و در حالی که هنوز دو ماه از ورودش به کاخ سفید نگذشته بود، وعده خود را عملی کرد . وی از دیوار براق (ندبه)(در سرزمین های اشغالی) نیز بازدید کرد. سفرش به شهر قدس اشغالی، چیزی به فلسطینی ها اعطا نکرد جز تاکید بر اینکه این شهر به عنوان پایتخت همیشگی اسرائیل است!
ترامپ پس از شعله ور کردن تنش های طایفه ای در منطقه میان دو طرف معادله مذهب اسلامی یعنی سنی و شیعه، به واشنگتن بازگشت. وی با طرفداری از یک مذهب علیه مذهبی دیگر آن هم نه از نقطه نظر اعتقاد واقعی به آن مذهب بلکه از سر حرص و آز پولی و اقتصادی و برای به دست آوردن بازاری برای فروش سلاح های آمریکا، اقدام به این کار کرد. چرا که فروش سلاح نیازمند مشتری و جنگ های شدید است و این موضوعی بوده که ترامپ بر آن تمرکز کرده است.
روزنامه نیویورک تایمز آمریكا روز گذشته فاش کرد حملات اسرائیل در سوریه و عراق از زمان آغاز جنگ علیه داعش در سال دو هزار و چهارده ، دست کم باعث کشته شدن سه هزار و صد نفر از غیرنظامیان شده است.
این در حالی است که سازمان «ایروارز» که مقر آن در لندن است و اطلاعات مربوط به قربانیان غیرنظامی را جمع آوری می کند، اعلام کرد عدد واقعی، هشت برابر آن چیزی است که دولت امریکا به آن اذعان کرده است. آیا این هم تروریسم محسوب نمی شود؟ آیا قربانیان مستحق همدردی، دلسوزی و جبران خسارت نیستند؟
جالب توجه آنکه، در تحقیقی که ارتش آمریکا درباره کشته شدن 102 غیرنظامی عراقی در حمله هواپیماهای آمریکایی به غرب موصل در ماه مارس گذشته، به عمل آورده، تاکید شده است تشکیلات داعش، مسئول نخست این کشتار غیرنظامیان است برای اینکه سلاح ها را در یکی از ساختمانها که در این بمباران ها هدف قرار گرفته، انبار کرده بود.
سبحان الله، کسی که سلاح را انبار کرده، مسئول کشتار است اما کسی که این منطقه را که در آن صدها هزار غیرنظامی بی گناه ساکن هستند، بمباران کرده، کاملا مبراست و هیچ سرزنش و انتقادی بر آن وارد نیست. این چه عدالتی است؟ این چه تحقیقی است؟
عطوان در ادامه افزود: داعش، تشکیلاتی سفاک و خونریز و مسئول کشتار هزاران بیگناه است و بیشتر قربانیان این گروه از مسلمانان هستند و حتی یک نظامی آمریکایی را نکشته است اما این مساله نفی مسئولیت آمریکائیها و مسئولان سیاسی و نظامی آنها در کشتار و تروریسم نخواهد بود همچنین این مساله نفی نقش آمریکا در در ایجاد مراکز و کانون های پرورش این گروهها و تشکیلات افراط گرا و جنایت های آنان از جمله قتل و هرج ومرج آفرینی و اشغالگری نیست.
ترامپ که در عربستان، رقص شمشیر به راه انداخت وقتی به آمریکا بازگشت، شاهد اتهامات جدیدی علیه جرد کوشنر، همسر ایوانکا و مشاور عالی خود بود. کوشنر با تلاش برای برقراری تماس های محرمانه با مسکو در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و قبل از آن، به نقض قانون متهم شد. اگر این اتهامات و دیگر اتهامات مانند سوداگری و احتکار پولی درست باشد، تبعات آن برای وی و ترامپ وخیم خواهد بود.
یکی از دوستان انگلیسی که به تازگی از واشنگتن بازگشته و به داشتن ارتباط با نخبگان سیاسی و فرهنگی آمریکا معروف است، به من گفته که برداشت غالب در میان تصمیم گیرندگان در نهادهای حاکم(آمریکا)، این است که ترامپ تا عید آینده میلادی (کریسمس) در کاخ سفید دوام نخواهد آورد.
عطوان در پایان نوشت: باقی ماندن ترامپ نژاد پرست وگستاخ در قدرت، فاجعه ای برای عربها و مسلمانان است و کناره گیری وی نیز فاجعه ای بزرگتر خواهد بود بویژه برای کسانی که به وی امید بستند و میلیادرها دلار برای جلب رضایت وی هزینه کردند. واقعا چه می توان گفت درباره کسانی که همه تخم مرغ های خود را در سبد رئیس جمهوری گذاشتند که چهل و هشت درصد از مردم کشورش، خواستار کناره گیری اش هستند؟ پاسخ این سوال را به شما واگذار می کنیم.
انتهای پیام/