به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛مریم شیرمستی با اشاره به اینکه ماه رمضان امسال با ایام امتحانات دانشآموزان همزمان شده، اظهار کرد: دانشآموزان و دانشجویان میتوانند با رعایت برخی نکات ساده به افزایش بهرهوری خود در این مدت کمک کنند. برای مثال مصرف مایعات در هنگام سحر، افطار و شام در عملکرد مغز و حافظه بسیار موثر است و توصیه میشود افراد مصرف مایعات را در برنامه داشته باشند.
شیرمستی افزود: با استفاده ازنوشیدنیهایی مانند آبلیمو وعسل، دمنوش نعناع و عسل، خاکشیر، گل گاوزبان، تخم شربتی و ... در هنگام سحر و افطار می توان از افت فشار در زمان درس خواندن جلوگیری کرد.
این کارشناس تغذیه همچنین غذاهایی مانند عدسی و ماهی را نیز به دلیل افزایش فعالیت سلولهای مغزی برای ایام امتحانات دانشجویان و دانشآموزان روزهدار مناسب دانست.
وی با تاکید بر پرهیز از مصرف خوراکیهای مصنوعی مانند نوشابه و خوراکیهای شیرین مانند زولبیا و بامیه در این ایام، گفت: مصرف مواد بسیار شیرین باعث بالا رفتن قندخون در ابتدا و کاهش ناگهانی قندخون در ساعات بعد میشود که عملکرد ذهن را پایین میآورد.
شیرمستی استفاده از سیب سرخ و کندر در سحر و افطار و مصرف فلفل سیاه در وعده شام را برای تقویت حافظه مناسب خواند و تاکید کرد: افراد روزهدار باید از مصرف ادویهجات درسحر و افطار خوداری کنند.